Print this page

Gong Therapy Ηχωκάθαρση

Τα γκονγκ είναι χειροποίητα ιδιόφωνα από σφυρήλατο μέταλλο. Αυτά τα όμορφα δημιουργημένα κύμβαλα είναι βαθιά θεραπευτικά, έργα τέχνης και αλχημείας. Η πλούσια αντήχηση τους, με μοναδικό ήχο υπογραφής, δίνει την ικανότητα ενεργειακής επαφής μέσω της εξαιρετικής ποιότητας αυτών των μέσων.
Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι το γκονγκ ήταν γνωστό ήδη από το 3000 π.Χ. και αρχαίες πηγές έχουν αναγνωρίσει το γκονγκ, παλιά όσο το 16000 π.Χ. Το γκονγκ ήταν γνωστό στους αρχαίους Αιγυπτίους, Έλληνες, Ρωμαίους, Πέρσες, και Μογγόλους. Η θεραπεία και η εναρμόνιση μέσω των μυστηριωδών και αρμονικών ήχων που δημιουργούνται από αυτά τα κύμβαλα έχουν δοκιμαστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στην αρχαιότητα το γκονγκ θεωρούταν ότι είχε μαγική δύναμη και χρησιμοποιούταν για τη θεραπεία των αρρώστων.

Τα γκονγκ δονούνται με ισχυρή, θετική θεραπευτική ενέργεια. Η ψυχή του προσώπου ενδυναμώνεται και εναρμονίζεται όταν αγγιχτεί από το ήχο του γκονγκ. Κατά τη διάρκεια ενός Gong Therapy Meditation o αποδέκτης των ήχων δονήσεων κυριολεκτικά βυθίζεται μέσα σε αυτές. Η εμπειρία δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο και περιγράφεται όπως "μακράς διαρκείας βαθύ κυτταρικό μασάζ", "βύθιση στο άχρονο", "αποϋλοποίηση", "διάλυση του εγώ", "η απόλυτη χαλάρωση", "πανδαισία ήχων", "το πιο όμορφο ηχητικό ταξίδι", "ένα μαγικό τοπίο συμπαντικών ήχων που δημιουργούν αρμονία". Αυτές είναι ενδεικτικές περιγραφές για την πολύ προσωπική εμπειρία που ο καθένας βιώνει στο ηχοδονητικό πεδίο του γκονγκ και που πάντα προσφέρει λόγω της πληρότητάς του αυτό που ο καθένας έχει περισσότερο ανάγκη εκείνη τη στιγμή για να επιστρέψει κι αυτός στην δική του κατάσταση πληρότητας και ολοκλήρωσης και να απελευθερωθεί από τα όρια που έχει επιβάλει ο ίδιος στον εαυτό του.

Το γκονγκ μπορεί να παράγει όλο το φάσμα των αρμονικών που βασίζονται σε κύματα πίεσης. Όταν το γκονγκ δονείται, στην αρχή μπορεί να ακουστούν απαλοί γκονγκ ήχοι ενώ ακούγοντας πιο προσεκτικά, και βαθύτερα μπορεί να γίνει επίγνωση των πολλών τόνων, εντός ενός ήχου. Οι ήχοι γίνονται όλο και πιο δυνατοί, πλένοντας όλη του δομή του σωματικού αλλά και ενεργειακού σώματος. Έτσι, η εμπειρία του γκονγκ παρομοιάζεται με μια εμβύθιση σε ένα περιελισσόμενο προστατευτικό κουκούλι καθολικού ήχου. Ο νους σοκαρισμένος από την οργανική ανάπτυξη των ήχων του γκονγκ προσηλώνεται στην ακρόαση και βυθίζεται στον εαυτό του, αποβάλλοντας όλο το άγχος και το στρες που τον κυριεύουν καθημερινά. Ο ειρμός των σκέψεων σταματά και τότε αρχίζει η πραγματική θεραπεία. Μια θεραπεία πρωτόγνωρη και απόλυτα φυσική που μας οδηγεί στην επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό, το πλήρες δυναμικό μας.

Έτσι το Γκονγκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξισορροπηθεί η σωματική, συναισθηματική και πνευματική πλευρά του κάθε ατόμου. Είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το άγχος, την κατάθλιψη, την κούραση, το θυμό και την εχθρότητα, το αίσθημα του χωρισμού και της μοναξιάς, και όλα τα είδη των φόβων, μαζί με πολλές άλλες νόσους που συνδέονται με την έλλειψη ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα.
Ο Yogi Bahjan έχει πει για τον ιερό ήχο του γκονγκ: "Το γκονγκ είναι ένα πνευματικό τραγούδι. Είναι ο αρχέγονος ψίθυρος της ψυχής. Ο ήχος του είναι ο απόηχος του ιερού αρχέγονου ήχου που δημιούργησε τον κόσμο, τον ήχο που περιέχει όλους τους ήχους. Ακούστε τον με τα εξωτερικά και τα εσωτερικά αυτιά. Νιώστε τους παλμούς του και αφήστε τα εκατομμύρια των δονήσεων να χορέψουν και να ρεύσουν μέσα από τις αισθήσεις σας. Θα γίνετε άφοβοι, χαλαροί και αφυπνισμένοι. Οι αρχαίοι αναζήτησαν αυτή την εμπειρία στις κορυφές των βουνών και σε ιερά μέρη. Η φωνή του Θεού βροντούσε με θεαματικές ριπές κεραυνών. Η βροντή σταμάτησε κάθε σκέψη, απογύμνωσε την προσποίηση, τίναξε χαλαρά το βαθύτερο φόβο, και αναζωογόνησε το νευρικό σύστημα. Δημιούργησε δύναμη, ειρήνη και θεραπεία.

Το γκονγκ είναι αυτός ο ήχος. Είναι η λάμψη του εσωτερικού φωτός. Η μαλλέτα είναι το θέλημα του Απείρου, το γκονγκ η δημιουργία, και ο ήχος το τραγούδι του πνεύματος, ο κτύπος της καρδιάς της ψυχής. Το γκονγκ είναι το πρώτο και το τελευταίο μέσο για τον ανθρώπινο νου. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορεί να υπερβεί και διατάξει τον ανθρώπινου νου, ο ήχος του γκονγκ. Είναι ο πρώτος ήχος στο σύμπαν, ο ήχος που δημιούργησε αυτό το σύμπαν. Είναι η βασική δημιουργική ήχο. Προς το μυαλό, ο ήχος του γκονγκ είναι σαν μια μητέρα και σαν πατέρας που του έδωσε γέννηση. Το μυαλό δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλά δονούμενο γκονγκ."


Όσοι συμμετέχουν σε ένα Gong Therapy Meditation έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τεχνικές και Κryias της Kundalini Yoga και να βιώσουν σε βάθος την θεραπευτική δύναμη του γκονγκ, των θιβετιανών κύμβαλων (Tibetan Singing Bowls-ηχογαβάθες), καθώς και άλλων ηχητικών και δονητικών θεραπευτικών οργάνων, με αποτέλεσμα μια ανώτερη κατάσταση του είναι.

Ηχωκάθαρση

Όσοι συμμετέχουν σε μια ΗΧΩΚΑΘΑΡΣΗ έχουν την ευκαιρία να βιώσουν σε βάθος την θεραπευτική δύναμη του γκονγκ και της ζωντανής ουράνιας αρμονίας. Κατά τη διάρκεια μιας ηχωκάθαρσης, ο ακροατής – αποδέκτης της μουσικής αντήχησης του γκονγκ και των δονήσεων κυριολεκτικά βυθίζεται μέσα σε αυτές. Η εμπειρία δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο στο ραγδαία αναπτυσσόμενο παγκοσμίως επιστημονικό πεδίο της μουσικοθεραπείας και ηχοθεραπείας και μόνο παρομοιώσεις όπως “μακράς διαρκείας βαθύ κυτταρικό μασάζ”, “βύθιση στο άχρονο”, “αποϋλοποίηση”, “διάλυση του εγώ”, “η απόλυτη χαλάρωση”, “πανδαισία ήχων”, “το πιο όμορφο αρμονικό ταξίδι”, “ένα μαγικό τοπίο συμπαντικών ήχων που δημιουργούν αρμονία”, μπορούν να δώσουν ενδεικτικές περιγραφές για την πολύ προσωπική εμπειρία που ο καθένας βιώνει στο ηχωδονητικό πεδίο του γκονγκ και που πάντα προσφέρει λόγω της πληρότητάς του αυτό που ο καθένας έχει περισσότερο ανάγκη εκείνη τη στιγμή για να επιστρέψει κι αυτός στην δική του κατάσταση πληρότητας και ολοκλήρωσης και να απελευθερωθεί από τα όρια που έχει επιβάλει ο ίδιος στον εαυτό του.
Ο νους σοκαρισμένος από την οργανική ανάπτυξη των αρμονικών ήχων του γκονγκ προσηλώνεται στην ακρόαση και βυθίζεται στον εαυτό του, αποβάλλοντας όλο το άγχος και το στρες που τον κυριεύουν καθημερινά. Ο ειρμός των σκέψεων σταματά και τότε αρχίζει η πραγματική θεραπεία. Μια θεραπεία πρωτόγνωρη και απόλυτα φυσική που μας οδηγεί στην επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό, το πλήρες δυναμικό μας.

Βαθιά χαλάρωση, αναζωογόνηση, ζωντάνια, καθάρισμα του νου – του φυσικού σώματος – των σωρευμένων συναισθημάτων, ενεργοποίηση του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου – της διαίσθησης, της έμπνευσης και της δημιουργικότητας, συγχρονισμός με το αριστερό της λογικής και της νόησης,  ενίσχυση του ανοσοποιητικού, παλμοδονητικό φυσικό μασάζ σε κυτταρικό επίπεδο και πολλά άλλα συνθέτουν τα πλούσια δώρα των γκονγκ για όλους μας.

Πολλοί άνθρωποι όταν ακούν γκονγκ για πρώτη φορά χαμογελούν αυθόρμητα. Είναι το χαμόγελο της ανάμνησης. Της ανάμνησης της ευτυχίας που αναζητούμε παντού γύρω μας. Το γκονγκ ήρθε για να μας θυμίσει αυτή την ευτυχία. Την ευτυχία που βρίσκεται μέσα μας.

Για όσους αναζητούν έναν τρόπο απόλυτα φυσικής ολιστικής θεραπείας, για τη ψυχή, το σώμα, το νου και το πνεύμα. Για όσους αναζητούν ξεχωριστές – πρωτόγνωρες εμπειρίες, τη μαγεία της αρμονίας της Μουσικής των Σφαιρών του μεγάλου φιλόσοφου Πυθαγόρα. Για αυτούς που δυσκολεύονται να σταματήσουν το νου, θέλουν να αποβάλουν το άγχος και να χαλαρώσουν αλλά και όσους νιώθουν άτονοι και με μειωμένα αποθέματα ενέργειας. Για εκείνους που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν στην ύπαρξη πέρα από το χρόνο και το χώρο.
Για όσους ασχολούνται με το διαλογισμό και όσους αναζητούν μια φυσική ξεκούραστη μέθοδο διαλογισμού. Για όσους ασχολούνται με τη μουσική, το τραγούδι, το χορό, το θέατρο -  όλες τις καλές τέχνες, κι αναζητούν νέους τρόπους έμπνευσης. Για όσους ασκούνται, σε γυμναστήριο, στη γιόγκα, στο τσι γκονγκ, στις πολεμικές τέχνες. Για τους ενεργειακούς θεραπευτές κάθε είδους. Για τους αναζητητές του ιερού. Τα Γκονγκ είναι εδώ για Όλους, να μοιραστούμε μια ανώτερη κατάσταση της ύπαρξης, στην αρμονία, στην αγάπη, στ’ όνειρο.

Συνολικά η διαδικασία της Ηχωκάθαρσης Γκονγκ διαρκεί συνήθως 90 έως 120 λεπτά (περιλαμβανομένων χρόνων χαλάρωσης πριν και μετά τη χρήση των γκονγκ, χρόνου συζήτησης των εμπειριών και τυχόν προγράμματος ασκήσεων) και:

  • απελευθερώνει τα κύτταρα από μνήμες από παλιά ψυχικά τραύματα κι ανοίγει διόδους για την ελεύθερη ροή της ζωτικής ενέργειας μέσα σε όλο το σώμα, τα ενεργειακά κέντρα και τα όργανα του ανθρώπινου σώματος.
  • απελευθερώνει το νου από πεπαλαιωμένα πρότυπα συμπεριφορών που δεν μας ωφελούν πια.
  • απελευθερώνει από το άγχος και την υπερένταση, συναισθηματικά και ενεργειακά και αναζωογονεί ισοδύναμα με ένα οκτάωρο ύπνου.
  • προσφέρει βιωματικά την μοναδική εμπειρία της ύπαρξης πέρα από τις περιοριστικές παραμέτρους του χρόνου, του χώρου και της ύλης, φέρνοντάς μας ξανά σε επαφή με την πραγματική μας ταυτότητα.
  • σωματικές ενοχλήσεις και πόνοι συχνά εξαφανίζονται μετά από μια Ηχωκάθαρση.
  • οι ήχοι του γκονγκ συνεχίζουν να επιδρούν στο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά και αποδίδει σε όλα τα επίπεδα: σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό.

 

www.gonglove.org 

Read 5540 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota

Related items