Print this page

Θύμος αδένας της Ευαγγελίας Παπαγιάννη

Published in Σώμα

Θύμος αδένας - ένα όργανο στο σώμα που βρίσκεται δίπλα στην καρδιά και παράγει σημαντικά κύτταρα του ανοσοποιητικού.

Ο θύμος αδένας μπορεί να ονομαστεί «βηματοδότης της ζωής» αλλά από την ηλικία των 35 και μετά σχεδόν εξαφανίζεται

Θυμοσίνη: Η ορμόνη του θύμου
Η θυμοσίνη διεγείρει την ανάπτυξη των Τ κυττάρων. Καθ 'όλη τη διάρκεια της παιδικής σας ηλικίας, τα λευκά αιμοσφαίρια που ονομάζονται λεμφοκύτταρα περνούν από τον θύμο αδένα , όπου μετατρέπονται σε Τ κύτταρα.

Ο θύμος αδένας είναι ασυνήθιστος, καθώς είναι μεγαλύτερος και πιο δραστήριος στην παιδική ηλικία και συρρικνώνεται μετά την εφηβεία. . Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσεται ο θύμος αδένας μπορεί να ρίξει φως στη γήρανση και πώς το ανοσοποιητικό σύστημα αλλάζει μέσω της ζωής.

Ο θύμος αδένας είναι ένα μικρό όργανο που βρίσκεται πίσω από το λαιμό, αλλά εκτελεί μια σημαντική δουλειά. Ο θύμος αδένας είναι το όργανο όπου δημιουργούνται βασικά ανοσοποιητικά κύτταρα που ονομάζονται Τ κύτταρα και εκπαιδεύονται για να βγουν στο σώμα και να καταπολεμήσουν λοιμώξεις και καρκίνο.

Καθώς γερνάμε ο θύμος μας συρρικνώνεται, καθώς λοιπόν το όργανο συρρικνώνεται, οι περιοχές των Τ κυττάρων αντικαθίστανται με λιπώδη ιστό , σε μια διαδικασία που ονομάζεται εμπλοκή, αφού αντικατασταθει από λιπώδη ιστό , ο θύμος αδένας δεν μπορεί να εκτελέσει τις ίδιες ανοσολογικές λειτουργίες.Αφήνοντας μας ευαίσθητους σε λοιμώξεις, σε ανοσολογικές διαταραχές και καρκίνους.

Ο θύμος αδένας εξαφανίζεται καθώς μεγαλώνουμε , αλλά η διαδικασία επιταχύνεται μετά την εφηβεία και, έως την ηλικία των 65 ετών, βασικά δεν είμαστε σε θέση να φτιάξουμε νέα Τ κύτταρα.

Μια ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου κατάφερε να αναδημιουργήσει για πρώτη φορά ένα ζωντανό όργανο -θύμο αδένα-
Η πρόοδος θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για νέες θεραπείες για άτομα με κατεστραμμένο ανοσοποιητικό σύστημα και γενετικές καταστάσεις που επηρεάζουν την ανάπτυξη του θύμου αδένα.
Η ομάδα επανενεργοποίησε έναν φυσικό μηχανισμό που τερματίζεται με την ηλικία για να αναζωογονήσει τον θύμο αδένα σε πολύ ηλικιωμένα ποντίκια. Μετά τη θεραπεία, το αναγεννημένο όργανο είχε παρόμοια δομή με αυτή που βρέθηκε σε νεαρό ποντίκι.

Έγινε επαναφορά της λειτουργίας
Η λειτουργία του θύμου αποκαταστάθηκε επίσης και τα ποντίκια άρχισαν να παράγουν περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια που ονομάζονται Τ κύτταρα, τα οποία είναι σημαντικά για την καταπολέμηση της μόλυνσης.
Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές από το Κέντρο Ιατρικής Έρευνας του Συμβουλίου για την Αναγεννητική Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Οι ερευνητές στοχεύουν μια πρωτεΐνη που παράγεται από κύτταρα του θύμου - που ονομάζεται FOXN1 - η οποία βοηθά στον έλεγχο του πόσο ενεργοποιημένα είναι τα γονίδια. Αυξάνοντας τα επίπεδα του FOXN1, η ομάδα ανέθεσε στα βλαστικά κύτταρα να ανοικοδομήσουν το όργανο
Ελπίδα θεραπείας

"Ένας από τους βασικούς στόχους στην αναγεννητική ιατρική είναι η Aξιοποίηση των Mηχανισμών Eπιδιόρθωσης του ίδιου του σώματος και ο χειρισμός τους με ελεγχόμενο τρόπο για τη θεραπεία της νόσου.

Μέχρι η επιστήμη να βρει τον απόλυτα ασφαλή τρόπο αναγέννησης του θύμου αδένα ,εμείς μπορούμε να τον φροντίζουμε με την διατροφή.
Πολλά πλούσια σε βιταμίνη C τρόφιμα όπως σκούρα πράσινα φύλλα, λαχανάκια Βρυξελλών, ακτινίδιο, μπρόκολο, μούρα και ντομάτες προστατεύουν τον θύμο αδένα , ένα ζωτικό όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος.
«Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου», . Ο ψευδάργυρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά ανόργανα ενισχυτικά του ανοσοποιητικου συστήματος και προάγει τη λειτουργία του θύμου αδένα. Αυξάνει επίσης την παραγωγή και τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και έχει άμεσες αντι-ιικές ιδιότητες.

Μαζί με την σωστή διατροφή ,xρησιμοποιήστε το πάτημα του θύμου αδένα, για να κρατήσετε τον αδένα ενεργό και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Με τα δάχτυλά σας ή την πλευρά της γροθιάς σας, χτυπήστε πάνω-κάτω περίπου 2-3 ​​ίντσες κατά μήκος του στέρνου σας, μεταξύ και πάνω από το στήθος σας.

Χτυπώντας απαλά τον αδένα του θύμου δημιουργουνται δονήσεις που διεγείρουν την αύξηση της ωρίμανσης και την απελευθέρωση των λευκών αιμοσφαιρίων.
Ο θύμος αδένας βρίσκεται πίσω από την τρίτη πλευρά, αλλά τυχόν δονήσεις κατά μήκος του άνω στέρνου θα τον διεγείρουν.

Κάντε το για 15-20 δευτερόλεπτα και συνεχίστε να παίρνετε τακτικές αργές αναπνοές.
Κάνετε 1-3 φορές την ημέρα ή έως 4 σε περιόδους οξείας ασθένειας.
Μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να αποτρέψετε ένα κρυολόγημα ή ασθένεια καθώς ο θύμος αδένας διεγείρεται .
Τόνωση της ενέργειας
Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα
Αυξήστε τη δύναμη και τη ζωτικότητά σας ετοιμαστείτε για την μάχη ...
Σκεφτείτε τι κάνει ο γορίλας πριν την επίθεση .....
μήπως χτυπάει το στέρνο για να δυναμώσει το σύστημα ;;

 Ευαγγελία Παπαγιάννη

 

300
aura spray αρσενικής αρχής
aura spray η αγάπη είναι η αρχή των πάντων
aura spray θηλυκής αρχής στοχευμένη υλοποίηση

Read 4471 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items