Print this page

Ηλιακτίδα Ηλιάδη Μαίρη

Μπροστά σ ένα πιάτο με τηγανητά αυγά, πρωτογνωρίστηκα με  την αύρα, στην ηλικία των 4 ετών. Για τους μεγάλους αυτή η γνωριμία-ανακάλυψη ήταν ακαταλαβίστικη και απαγορευτική. Μου δόθηκε εντολή να σταματήσω αμέσως αυτό το.. παιχνίδι , να συγκεντρωθώ στο φαγητό μου και να μην το ξανακάνω..

Αυτή η απαγόρευση, μου πήρε μισό αιώνα απο τη ζωή μου για να συνειδητοποιήσω τι  μου είχε συμβεί και γιατί δυσκολευόμουν τόσο στο να βρώ, ή να φτάσω τον σκοπό της ζωής μου.

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα σε μια ζεστή κι αγαπημένη οικογένεια με όλα τα πρέπει και τα μη της εποχής της.  Ετυχα  καλής κοινωνικής  μόρφωσης και άριστης εκπαίδευσης. Παντρεύτηκα και έγινα μητέρα πριν κλείσω τα 19 μου και μοιραία , έκλεισα έτσι, την πόρτα στην αγαπημένη μου  πανεπιστημιακή σχολή, την ιατρική.

Πολύ γρήγορα  όμως , έγινα μια μαμά, χωρίς μπαμπά.  Ισως όχι Τυχαίως.

 

Διάλεξα ως επάγγελμα  τότε, την προσφορά των υπηρεσιών μου στους ανθρώπους τις στιγμές που ταξιδεύουν στον αέρα. Ουτε και αυτό ήταν Τυχαίο.

Η κάθε απογείωση ήταν για μένα μια λεπτή αδιόρατη κλωστή  που παλλόταν ανάμεσα στο φυσικό και στο υπερφυσικό και αυτό με έκανε να νοιώθω όμορφα. Στον αέρα ένοιωθα πως βρισκόμουν στον φυσικό μου χωρο, σε οικείο περιβάλλον.

 

Κάποτε , κατάλαβα ότι αυτό το επάγγελμα ήταν στάσιμο, ποτέ δεν θα έφτανα στον προορισμό μου γιατί  δεν ήταν αυτό που ζήταγε η ψυχή μου, δεν ήταν αυτός ο σκοπός της ζωής  μου και ξαναπρογραμμάτισα.

Αφού ένοιωθα ότι ήθελα να προσφέρω υπηρεσία στον άνθρωπο, νόμιζα ότι ως φυσιοθεραπεύτρια θα εκπλήρωνα τον προορισμό μου. Σπούδασα παράλληλα με την δουλειά μου, ούσα μαμά, στη νεογέννητη δεύτερη κόρη μου, πραγματοποιώντας μάλιστα εξειδίκευση στην υδροκινησιοθεραπεία στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης. Ξεκίνησα να εργάζομαι ως ελεύθερη επαγγελματίας.

 

Ο στόχος μου τώρα, ήταν να κτίσω ένα πρότυπο υδροκινησιοθεραπευτήριο και σχεδόν θα είχε υλοποιηθεί άν δεν ερχόταν ένα τροχαίο που επέζησα  απο θαύμα (?????) να με αναγκάσει να εγκαταλείψω και αυτό το επάγγελμα.  Ουτε αυτό νομίζω πως ήταν Τυχαίο...

 

Κάποια στιγμή στο 1992  όταν σ ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Σίνδευ  μία συνάδελφος με έφερε σ επαφή με τo κόσμο του  ‘’υπεφυσικού’’  προμηθεύτηκα το πρώτο μου αντικείμενο προσέγγισής του, ένα βιβλίο για την μέθοδο Shiatsu. Με ξένισε τόσο αυτή η μέθοδος θεραπείας, ήταν τόσο διαφορετική απ ότι μέχρι τότε ήξερα και η επιθυμία μου να μάθω περισσότερα, ναι μεν, με ‘’σκούντίσε’’ τότε,  αλλά....καθυστέρησε αρκετά μέχρι την  ενεργοποίησή της.

Ετσι,  μετά το τροχαίο,  στο διάβα μου εντελώς ‘’Τυχαία’’, βρέθηκε η δασκάλα του Shiatsu η  Βελγίδα Charlot φιλοξενουμένη μιας φίλης μας στην Ανδρο και  μου έδωσε  μέσα απο ένα μακροσκελή εκπαιδευτικό σεμινάριο ,το πρώτο μου βάπτισμα στο χώρο της- ενεργειακής θεραπείας.

 

Και έτσι ξεκίνησα.

Τρίτη επαγγελματική αλλαγή λοιπόν! . Στροφή 1000 μοιρών.

Σπουδές εξάσκηση, καριέρα. Τώρα όμως τα πάντα έρχονταν ραγδαία.  Οι συμπτώσεις, οι γνώσεις,  τα βήματα, οι δάσκαλοι, οι μυήσεις, οι βαθμίδες, οι εξελίξεις.  Τα πάντα  τώρα τρέχουν με αστραπιαία ταχύτητα.

Αν και πιστεύω πως τα πιστοποιητικά και οι τίτλοι σπουδών δεν έχουν καμία αξία, αν έμπρακτα, ο κατέχων δεν ανταποκρίνεται και δεν εφαρμόζει με συνείδηση τις γνώσεις του, παρόλα αυτά μάζεψα... αρκετά. Αναγκαστικά θα έλεγα μιας και ήθελα να μάθω.

 

Η πρώτη μου μύηση στο Usui Reiki έγινε  το 1997 απο την φωτεινή μου δασκάλα  στη Φιλοθέη,  πήρα τον Β και Γ βαθμό απο τον Δημήτρη και Νατάσσα Γαλάνη και ολοκληρώθηκε το 2013 με το Reiki Master Τeacher που είχα την τύχη να με μυήσει η κόρη μου Ελενα Τσώκου.  

Ενδιάμεσα γνώρισα την ‘’διχως άγγιγμα Ενεργειακή Θεραπεία με Πράνα ή Τσι του Δασκάλου Master Choa Kok Sui ‘’ και σπουδάζοντας όλες τις βαθμίδες, το 2014, έγινα εκπαιδεύτρια  για την Ελλάδα στη θεραπευτική μέθοδο  Pranic Energy Healing του ‘ Institute for Inner Sciences ‘.

 

Ταυτόχρονα διδάχτηκα το Theta Healing  απο την Μαρία Τελίδου  και την κβαντοθεραπεία απο την  Αθηνά Βαβουράκη.

Παρακολούθησα το πλήρες πρόγραμμα εκμάθησης της Συστημικής του Bert Hellinger απο τον μαθητή του, τον  καθηγητή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης  τον Κύριο Κώστα Τοκμακίδη.

Εκπαιδεύτηκα στην Ινδία στην Διαισθητική Διόραση Clairvoyance απο την Charlotte Anderson σύζυγο του Master Choa Kok Sui και ιδρύτρια και του Institute for Inner Sciences.

Εκπαιδεύτηκα στον 10ημερο διαλογισμό Vipassana.

 

Το 2018 ολοκλήρωσα : α) την εκπαίδευση Συντονίστριας Γιόγκας Γέλιου του  Mandan Kataria απο τον Τόλη Βούλγαρη και β) το επιμορφωτικό εκπαιδευτικό αντικείμενο Εναλλακτικές Ψυχολογικές Θεραπείες Μέθοδοι και Αποτελέσματα  του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τώρα συνεχίζω τις σπουδές μου στο ίδιο Πανεπιστήμιο πάνω στο: Certificate in Coaching και στο : Διαπαιδαγώγηση στη Σχολική Ηλικία.

 

Ετσι, μαθαίνοντας, εφαρμόζοντας , συμβουλεύοντας, θεραπεύοντας και διδάσκοντας, συνειδητοποίησα , πως εδω και χρόνια ,  είμαι  πια στον δρόμο μου και πως βαδίζω με επίγνωση και σταθερότητα στην εκπλήρωση του σκοπού,  να εγκαθιδρύσω την ευτυχία, την αρμονία, την ανάταση, την ευημερία και να διαδώσω την αγάπη και την διερεύνηση της συνειδητότητας στους συνανθρώπους μας.

Πιστεύω στην δύναμη του νου, της σκέψης , που μπορεί να προκαλέσει δυστυχία ή ευτυχία και  να μεταβάλει την ύλη, σε αρρώστια ή υγεία,.

 

Εργάζομαι μέσα απο ατομικές συνεδρίες για την ανακούφιση και την απαλλαγή του ψυχικού  ή σωματικού πόνου, την εκρίζωση των παθήσεων και των ψυχικών διαταραχών- μανιών- εθισμών, -κάπνισμα αλκοόλ τζόγο- την συμβουλευτική υποστήριξη  σε θέματα σχέσων, οικογένειας, επαγγέλματος με τις ενεργειακές μεθόδους  Pranic Energy Healing, Mindfulness, κρυσταλοθεραπείας, βιοανάδρασης, εσωτερικής εστιασμένης εστιάσης και καθοδηγούμενου διαλογισμού.

Εκπονώ πιστοποιημένα εκπαιδευτικά σεμινάρια Pranic Energy Healing εκμάθησης αυτοθεραπείας και θεραπείας σε άλλους και Πρότυπα  Σεμινάρια της  Τεχνικής της Αίσθησης ή Σάρωσης της Λεπτοφυούς Ενέργειας Pranic Energy Healing για θεραπευτές και μη.

 

Οργανώνω  Σεμινάρια Διαλογισμού, Σιωπής, Αυτοθεραπείας - Αυτοπραγμάτωσης , Επίγνωσης, Διεύρυνσης Συνειδητότητας, Mindfulness και Ημερίδες Υγείας.

Αρθρογραφώ,  κάνω δημόσιες ομιλίες για την για την  εξάλειψη της δυστυχίας,  ομιλίες για την πνευματική μας εξέλιξη .

 

Προσφέρω δωρεάν συνεδρίες Γιόγκας Γέλιου, διαλογισμού και θεραπειών .

Συμπληρωματικά με την εκ παραλλήλου ενασχόλησή μου με τον Εθελοντική προσφορά – είμαι Εθελόντρια νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυρθού Σταυρού,  Ιδρύτρια και Πρόεδρος των Εθελοντών Πόρτο Ράφτη καθώς και Εθελόντρια Συντονίστρια Γιόγκας Γέλιου- έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που έχουν ανάγκη άλλης μορφής βοήθειας και αγάπης και  έτσι ολοκληρώνεται  ο σκοπός- στόχος μου.

Απο το 2012 ζω μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη.  

 

Πιστεύω ακράδαντα πως, όπως η Ηλιακτίδα  άγει το Φως και την Ευτυχία   έτσι και ο Ανθρωπος μπορεί Αέναα να άγει την Αρμονία και την Αγάπη καθ όλη την διάρκεια της ζωής του.

 

Με σεβασμό

Ηλιακτίδα Ηλιάδη Μαίρη

Αιθερική Αρμονία Σώματος και  Ευτυχία Ψυχής.

Πιστοποιημένη Εκπαίδευση σε Θεραπείες Pranic Energy Healing του Ινστιτούτου The Inner Sciences και στο  Usui Reiki .

Συντονίστρια Γιόγκας Γέλιου.

Ατομικές συνεδρίες για τον ψυχικό και τον  σωματικό πόνο.

Εκρίζωση ψυχικών διαταραχών –μανίες, εθισμοί, φοβίες-, διακοπή καπνίσματος , αλκοόλ, τζόγου-.

Συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα επαγγέλματος, σχέσων, οικογένειας, γονέων- παιδιών.

Κρυσταλλοθεραπεία

 

Επικοινωνία : Ηλιακτίδα Ηλιάδη Μαίρη τηλ 6944641900 και 2299 400811

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook  iliaktida pranic

 Επικοινωνήστε Μαζί μας

Upcoming events

Read 3248 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota

Related items