Print this page

Κάντιντα Αιτίες και Θεραπεία

Published in Σώμα

Μήπως έχετε κάποιο από τα παρακάτω σύμπτωμα;

  1. Ανεξήγητη κούραση

  2. Ανεξήγητη λαχτάρα για γλυκά

  3. Θολούρες

  4. Άσπρη επικάλυψη στη γλώσσα

  5. Ανισορροπία ορμονών

  6. Πόνο στις αρθρώσεις

  7. Μείωση  της σεξουαλικής επιθυμίας

  8. Χρόνια αλλεργικά προβλήματα

  9. Γαστρεντερικά προβλήματα (φουσκώματα και αέρια)

  10. Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

  11. Φλεγμονές του ουροποιητικού

  12. Κολπίτιδες

 

Αν ναι τότε ίσως να είναι κάποια σημάδια που φανερώνουν ότι ίσως νοσείτε από Candida. Τι είναι όμως η Candida; Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο θα προσπαθήσω να σας λύσω μέσα από αυτό το άρθρο , όπως επίσης και τη παρουσίαση των αιτιών που την προκαλούν και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.Επίσης θα συνεχίσω με τη παράθεση μιας αντι-Candida διατροφής.

 

Τι είναι η Candida

fot-cand

 

Candida Albicans  είναι η πιο συχνή μυκητιακή λοίμωξη που μπορεί να εμφανιστεί στο στόμα , στον εντερικό σωλήνα  στα γεννητικά όργανα ,στο δέρμα και σε άλλους βλεννογόνους . Στη περίπτωση που το ανοσοποιητικό δεν είναι δυνατό τότε αναπτύσσεται η Candida  στο έντερο ταχύτατα και μεταναστεύει  σε άλλες περιοχές του σώματος , όπως για παράδειγμα στο αίμα  αλλά και στις μεμβράνες που περικλείουν την καρδιά ή τον εγκέφαλο και απελευθερώνει παράγωγα τοξινών .

Επίσης όταν το φυσικό pH του σώματος μας έχει διαταραχθεί από διάφορες αιτίες που θα αναφερθούν παρακάτω, η candida μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο και να δημιουργήσει άλλα οργανικά προβλήματα. Τα υγιή βακτήρια και η σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ζωτικής σημασίας για να πολεμηθεί αυτή η επίμονη λοίμωξη.

Το σύνδρομο υπερανάπτυξης της Candida (Candida Overgrowth Syndrome ή εν συντομία COS) είναι ο όρος που χρησιμοποιείται στην ιατρική κοινότητα όταν αυξάνεται  από τα όρια.

 

Τι προκαλεί η Candida

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που αυξάνουν  την candida όπως  η διατροφή με υψηλά επίπεδα γλυκόζης, επεξεργασμένοι υδατάνθρακες (γλουτένη) και αλκοόλ. Όπως φαίνεται στο παρακάτω πίνακα θα δείτε πιο συγκεντρωτικά τις αιτίες μιας τέτοιας λοίμωξης.

 

Αίτια λοίμωξης με Candida

Ειδικoί παράγοντες ρίσκου

  • Χρήση αντιβιοτικών ευρέως φάσματος

Μερικές φορές τα αντιβιοτικά ευρέως φάσματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τους να πολεμήσουν μια επίμονη λοίμωξη “σκοτώνουν” τα αμυντικά βακτήρια του οργανισμού. Δηλαδή τα αντιβιοτικά εκτός από τα βακτήρια τα οποία είναι το ζητούμενο να “σκοτώσουν”, “σκοτώνουν” και τα βακτήρια τα οποία είναι χρήσιμα για τον οργανισμό μας τα οποία είναι υπεύθυνα για τη πέψη αλλά και για τον έλεγχο της candida.

  • Χρήση αντισυλληπτικών χαπιών

Αντίθετα με τα αντιβιοτικά τα αντισυλληπτικά δεν έχουν άμεση σχέση με το σύνδρομο. Αλλά μονάχα όταν μια γυναίκα έχει διαιτολόγια πλούσιο σε σάκχαρα και λαμβάνει και αντιβιοτικά για κάποια λοίμωξη σε συνδυασμό με τα αντισυλληπτικά μπορούν να οδηγήσουν σε μια λοίμωξη από candida.

  • Χρήση κορτιζόνης

Άτομα με άσθμα τα οποία λαμβάνουν χρόνια θεραπεία με κορτικοστεροειδή έχουν αυξημένο ρίσκο για την ανάπτυξη candida στο στόμα λόγω των εισπνεόμενων που λαμβάνουν.

  • Αντικαρκινικές θεραπείες.

Ασθενείς με καρκίνο λόγω του σοβαρά επηρεασμένου ανοσοποιητικού συστήματος που έχουν λόγω των αντινεοπλασματικών θεραπειών που λαμβάνουν είναι πιο εύκολο να επηρεαστούν από την candida

  • Διαβήτης

Στους διαβητικούς τύπου 1 και τύπου 2 τα επίπεδα του σακχάρου στο στόμα και σε άλλους βλεννογόνους είναι  πιο υψηλά από ότι σε άτομα χωρίς διαβήτη. Από τη στιγμή που οι μύκητες τρέφονται από τα σάκχαρα, η candida είναι ένας μύκητας, άρα μπορούμε να πούμε ότι οι διαβητικοί είναι άτομα με αρκετά αυξημένο ρίσκο.

  • Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Οποιοδήποτε άτομο με αδύναμο ανοσοποιητικό έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να νοσήσει με candida. Ομάδες κινδύνου είναι εκτός όλων των προαναφερθέντων τα βρέφη, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι αυτοί που έχουν διαγνωσθεί με AIDs/ HIV και άλλα λοιμώδη αλλά και αυτοάνοσα νοσήματα

Γενικότεροι παράγοντες ρίσκου

  • Δίαιτα με αυξημένα ποσοστά επεξεργασμένων υδατανθράκων και γλυκόζης

Κατανάλωση Junk food , και γλυκών

  • Αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ

Πάνω από 2 ποτήρια ημερησίως, όπου είναι και το όριο μεταξύ κοινωνικού πότη και υπερκατανάλωσης

  • Αυξημένη κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση

Όπως για παράδειγμα τα τουρσιά

  • Αυξημένο καθημερινό stress

Γρήγορος τρόπος ζωής και stress στη καθημερινότητα.

Σημάδια που δηλώνουν οτι έχετε Κάντιντα

  • Χρόνια κόπωση

Υπνηλία, πόνοι στις αρθρώσεις και συχνοί πονοκέφαλοι

  • Άγχος και στρές

Νευρικότητα, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη

  • Επαναλαμβανόμενες μολύνσεις του κόλπου και της ουρήθρας

Συχνές μυκητιάσεις

  • Άφθες στο στόμα

Βλεννώδεις μεμβράνες

  • Εντερικός πόνος

Συνεχής πόνος, έντονο φούσκωμα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα

  • Ζαλάδες

Έλλειψη συγκέντρωσης, μειωμένος συντονισμός

  • Μύκητες στο δέρμα και τα νύχια

Ζυμoμήκυτες στα νύχια των ποδιών ανήκουν στην κατηγορία της κάντιντα και προέρχονται από το παχύ έντερο

  • Ορμονικές διαταραχές

Ημικρανίες, ενδομητρίωση, χαμηλές σεξουαλικές επιδόσεις, δυσκολία στην οδήγηση, κατακράτηση υγρών, εναλλαγές στην διάθεση

  • Ρινικές λοιμώξεις

Συχνές εποχιακές λοιμώξεις με συμπτώματα κοινής γρίπης

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν πολλά επεξεργασμένα, ραφιναρισμένα τρόφιμα, ακόμη κι όσοι προσέχουν πολύ την υγεία τους. Σε έναν κόσμο που κινείται με γρήγορους ρυθμούς, με το σώμα  προγραμματισμένο να επιθυμεί περισσότερα γλυκά και υδατάνθρακες – ουσίες που είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν στη φύση – είναι συνηθισμένο και απόλυτα φυσιολογικό να έχουμε αυξημένο ποσοστό του μύκητα Κάντιντα στο σώμα .
Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα , υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να ισορροπήσετε τη χλωρίδα του εντέρου σας. Η εξισορρόπηση της χλωρίδας θα σας ανακουφίσει από πολλά προβλήματα υγείας, ακόμη και από κάποια μικρά κι ενοχλητικά που θεωρούσατε ότι θα σας ακολουθούσαν για το υπόλοιπο της ζωής σας, όπως η φαγούρα στα αυτιά, η έντονη οσμή του σώματος και το έκζεμα.

 

Σκόρδο

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το σκόρδο είναι αντιμυκητιασικό, αντιπαρασιτικό, αντιβακτηριακό και αντιιικό. Βοηθά επίσης και στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα μόνο συστατικό για να το χρησιμοποιήσω για θεραπευτικούς σκοπούς, θα επέλεγα το σκόρδο. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ακριβώς πώς να το χρησιμοποιούν για να καρπωθούν τα οφέλη του.

 

Πρώτον και κύριον, μην το μαγειρέψετε, διότι έτσι χάνει όλες τις ιδιότητες καταπολέμησης του Κάντιντα. Αν διαθέτετε γερό στομάχι  μασήστε το για ένα λεπτό Αυτόαποτελεί επίσης μια απίστευτα αποτελεσματική θεραπεία για τα προβλήματα των δοντιών και των ούλων. Το ποιο δυνατό είναι το βάμμα σκόρδου Μην χρησιμοποιείτε σκόρδα από την Κίνα, ακόμη και αν είναι βιολογικά γιατί  το έδαφός της  είναι πολύ τοξικό.

 

Milk Thistle (γαϊδουράγκαθο ) καθαρίζει το συκώτι  από τα συνταγογραφούμενα χημικά  φάρμακα  από τη ρύπανση του περιβάλλοντος, τα βαρέα μέταλλα και τα απομεινάρια από τις χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.


Η βιταμίνη C βοηθά στην τόνωση των επινεφριδίων και  του ανοσοποιητικού συστήματος

 

Αιθέρια έλαια

 

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης έχει αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Είναι εξαιρετικά ισχυρό και μπορεί να ληφθεί και σε μορφή ταμπλέτας.

Άλλα αιθέρια έλαια που σκοτώνουν τον μύκητα Κάντιντα είναι η λεβάντα, το γαρύφαλλο, το τεϊόδεντρο και η μέντα Αποτελούν καλή λύση για τα δερματικά εξανθήματα που προκαλούνται από τον μύκητα.

 

Έλαια

Το έλαιο καρύδας είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντιπαρασιτικές του ιδιότητες, αν και η αποτελεσματικότητά του στον έλεγχο του Κάντιντα είναι μικρή σε σύγκριση με άλλες ουσίες. Το έλαιο Νιμ διαθέτει παρόμοιες αντιπαρασιτικές ιδιότητες, λίγο ισχυρότερες από αυτές του ελαίου καρύδας, αλλά θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο τοπικά.Η  Dr Clark προτείνει συγκεκριμμένο πρωτόκολλο που συνδυάζει την Αρτεμισία ,την μαύρη καρυδιά και το γαρίφαλο .Αυτός ο συνδυασμός σκοτώνει 100 παράσιτα σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους ( ρωτήστε την ομοιοπαθητικό Τυλλιανάκη Δήμητρα να σας ενημερώσει γιαυτό)

 

Αρτεμισία, το  ξύλο μαύρης καρυδιάς, το μαύρο ισπανικό ραπανάκι, το Pau d’ Arco, την υδραστίδα, το Κινεζικό βότανο Coptis chinensis, το τζίντζερ, την κανέλα,γαρίφαλο και το εκχύλισμα φύλλων ελιάς.

.Η  Dr Clark προτείνει συγκεκριμμένο πρωτόκολλο που συνδυάζει την αρτεμισία ,την μαύρη καρυδιά και το γαρίφαλο .Αυτός ο συνδυασμός σκοτώνει 100 παράσιτα σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους ( ρωτήστε την ομοιοπαθητικό Τυλλιανάκη Δήμητρα να σας ενημερώσει γιαυτό)

Ο αγαπημένος μου συνδυασμός για την εξάλειψη του υπερβολικού ποσοστού μύκητα στο σώμα είναι το ενδεκανοϊκό οξύ και τα προβιοτικά πολύ υψηλής ποιότητας. Το θετικό όσον αφορά το ενδεκανοϊκό οξύ και τα προβιοτικά είναι ότι δεν σκοτώνουν τα ωφέλιμα βακτήρια. Εξολοθρεύουν μόνο τον Κάντιντα και άλλους μύκητες

 

Το έλαιο γαρύφαλλου, της  ρίγανης ,της  λεβάντας και του μύρου μαζί με λάδι καρύδας σκοτώνουν  μια ποικιλία από παράσιτα και μύκητες, συμπεριλαμβανομένων των candida.

Επίσης, για στοματικές άφθες, χρησιμοποιήστε τρεις σταγόνες έλαιο γαρύφαλλου με μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και αφήστετο στο στόμα για 20 λεπτά.

Συνδυάστε το παραπάνω με τον υδροκαθαρισμό του παχέως εντέρου καθώς και με καθημερινή κατανάλωση σαλάτας με πολλά διαφορετικά λαχανικά και το παχύ σας έντερο θα καθαρίσει από τον Κάντιντα .

 

Βιοσυντονισμός 

Υπάρχουν ειδικά προγράμματα στον βιοσυντονισμό που εξολοθρεύουν τον Κάντιντα με την δικιά του συχνότητα.

 

Συμπέρασμα

Όποια κι αν είναι η μέθοδος που θα ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε την ισορροπία του εντέρου σας, μια διατροφή με πολλά φρέσκα, ωμά και κατά προτίμηση βιολογικά λαχανικά και ο υδροκαθαρισμός του παχέως εντέρου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το πεπτικό σας σύστημα αλλά και για ολόκληρο το σώμα σας.

Κατά τον Dr Jockers για την Κάντιντα προτείνει υγιεινά λιπαρά,αντιοειδωτικές τροφές,αποτοξείνωση από βαρέα μέταλλα ,αφαίρεση ζάχαρης γλουτένης ,γαλακτοκομικών, αύξηση βιταμίνης D ,αντιμικροβιακά συμπληρώματα και ενεργό άνθρακα

 

CANDIDA_Summary

Πηγή 

https://draxe.com/candida-symptoms/

http://drjockers.com/candida-diet-heal-autoimmunity/

 Αντι-Candida διατροφή είναι μια ωμοφαγική  βέγκαν  

foods-kill-candida

ippokratiaygeia.gr

Read 7698 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items