Print this page

Καλοκαιρινές συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Published in Τέχνες

Χώρος αναφοράς για την καλοκαιρινή πολιτιστική ζωή της Αθήνας , ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών  ανανεώνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό, με μια σειρά  συναυλιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ορχήστρες και χορωδίες που προσδοκούν να δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης.    

Ο Κήπος ανοίγει το φετινό του πρόγραμμα  το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9 μ.μ., με τη συναυλία «Σήκω, ψυχή μου, δώσε ρεύμα» του Διονύση Σαββόπουλου και της Ελένης Βιτάλη, που επέλεξαν να αρχίσουν τη φετινή τους καλοκαιρινή περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα, με γιορτινή διάθεση, από εκεί (συμπαραγωγή: MMA & Ελένη Καλέση).

Ακολουθεί η  Γιορτή της Μουσικής (Tρίτη 21/6, 8 μ.μ., είσοδος ελεύθερη)  ένας πλέον καθιερωμένος θεσμός για τους φίλους του Κήπου , όπου στη φετινή μεγάλη συναυλία, θα απολαύσουν καλλιτέχνες και σύνολα από διαφορετικούς μουσικούς χώρους  (Χριστίνα Μπαζίλη , Θανάσης Αποστολόπουλος , Παιδική Χορωδία Rosarte, ΚΟΑ, Αγγελική Τουμπανάκη and the Buzz Bastardz).

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου (9 μ.μ.) επανακάμπτει δριμύτερος στον Κήπο ο Κωστής Μαραβέγιας, με τη συναυλία «Κατάστρωμα» (συμπαραγωγή ΜΜΑ & Minos EMI), και  τα τραγούδια του  καινούργιου του δίσκου «Φάρος». Εκτός από τα νέα του κομμάτια, ο γνωστός τραγουδοποιός που πέρυσι ξεσήκωσε το κοινό με τους έντονους ρυθμούς της μουσικής του, θα παρουσιάσει και παλιές επιτυχίες του.

Οι συναυλίες του Ιουνίου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29/6 (9 μ.μ.), με την εμφάνιση της Έλλης Πασπαλά και της Underground Youth Orchestra. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εμπνεύστηκε τον τίτλο της συναυλίας της («I Love Athens»), παραφράζοντας το διάσημο τραγούδι «I Love Paris» του Κόουλ Πόρτερ. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μελωδικό αφιέρωμα στην Αθήνα γιατί όπως λέει και η γνωστή ερμηνεύτρια «όσο περισσότερο τραγουδάμε, τόσο περισσότερους λόγους ανακαλύπτουμε για να αγαπάμε την πόλη μας».

Μετά την πρώτη του εμφάνιση πέρυσι στον Κήπο -ένα μεγάλο πάρτι με πολλούς φίλους του επί σκηνής- ο Πάνος Μουζουράκης επιστρέφει στο Μέγαρο το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου για μια μουσική βόλτα, συντροφιά με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Σπύρο Γραμμένο. Στη συναυλία του, που τιτλοφορείται «Δευτέρα παρουσία» (συμπαραγωγή με τη MINOS-EMI), θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από την ξένη μουσική σκηνή και κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών.

Δύο φίλοι απ’ τα παλιά, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης, δίνουν ραντεβού την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στον Κήπο. Σ’ αυτή τη μουσική παράσταση (συμπαραγωγή ΜΜΑ & MINOS-EMI), οι δυο τραγουδοποιοί θα ταξιδέψουν το κοινό σε μονοπάτια γεμάτα τραγούδια που, «αν και γνώριμα, μοιάζουν σαν να ακούγονται για πρώτη φορά».

Η Αρλέτα συναντά τον Λάκη Παπαδόπουλο στη σκηνή του Κήπου την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9 μ.μ. Ο Λάκης παίρνει την κιθάρα του, η Αρλέτα τη δική της και «…η Αθήνα ανάβει σαν μεγάλο καράβι» σ’ αυτή τη συναυλία που έχει τίτλο «Τα ήσυχα βράδια» (συμπαραγωγή με τη Minos EMI).

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, με εκπλήξεις και συναυλίες κλασικής μουσικής.

Κήπος του Μεγάρου Μουσικής.
Προπώληση εισιτηρίων: 12 ευρώ .
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 14 ευρώ .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read 4889 times Last modified on Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 21:20
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota