Print this page

Η ζάχαρη έχει άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα

Published in Διατροφή

Η ζάχαρη έχει άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα

Η γλυκόζη είναι ένας υδατάνθρακας του οποίου το επίπεδο στο αίμα αλλάζει καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αν και είναι πολύ ζωτική πηγή ενέργειας για το σώμα, η ανώμαλη χρήση της διαταράσσει την καλή λειτουργία όχι μόνο του αίματος αλλά και άλλων ζωτικών οργάνων. 
Το κανονικό επίπεδο γλυκόζης χωρίς γεύμα είναι μεταξύ 70 και 99 mg και μετά από 2 ώρες το γεύμα είναι μικρότερο από 140 Εάν το αίμα περιέχει περισσότερη γλυκόζη από την κανονική τιμή, ονομάζεται υπεργλυκαιμία και εάν είναι μικρότερη από την κανονική τιμή υπογλυκαιμία.
Όταν το επίπεδο γλυκόζης κυμαίνεται στο αίμα από την κανονική του τιμή, τότε επηρεάζονται όχι μόνο τα ερυθρά αλλά και τα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια. 
Η επίδραση των γλυκών παραμένει για 2-5 ώρες αφού το φάτε. 
Η ζάχαρη έχει άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή στα λευκά αιμοσφαίρια !!! 
Με το να πίνετε 1 λίτρο αναψυκτικό ή με την κατανάλωση 100 γραμμαρίων ζάχαρης, η αντιδραστικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων μειώνεται κατά 40%.
Αυτό μπορεί να κάνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα να απενεργοποιηθεί για 4 ή 5 ώρες. 
Τα λευκά αιμοσφαίρια εκτελούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού με τη θανάτωση των βακτηρίων και του ιού μέσω της φαγοκυττάρωσης. 
Η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για την καλή λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων. 
Η ζάχαρη και η βιταμίνη C έχουν την ίδια χημική δομή. 
Όταν τρώμε ζάχαρη ανταγωνίζεται άμεσα με τη βιταμίνη C ως αποτέλεσμα λιγότερο βιταμίνη C εισέρχεται στα λευκά αιμοσφαίρια. 
Η ζάχαρη δεν βοηθά στο να καταπολεμήσουν τους παθογόνους παράγοντες και ως εκ τούτου εξασθενεί την αντιδραστικότητα τους . 
Έτσι, το υψηλό επίπεδο γλυκόζης στο αίμα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα μειώνοντας την αντιδραστικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων 
Προκειμένου να διατηρηθεί η κανονική αντιδραστικότητα των αιμοσφαιρίων πρέπει να τρώμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτα και 2 σαλάτες την ημέρα.
Η ζάχαρη είναι αυτή που μας αρρωσταίνει ,η ζάχαρη είναι αυτή που εμποδίζει το σύστημα μας να γίνει γρήγορα καλά.
Αυτή την εποχή που η γρίπη και οι γαστρεντεριτιδες έχουν την τιμητική τους, φάτε πολλά φρούτα και πολλά λαχανικά μη παίρνετε καθόλου ζάχαρη.
Επίσης προσέξτε και την κρυμμένη ζάχαρη που είναι σχεδόν σε όλα τα προπαρασκευασμενα και τυποποιημένα τρόφιμα.....λέμε τώρα ....γιατί αυτά μόνο τρόφιμα δεν είναι !!!!

Ευαγγελία Παπαγιάννη

Read 6171 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items