Print this page

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.

 Η Μαρία Ζαχαρογιάννη είναι εικαστικός. Από μικρή ηλικία η καλλιτεχνική της διάσταση ήταν έκδηλη με εξωτερίκευση την ζωγραφική και τους πειραματισμούς πάνω στο θέατρο, όπως και μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 2008 με υποτροφία, όπου διδάχτηκε από το δάσκαλο της Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Θεάτρου και performance με την Ρούλα Πατεράκη, Μάνια Παπαδημητρίου, Monica Hunken, Έστερ Γκονζάλες, Δημήτρη Τσιάμη και άλλους.

Είναι ιδρύτρια της ομάδας Yellow με την οποία έχει παρουσιάσει 2 θεατρικές performance με κείμενα και σκηνοθεσία της ιδίας. Είναι μέλος της ομάδας Πλαστήρα, με την οποία συμμετείχε στην Biennale Νέων Δημιουργών στο Μπάρι το 2008.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις όπως Kappatos Rooms 2017, Athens Biennale 2014, MUSUV Museum στη Σερβία, 2014, το Τρένο στο Ρούφ 2012, 2013, στο Bios Performance Festival 2009, στα Αισχύλεια και στο Circulo de Bellas Artes στη Μαδρίτη.

Έχει διδάξει Φωτογραφία και Αισθητική στην ομάδα «Τριφλασικό», και Καλλιτεχνική Δημιουργία στα ΙΕΚ. Αρθρογραφεί για το διαδικτυακό περιοδικό MottoCosmos, για θέματα που αφορούν την τέχνη.

Τα τελευταία χρόνια έχει επιστέψει στα πινέλα της, και ετοιμάζει την πρώτη της ατομική έκθεση. H δοτική της ιδιοσυγκρασία την έχει ωθήσει στο να μεταδώσει τις γνώσεις της πάνω στην τέχνη την ζωγραφική και τα εικαστικά, αποσκοπώντας να διερευνήσει την ατομικότητα και την πολυμορφία της τέχνης.

 

Μαρία Ζαχαρογιάννη

 

www.zacharogianni-maria.blogspot.com 

 

Εικαστικές αναζητήσεις με την Μαρία Ζαχαρογιάννη κάθε Τρίτη 18.00

στον Πολυχώρο ΥπερΝόησις  Το πρώτο μάθημα είναι Δωρεάν δείτε περισσότερα εδώ

 

Επικοινωνήστε Μαζί μας

 

Upcoming events

Read 3503 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota