Print this page

Πως θα έχουμε Φυσική προστασία από την ηλιακή έκθεση; Από την Μάλαμα Μαυροπούλου

Published in Σώμα
Συχνά έχουμε συζητήσει, σχολιάσει και ενημερώσει τις φίλες και τους φίλους για την προστασία από τον ήλιο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Συνοπτικά είναι τα ακόλουθα.
Η καλύτερη προστασία είναι να μείνει κανείς στη σκιά, με καπέλο ή κάλυμμα και ελαφριά ρούχα. Ιδιαίτερα αν έχουμε υπερευαίσθητο δέρμα, πολύ λεπτό ή με δερματικά προβλήματα κυρίως χρόνια.

Μειώστε την ένταση των εκθέσεων σας. Περιορίστε την διάρκεια, μην είστε εκτεθειμένοι σε ώρες αιχμής (11μμ-4 μμ). Πρωινές ώρες είναι οι πλέον κατάλληλες για να θυμηθούμε την πολύτιμη ΗΛΙΟ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Για την προάσπιση της υγείας μας είναι ο απόλυτα φυσικός ενδεδειγμένος τρόπος, με χρόνια επιστημονική και πρακτική τεκμηρίωση.

Προστατεύστε τα μάτια σας, όταν είναι πολύ ευαίσθητα στον ήλιο: φοράτε γυαλιά όταν οδηγάτε, όταν φυσάει πολύ. Αφήστε τα μάτια σας να απολαύσουν τα χρώματα της φύσης και να ανοιγοκλείνουν αυτόματα στην ποσότητα του ηλιακού φωτός. Έτσι είναι το φυσικό τους, εξασκώντας τους μύες του προσώπου. Στα γεράματα θα βλέπετε πολύ καλύτερα…από άλλους.    

Προσοχή στα παιδιά: μην εκθέτετε τα παιδιά κάτω των 3 ετών σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Εκτός αυτών των ωρών που προείπαμε, φροντίστε για την μέγιστη προστασία με ομπρέλα, ρούχα, καπέλο. Εάν η έκθεση είναι αναπόφευκτη φροντίστε να προστατεύουν τα εκτεθειμένα μέρη τους συχνά με γαλάκτωμα ή λάδι φυσικών συστατικών.
Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν φυσικά-βιολογικά συστατικά και είναι πραγματικά κατάλληλα για το δέρμα μας. Χημικά και πρόσθετα επιβαρύνουν την υγεία μας και βλάπτουν εμάς και το περιβάλλον.

Μετά και πριν τον ήλιο: καταπραΰνετε και ενυδατώστε το δέρμα σας.
Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα και με σταδιακή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία θα έχει μόνο να ωφεληθεί. Προλαμβάνω κοκκίνισμα, καψίματα, δερματικούς ερεθισμούς όταν το δέρμα μου στο σώμα και στο πρόσωπο είναι καλά ενυδατωμένο και με αρκετή θρέψη από νερό!
Καταπραΰνω:

Η επιλογή μας για να καταπραΰνετε την αίσθηση του καψίματος από την έκθεση στον ήλιο που πιθανόν δεχτήκατε είναι πρωτίστως το Τζελ αλόης (
aloevera), κατά προτίμηση σε συνδυασμό με ανθόνερο λεβάντας και κατάλληλα αιθ.έλαια.
Επίσης δροσιστικό και καταπραϋντικό, ενυδατικό είναι και το ανθόνερο (hydrosols) τριαντάφυλλου.
Το βιολογικό λάδι ψυχρής έκθλιψης με εκχύλιση άνθη καλέντουλας και φυσικά το βαλσαμέλαιο ή λάδι υπερικού.
Ενυδατώνω σημαίνεικαι να μην ξεχνάμε να πίνουμε νερό κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο και μετά. Είναι η ενυδάτωση από τα μέσα, μαζί με την κατάλληλη διατροφή μας!
Θυμηθείτε επίσης να ενσωματώσετε στη φροντίδα σας μετά τον ήλιο ενυδατικά συστατικά που θα ενισχύσουν τη λιπιδική στρώση της επιδερμίδας, όπως έχουν τα φυτικά λάδια που θα θρέψουν σε βάθος και αποτελεσματικά την επιδερμίδα.

Αποκαθιστώ τις ζημιές και προλαμβάνω τη γήρανση σημαίνει ότι έχω δώσει στο δέρμα μου την κατάλληλη τροφή, για να <αντέξει> την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και σε άλλες εποχές, αντίξοων συνθηκών. Καθ όλη τη διάρκεια του έτους το φροντίζω συστηματικά και με επιλεγμένα προϊόντα περιποίησης.  
Φυτικά έλαια βιολογικών καρπών και ψυχρής έκθλιψης (με βιταμίνες C και E, Α , Β1, Β6, 
D, μεταλλικά άλατα, ρετινόλη, ...) συντελούν στη φυσική, απλή και πολύτιμη πρόληψη της γήρανσης του δέρματος (σησαμέλαιο, καροτέλαιο, αμυγδαλέλαιο, τριανταφυλλέλαιο, σταφυλλοκουκουτσέλαιο, σιτέλαιο, κ.ά.) 
 
 
Μάλαμα Μαυροπούλου
 
(εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία, ανθοθεραπεία, αρωματοθεραπεία,
προϊόντα φυσικής περιποίησης για υγεία & ομορφιά)
κιν. 697 2581 483
e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
      www.facebook/malamasfisika 
http://herbalismcare.blogspot.gr
 
 
 
δείτε εδώ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
 
Επικοινωνήστε Μαζί μας
 
 
Upcoming events
 
RADIO
 
Read 2120 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items