Print this page

Το δώρο της όρασης είναι πολύτιμο.

Published in Σώμα

Από τις πέντε αισθήσεις ο άνθρωπος μαθαίνει περισσότερα μέσω της όρασης .Ακόμα και αν δεν μελετάμε συνειδητά
ωστόσο παρατηρούμε...
Η όραση ,όμως δεν είναι πάντα οπτική!!
Τα μάτια είναι τα εργαλεία που με αυτά αισθανόμαστε και αντιλαμβανόμαστε αυτό, που βρίσκεται έξω από τον εαυτό μας, όμως πιο συχνά θαρρείς, ότι προβάλλουν εμάς τους ίδιους στον εξωτερικό κόσμο.
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής?
Τι σημαίνει άραγε αυτό?
Η όραση λοιπόν μαζί με τις άλλες αισθήσεις ,τρέφει την ψυχή -σώμα, όπως η φυσική τροφή τρέφει το σαρκικό μας σώμα.
Γιατί, όταν μιλάμε ο ένας στον άλλον κοιταζόμαστε πάντα στα μάτια?.... και οταν κάποιος αποστρέψει το βλέμμα ,αμέσως δημιουργεί υποψίες...?
Ας κοιτάξουμε λοιπόν, τα προβλήματα της όρασης κατευθείαν στα μάτια.
Πολλές φορές οι πιέσεις που προκαλούν ανωμαλίες στα μάτια εντοπίζονται στην αυχενική και στην άνω ραχιαία περιοχή της σπονδυλικής στήλης.
Για να φτάσουμε στην έδρα της διαταραχής, δηλαδή σ`αυτή την περίπτωση ,στο εστιακό πεδίο της όρασης πρέπει να απομακρύνουμε πρώτα την αιτία.
Πολλές φορές , αυτή μπορεί να προέρχεται από μια πίεση του νευρικού κλάδου στο τρίτο νωτιαίο νευρώνα και στο δεύτερο αυχενικό σπόνδυλο.
Οι αίτιες για τις ενοχλήσεις των ματιών είναι πολλές και διάφορες
Το θάμπωμα των ματιών μπορεί να προέρχεται από πιέσεις που εμποδίζουν...την λεμφική κυκλοφορία, μέσω του μαλακού ιστού του προσώπου, της κεφαλής και του λαιμού, επιτρέπουν την συρροή και την συσσώρευση τοξινών.
Το πρήξιμο γύρω από τα μάτια συμβαίνει λόγω της πίεσης στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Καθώς βαθμιαία δημιουργείται όλο και μεγαλύτερη ενόχληση όλο και περισσότερη πίεση ασκείται στους νεφρούς ,τα πρησμένα μάτια είναι η αντανάκλαση της ενόχλησης στην περιοχή των νεφρών.
Καθιστική ζωή ,ασκεί έντονες πιέσεις στην σπονδυλική στήλη και στην κοιλιακή περιοχή, με αποτέλεσμα μη κανονική πέψη και κυκλοφορία τοξινών στο σύστημα, αυτό με την σειρά του προκαλεί μια άνιση κατανομή στην άνω ηπατική κυκλοφορία εμποδίζοντας την σωστή απέκκριση που έχει σαν αποτέλεσμα τους μαύρους κύκλους κάτω τα μάτια.
Κοντολογίς ,πριν τον οφθαλμίατρο ίσως πρέπει να έχουμε τον νου μας στην σωστή τροφή και άσκηση.
Πολλά λαχανικά και καρότα για τα μάτια σας.
Επίσης πολύ βοηθητικές είναι οι ασκήσεις της κεφαλής και του λαιμού.
Κάντε το με κλειστά τα μάτια και οραματιστείτε ότι βλέπετε καλύτερα.
Κάθισε με την πλάτη ίσια, σκύψε το κεφάλι αργά μπροστά τρεις φορές και πάλι πίσω πολύ αργά και πάλι τρεις φορές, στα δεξιά όσο περισσότερο μπορείς, άλλες τρεις φορές ,το ίδιο και από αριστερά. Έπειτα γύρισε το κεφάλι κυκλικά τρεις φορές από την κάθε πλευρά..
Κοιτάξτε μπροστά και κάντε μικρά οχτάρια οριζόντια και κάθετα με τα μάτια σας
Κοιτάξτε όσο μπορείτε δεξιά και πάνω , δεξιά και κάτω, κάντε το και από την αριστερή πλευρά, προσοχή σ`αυτή την άσκηση κινείστε μόνο τα μάτια όχι και το κεφάλι
Όσο πιο αργά και όσο πιο συνειδητά τόσο πιο αποτελεσματικά.
Φανταστείτε ότι κινείτε ο κάθε σπόνδυλος χωριστά.
Το δώρο της όρασης είναι πολύτιμο.
Αυτοί που το έχουν ας το εκτιμήσουν ,ας φροντίσουν να το διατηρήσουν και, αν είναι δυνατόν να το βελτιώσουν
Η ψυχή λάμπει μέσα από τα μάτια ,
αν συμφωνούμε σ`αυτό ας αφήσουμε την ακτινοβολία της να διαχυθεί με χαρά και αγάπη!!

 

Ευαγγελία Παπαγιάννη-Φυλακτού, Φυσικοπαθητικός, Health Coach

Εκπαιδευθείσα στο College of Naturopathic and Complementary Medicine και στο Επιστημονικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογής Βιοακτινικής Ενέργειας. Μέλος της Διευρωπαϊκής Ένωσης Συμπληρωματικής Ιατρικής και της Μακεδονικής Εταιρείας Ομοιοθεραπευτικής. Ιδρύτρια της Εναλλακτικής Κλινικής Mediale.

 

Το Βιοθεραπευτικό Φυσικοπαθητικό Κέντρο μας είναι αφοσιωμένο στην ολοκληρωμένη πρόληψη και αντιμετωπίση της αρρώστιας και του πόνου, στην αντιγήρανση και στην αναζωογόνηση του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής.

 

 για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Mediale

Βιοθεραπευτικό Κέντρο Φυσικής Υγείας

Τσιμισκή 75, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310415220/ 2310415226

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

www.mediale.gr

www.facebook.com/mediale.gr

www.instagram.com/mediale_biotherapy_centre/

www.pinterest.com/mediale_center/

 

 
Read 1554 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items