Print this page

Με Πυξίδα το ΦΩΣ - Πάρις Κατσίβελος

Όλα τα θαυμαστά και υψηλά μάς προσφέρονται γενναιόδωρα, πρέπει όμως να απλώσουμε τα πνευματικά μας χέρια να τα αγγίξουμε και να εργαστούμε για να εκδηλωθούν στην εδώ διάσταση και στην τώρα κατανόησή μας.

Στο βιβλίο Με Πυξίδα το Φως που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο συγγραφέας Πάρις Κατσίβελος, ηθοποιός, καθηγητής Δραματικής Τέχνης και ερευνητής στις «έσω» αλήθειες, μετά από διαρκή μαθητεία και αγωνιώδη μακροχρόνια αναζήτηση στα περισσότερα πνευματικά συστήματα, ρεύματα και σχολές ανά τον κόσμο, μας ταξιδεύει, μέσα από τη δική του περιπλάνηση, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, χιούμορ, αυτοκριτική και κάποτε αυτοσαρκαστική ματιά, σε χώρους και χώρες φωτός, σε δρόμους και τρόπους μαθητείας και επίγνωσης, σε μονοπάτια προαποφασισμένων δοκιμασιών και καρμικής αποπληρωμής, σε δοσμένες συνθήκες που σηματοδοτούν τις αλήθειες της ύπαρξής μας.

Από τις σπάνιες φορές στη βιβλιογραφία του εσωτερισμού, που οι πρωταγωνιστές των πραγματικών μεταφυσικών περιπετειών και οι ήρωες που τους πλαισιώνουν είναι πρόσωπα γνωστά μας, καλλιτέχνες κάθε είδους, επιστήμονες ή και άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Όλα τα γεγονότα τοποθετημένα σε συγκεκριμένο χωροχρονικό ορίζοντα, αφού αυτός χαρακτηρίζει την κατανόηση και την επι-κοινωνία του αναγνώστη με αυτά.

Σε όλα τα κεφάλαια, υπάρχει μία ή και περισσότερες «ιστορίες», με ζωντανό δραματοποιημένο λόγο, συχνά με πλούσια λαογραφικά – ανθρωπογνωστικά στοιχεία, και πλήθος πληροφοριών για όσους ενδιαφέρονται ή προσανατολίζονται σε θέματα του εσωτερισμού.

Το ταξίδι Με Πυξίδα το Φως της ψυχής είναι μία περιπλάνηση, με πολλές αναταράξεις και περιπέτειες που αγγίζουν τις σφαίρες του απίστευτου, αλλά μας δίνουν απαντήσεις και λύσεις σε ερωτήματα και προβλήματα που μας βασανίζουν ή ανοίγουν δρόμους σε αδιέξοδα που μας πνίγουν.

Δώρα και μηνύματα «εκ των Άνω», ο Ανώτερος Εαυτός μας, πρόσγειες ψυχές, Άγγελοι, αρνητικές ενέργειες, σύγχρονοι Άγιοι, ενεργειακοί θεραπευτές, επιθέσεις του αστρικού, διάμεσα, όνειρα, ο μουσικοσυνθέτης «Βροχοποιός», η δύναμη του Νου και αυτή του Λόγου, το μάτι, η κατάρα, η μαγεία, άλλες οχλήσεις και οι «θεραπείες τους», η Αντίσταση του Πεδίου, το Άκτιστο Φως, η αυτόματη ζωγραφική, αλλόφρωνες ασώματες οντότητες που παρεμβαίνουν ανατρέποντας το σενάριο της ζωής μας, προαποφασισμένες μάχες ή συμμαχίες, οι άλλες βιώσεις, ο Νόμος της Ανταπόδοσης, οι αρρώστιες ως χαμηλοκραδασμικές νοημοσύνες, φαντάσματα, ευλογίες και θαύματα, επικοινωνίες και συνεργασίες με τα Στοιχεία της φύσης, πνευματικοί δάσκαλοι στην εκδήλωση και ασώματοι διδάσκαλοι φωτός, μυήσεις και πολλές άλλες κάθε λογής ζυμώσεις εκ-παίδευσης, άσκησης και εσωτερικής ανάπτυξης, μας συντροφεύουν στο ταξίδι μας στους κόσμους των θαυμαστών πάντα Με Πυξίδα το Φως.

«…Τώρα ξέρω ότι οι ποιότητες που επιλέχθηκαν και καλλιεργήθηκαν σε περασμένες βιώσεις είναι αποσκευές της ψυχής και αιώνια παρακαταθήκη. Υπάρχουν εκεί πάντα, αρκεί να εργαστώ για να τις περάσω στην εδώ συνείδησή μου, αρκεί να προσπαθήσω για να αντλήσω Φως απ’ τον Ανώτερο Εαυτό μου.

Τώρα προσπαθώ να μην ασεβώ έστω και με αθώα αγανάκτηση. Τώρα ξέρω ότι εκτελώ το πρόγραμμά μου, το πρόγραμμα που Εγώ επέλεξα γι’ αυτή τη βίωση πριν περάσω στην ύλη κι αυτή τη φορά. Τώρα ξέρω ότι ο Νόμος για μένα «Εγώ Ειμί». Τώρα αντιλαμβάνομαι και αναγνωρίζω το Νόμο της Ανταπόδοσης σαν Νόμο Εναρμόνισης και όχι σαν τιμωρία. Τώρα ευχαριστώ για τις ευκαιρίες και τα μαθήματα που μου προσφέρθηκαν, όσο κι αν επαναστατούσα τις ώρες των μαχών. Τώρα μπορώ να αντλώ τη χαρά παντού και πάντα γύρω μου και εντός μου.

          »Τώρα θέλω να σφραγίζω με Αρμονία και Ομορφιά τη Συνδημιουργία μου στο μέρος που μου αναλογεί.

»Τώρα θέλω να ευλογώ με Φως τη ζωή μου, τις ζωές των αδελφών μου, ολόκληρο τον πλανήτη, τους Σύμπαντες Κόσμους.

»Τώρα μιλώ ευλαβικά εντός μου και λέω “Ευχαριστώ”, αναπέμπω ευγνωμοσύνη και συνεχίζω το όμορφο ταξίδι».

Ο Πάρις (Παρασκευάς) Κατσίβελος είναι ηθοποιός και καθηγητής Δραματικής Τέχνης. Κατάγεται από τη Θάσο. Σπούδασε Υποκριτική, Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία, Μονωδία - Μελοδραματική, Κινησιολογία - Χορογραφία, Σκηνική Αγωγή και Αγωγή του Λόγου. Συμμετείχε, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε σεμινάρια, εργαστήρια, συμπόσια και συνέδρια σχολών, συστημάτων, ρευμάτων και τεχνοτροπιών της θεατρικής τέχνης, αλλά και ψυχολογίας, φιλοσοφίας και παραψυχολογίας.

Έπαιξε στο παρελθόν σε είκοσι δύο θεατρικές και σαράντα τρεις τηλεοπτικές παραγωγές. Συμμετείχε σε τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες και σε αρκετές ραδιοφωνικές εκπομπές συνεχείας και αυτοτελείς. Υπήρξε μόνιμος εκφωνητής και επιμελητής των ραδιοφωνικών εκπομπών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για είκοσι οκτώ χρόνια.

Διδάσκει Υποκριτική, Αγωγή του Λόγου και Εξειδικευμένα Εργαστήρια Δραματικής Τέχνης σε Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης, Θεατρικά Εργαστήρια και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ερευνά και κινείται σε χώρους εσωτερικής γνώσης από την εφηβεία του.

Αθήνα 2010

Σειρά: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ

Τιμή: € 17,00 - 10% € 15,30
ISBN: 978-960-14-2306-7, Αρ. σελίδων: 429

Read 4352 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items