Print this page

Open Day στο Illium Center of Light το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Published in YperNoisis News

Το Illium Center of Light, από τους πιο παλιούς, καταξιωμένους και ειδικευμένους χώρους για Πιλάτες, Γιόγκα και εναλλακτικές θεραπείες, ανοίγει τις πόρτες του το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, για ένα μίνι μαραθώνιο μαθημάτων και γνωριμίας με τους δασκάλους, τις εναλλακτικές μεθόδους και τις δραστηριότητές του.

Το Illium Center of Light και η ιδρύτριά του Τζένη Κόλμπορν (Jenny Colebourne) με χαρά θα υποδεχτούν παλιούς και νέους φίλους, για να συμμετάσχουν δωρεάν σε μαθήματα (γιόγκα, πιλάτες, κ.ά), να παρακολουθήσουν ομιλίες για το πώς αυτά λειτουργούν ευεργετικά στο σώμα και τον ψυχισμό μας, να συζητήσουν με τους δασκάλους, να πάρουν μια ιδέα από τη χαλαρωτική αίσθηση μιας σύντομης συνεδρίας Ρέικι, μιας αρωματοθεραπείας, ή να ενημερωθούν με ποιόν τρόπο το πιλάτες βοηθά στην εγκυμοσύνη.

Πρωταγωνιστικό μάθημα και εφέτος παραμένει το Πιλάτες για χορευτές (Refined Pilates), μια μέθοδος, που ενώ απευθύνεται ανεξαιρέτως σε όλους, στο Illium Center of Light διδάσκεται προσαρμοσμένο ειδικά για επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χορού.


Illium& Τζένη Κόλμπορν

Το Illium Center of Light ιδρύθηκε το 1980 από την Τζένη Κόλμπορν με την αρχική ονομασία Body Control Center. Λίγο αργότερα όμως, η λέξη ‘control’ δεν ηχούσε όμορφα στην ιδρύτρια του και έτσι του έδωσε το σημερινό του όνομα. Σήμερα, το Illium με 36 χρόνια δραστηριότητας, παραμένει μια από τις πιο γνωστές, παλιές ειδικευμένες σχολές για μαθήματα πιλάτες, χάθα γιόγκα, ρέικι, κρανιοϊερή θεραπεία, αρωματοθεραπεία, τεχνική bowen, rejuvence, κ.α.

Η Τζένη Κόλμπορν είναι μια γνήσια λονδρέζα, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Ερωτεύθηκε τον τόπο μας από την πρώτη στιγμή για το φως του και ίδρυσε το Illium στην Αθήνα, όπου διδάσκει ασταμάτητα πιλάτες, γιόγκα και ρέικι για περισσότερο από τρείς δεκαετίες. Μάλιστα, τα πρώτα χρόνια της στην Ελλάδα, ονόμαζε ‘bodycontrol’ τα μαθήματα πιλάτες, γιατί εκείνη την εποχή κανείς δεν γνώριζε στη χώρα μας τον Joseph Pilates. Άνθρωπος με μεγάλη αγάπη και ευαισθησία στις Τέχνες, σπούδασε χορό στο London School of Contemporary Dance και εκεί ήρθε αρχικά σε επαφή με το πιλάτες, μαθητεύοντας κοντά στον Alan Herdman. Ο Jerome Andrews όμως ήταν ο άνθρωπος που τη δίδαξε και την επηρέασε βαθιά σε αυτή τη θεραπευτική μέθοδο. Η γιόγκα ήρθε στη ζωή της κατά την παραμονή της στη Νέα Υόρκη, στο World Yoga Center, όπου διδάχτηκε ένα συνδυασμό χάθα και σίντα γιόγκα. Η περίοδος της Νέας Υόρκης περιελάμβανε και μαθήματα χορού στη Σχολή της Μάρθα Γκράχαμ. Παράλληλα, έχοντας από νωρίς έρθει σε επαφή με το Ρέικι, το διαδίδει και το διδάσκει από το 1989, ως master reiki.

Η φιλοσοφία της σα δασκάλα και σαν άνθρωπος συνοψίζεται σε λίγες ουσιαστικές φράσεις της: «Είμαι αυτό που βλέπετε. Διδάσκω πιλάτες, γιόγκα και ρέικι προσπαθώντας να παραμένω όσο πιο κοντά γίνεται στη φιλοσοφία τους. Απολαμβάνω και σέβομαι τους διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς. Ό,τι ασκώ ως επάγγελμα, είναι η ζωή μου. Αγαπώ τα ζώα. Αναζητώ πάντα τις οικολογικές λύσεις».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΙΛΑΤΕΣ

13.30 – 14.30 │ Refined Pilates, με την Αντριάνα Ζαχαρίου. Ομιλία και επίδειξη. Η Αντριάνα διδάσκει πιλάτες στο Illium από την ίδρυσή του, το 1980 !

15.30 - 16.30 │ Θεραπευτικό πιλάτες, με την Barbara Mamatis

17.00 – 18.00│ Refined Pilates για χορευτές, με την Ιωάννα Τζαρτζάνη. Πως το RefinedPilates μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την τεχνική των χορευτών και να μειώσει τον κίνδυνο ατυχημάτων. Διαβάστε σχετικό κείμενο της Τζένη Κόλμπορν στο http://www.dancepress.gr/?i=news.el.courses.3918

Σημείωση: ‘Refined Pilates για χορευτές ’διδάσκουν επίσης η Τζένη Κόλμπορν και η Αντριάνα Ζαχαρίου και οι δύο απόφοιτες του London School of Contemporary Dance.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΙΘΟΥΣΑ

14.30 – 15.15│ Αρωματοθεραπεία, με την Alice Bell. HAlice κάνει συνεδρίες αρωματοθεραπείας, τεχνικής bowenκαι rejuvence κατόπιν ραντεβού. Κατασκευάζει μόνη της προϊόντα περιποίησης με αιθέρια έλαια. Στο Open Day θα παρουσιάσει τις μεθόδους της.

15.45 – 16.30 │ Εγκυμοσύνη και πιλάτες, με την Μαριλένα Φουρλή. Η Μαριλένα -νέα μητέρα και για πολλά χρόνια δασκάλα πιλάτες--, θα δώσει ένα μάθημα πιλάτες για εγκύους.

16.30 - 17.30│ Tapping, μετην Alice Bell. Το ‘Tapping’ είναι μια τεχνική εκτόνωσης και απελευθέρωσης των συναισθημάτων μας, ‘χτυπώντας’ με τεχνικό τρόπο συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας.

17.45 – 18.30 │Refined Pilates & Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, με την Μαριλένα Φουρλή. Ομιλία για τα ευεργετικά οφέλη του πιλάτες στη συγκεκριμένη νόσο.

ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ στην ΤΑΡΑΤΣΑ

15.00 - 16.30 │ Soundingthe Heart Yoga, με την Τζένη Κόλμπορν. Η Τζένη διδάσκει γιόγκα από το 1977.

17.00-18.00 │ Ρέικι - Διαλογισμός, με την Τζένη Κόλμπορν. Ομιλία για την ιστορία του ρέικι και τη θεραπευτική του δύναμη. Η Τζένη είναι master reiki από το 1989.

Μετά τις 18.30…Μουσική στην ταράτσα! Ελάτε να κλείσουμε μια όμορφη μέρα με ένα ποτήρι κρασί και με μουσική στην ταράτσα του Illium, απολαμβάνοντας μια υπέροχη θέα!

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ώρα 13.00 – 18.30

Η συμμετοχή στα μαθήματα του Open Day είναι δωρεάν. Θα γίνουν ειδικές τιμές για όσους αποφασίσουν να εγγραφούν εκείνη την ημέρα.

 


INFO: Illium Center of Light, Δημοχάρους 18, Αθήνα (μετρό Μέγαρο Μουσικής),
τηλ. 210 723 13 97,
e-mail: illiumcenter@yahoo.com ∣ Ώρες OpenDay: 13.00 – 18.30 ∣

Read 2876 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items