Print this page

Νηστειοθεραπεία για τις ασθένειες του Γιάννη Παπαγιανόπουλου

Published in Διατροφή

 

Είναι θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί την τάξη των γευμάτων, τα μικρά γεύματα και την αποχή από φαγητό, ποτό και νερό για τη φυσική θεραπεία ασθενειών και για την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής μας ζωής.

Η νηστειοθεραπεία περιλαμβάνει επτά στάδια τα οποία εν συντομία είναι τα εξής:

1. Προστάδιο: Μέτρια γεύματα
2. Στάδιο Α: Ξηρασία, δηλ. αποχή από φαγητά και υγρά (νηστεία και αποσία)
3. Στάδιο Β: Αποχή από φαγητά αλλά πόση νερού και χυμών σε καθορισμένες ποσότητες.
4. Στάδιο Γ: Μικρά γεύματα με περιορισμένη πόση υγρών.
5. Στάδιο Δ: Μέτρια γεύματα με καθορισμένη πόση υγρών.
6. Στάδιο Ε: Κανονικά γεύματα την μία μέρα και την επόμενη ξηρασία (εναλλάξ).
7. Στάδιο ΣΤ: Κανονικά γεύματα με μία μέρα την εβδομάδα ξηρασία.

Αναλόγως της επιθυμίας του ασθενούς, της ιδιοσυγκρασίας, της επαγγελματικής του δραστηριότητας και του είδους της ασθένειας επιλέγουμε ένα συνδυασμό σταδίων προκειμένου να θεραπευθεί μία νοσηρή κατάσταση.

Η δική μας ομάδα αξιοποίησε κατά πρώτο λόγο την Αρχαιοελληνική και Βυζαντινή παράδοση στα θέματα θεραπείας σε συνδυασμό με την εργασία Γερμανών και Αυστριακών νηστειοθεραπευτών του 20ου αιώνα και προσπάθησε από το 1989 μέχρι σήμερα να ερευνήσει στην πράξη τις θεραπευτικές δυνατότητες της μεθόδου.

Έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια μία κλινική εμπειρία στη θεραπεία της παχυσαρκίας και πολλών ασθενειών. Ήδη από το 2007 έχουμε ξεκινήσει μελέτες με ανάλυση σωματομετρικών, βιοχημικών, ορμονολογικών, νεφρολογικών και ανοσολογικών παραμέτρων, με στόχο τη δημοσίευση σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά

Η ομάδα μας αποτελείται επί του παρόντος από τρεις γιατρούς, μία βιολόγο, ένα μηχανικό και μία τεχνική βοηθό. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί δύο βιβλία :

α) Παραβάσεις και νηστειοθεραπεία : Βιβλίο το οποίο περιγράφει τους μηχανισμούς της βλάβης του σώματος από διατροφικές και φαρμακευτικές παραβάσεις και τους μηχανισμούς θεραπείας μέσω της μεθόδου της νηστειοθεραπείας.

β) Συνταγές για ελαφρά και υγιεινά γεύματα και φυσικές θεραπείες ασθενειών : Βιβλίο το οποίο περιγράφει την πρακτική της νηστειοθεραπείας, στην καθημερινή ζωή και στην αντιμετώπιση ασθενειών με συγκεκριμένα προγράμματα.

Εάν ο αναγνώστης ενδιαφέρεται για τη θεραπεία συγκεκριμένης ασθένειας μπορεί να ανατρέξει στο δεύτερο βιβλίο (Συνταγές ....), όπου στο τέλος υπάρχει ευρετήριο ασθενειών και παραπομπή σε αντίστοιχη σελίδα, όπου περιγράφεται η κατάλληλη νηστειοθεραπευτική αντιμετώπιση.

Για ανθρώπους που δεν πάσχουν από συγκεκριμένη νόσο και δεν επιθυμούν να βελτιώσουν το σωματικό τους βάρος συνιστώνται τα σωστά γεύματα, δηλ. το Στάδιο ΣΤ', το οποίο περιγράφεται επίσης στο δεύτερο βιβλίο μας (Συνταγές ...) και περιλαμβάνει κανονικά μεν γεύματα, αλλά υγιεινά και εύπεπτα με χαρακτηριστικά που αναφέρουμε παρακάτω.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της μεθόδου μας είναι ο γενικός περιορισμός και ενίοτε η πλήρης στέρηση νερού (ξηρασία)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Παρακάτω δίνουμε μερικές πληροφορίες και απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα που αφορούν την νηστειοθεραπεία.

1.     Γιατί ο περιορισμός του νερού επιδρά ωφέλιμα στο σώμα μας ;
2. Ωφελεί η ξηρασία ;
3. Πότε μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ξηρασία ;
4. Σωστά γεύματα (χαρακτηριστικά και κανόνες (Στάδιο ΣΤ').
5. Ο μηχανισμός της αποτοξίνωσης με σωστά γεύματα.
6. Ποια τα κύρια σημεία που πρέπει να προσέξουμε στην παρασκευή των γευμάτων;
7. Πότε και πως τρώμε ;
8. Πως επιλέγουμε τα γεύματα ;
9. H ποσότητα τροφής είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο ;
10. Πόσο κουραστική είναι η παρασκευή των γευμάτων της νηστειοθεραπείας ;
11. Είναι νόστιμα τα γεύματα της νηστειοθεραπείας


1. Γιατί ο περιορισμός του νερού επιδρά ωφέλιμα στο σώμα μας ;

Ο περιορισμός του νερού και η αποχή από το νερό ασκεί πολλαπλές ωφέλιμες επιδράσεις στο σώμα:

· Βελτιώνει την εντερική χλωρίδα, διότι πλήττει τα εχθρικά μικρόβια και ενισχύει τα φιλικά.
· Επειδή βελτιώνει τη χλωρίδα του εντέρου, δυναμώνει το αμυντικό σύστημα και έτσι θεραπεύει πολλές αρρώστιες
. Συσφίγγει και αδειάζει το έντερο και το στομάχι, τα οποία έτσι γίνονται πιο μικρά και πιο ελαστικά.
· Επειδή βελτιώνει το έντερο, καλυτερεύει γρήγορα την αναπνοή.
· Όσο βελτιώνεται η αναπνοή απόσυμφορείται η κυκλοφορία από τα περιττά υγρά, ξεπρήζεται το σώμα, βελτιώνεται η καρδιακή λειτουργία, γίνονται πιο φυσιολογικοί η πίεση και οι σφυγμοί.
· Οι χυμοί του σώματος (όπως το αίμα, το σάλιο, το υγρό των ιστών, τα ούρα, τα δάκρυα κλπ) αποτοξινώνονται αποξεώνονται (αλκαλοποιούνται). Αυτό οφείλεται στη βελτίωση της εντερικής χλωρίδος, η οποία (όταν είναι κακή) είναι και η κύρια πηγή επιβάρυνσης των χυμών του σώματος.
· Τα όργανα τα οποία είναι επιφορτισμένα με την κάθαρση (το φιλτράρισμα) των χυμών, όπως το συκώτι και οι νεφροί ανακουφίζονται. Αυτό δε παρά τη μείωση του νερού. Ειδικά για τους νεφρούς η ωφέλεια που προκύπτει από τη διακοπή της παραγωγής τοξινών στο έντερο και τη βελτίωση της χλωρίδος είναι τόσο μεγάλη που υπερσκελίζει κατά πολύ το μικρό μειονέκτημα της μείωσης της ποσότητας των ούρων. Η υγεία και η ευρωστία της εντερικής χλωρίδος είναι ο βασικός παράγοντας της υγείας των νεφρών.
· Τα αισθήματα πείνας ή λιγούρας υποχωρούν ανάλογα με τη βελτίωση της εντερικής χλωρίδος.
· Το νευρικό σύστημα ηρεμεί και η σκέψη γίνεται πιο διαυγής και αυτό οφείλεται στην κάθαρση των χυμών του σώματος. Έτσι ο περιορισμός των υγρών έχει θεαματικά αποτελέσματα πάνω σε όλο το σώμα.

2. Ωφελεί η ξηρασία ;
Για όποιον μπορεί θα ήταν καλό να κάνει ξηρασία δηλ. πλήρη αποχή από φαγητό και υγρά μία τακτή μέρα της εβδομάδας (π.χ. κάθε Παρασκευή ή κάθε Δευτέρα). Αυτό ξεκουράζει το πεπτικό σύστημα, δυναμώνει το αμυντικό σύστημα και εξυγιαίνει όλα τα συστήματα και όργανα του σώματος.

3. Πότε μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ξηρασία ;
Όποτε είμαστε άρρωστοι, δεν αισθανόμαστε καλά, αισθανόμαστε βαρείς και ανόρεκτοι είναι καλό να κάνουμε ξηρασία, δηλ. να μην τρώμε και να μην πίνουμε οτιδήποτε μέχρις ότου αισθανθούμε πάλι υγιείς. Η ξηρασία σε συνδυασμό με λίγη ξεκούραση είναι ο πλέον σύντομος δρόμος για να ανακτήσει το σώμα πάλι την υγεία του. Για συγκεκριμένες οδηγίες όταν κανείς πάσχει από κάποια αρρώστια ανατρέξτε στο ευρετήριο ασθενειών στο τέλος του 2ου βιβλίου μας (Συνταγές ...).

4. Σωστά γεύματα (χαρακτηριστικά και κανόνες - Στάδιο ΣΤ').

·         Τα σωστά γεύματα είναι ευκολοχώνευτα και για αυτό δεν κουράζουν το πεπτικό σύστημα.

·         Περιέχουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό όλα τα ζωτικά συστατικά (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, απαραίτητα λιπαρά οξέα, απαραίτητα αμινοξέα κλπ).

·         Καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του σώματος σε ενεργειακά συστατικά (υδατάνθρακες και λίπη) και σε δομικά συστατικά (πρωτεΐνες).

·         Είναι απλά, εύκολα και ευχάριστα στην παρασκευή τους.

·         Είναι γευστικά ανώτερα από τα συμβατικά γεύματα.


5. Ο μηχανισμός της αποτοξίνωσης με σωστά γεύματα:
Τα γεύματα της νηστειοθεραπείας τροφοδοτούν άριστα το σώμα αφ' ενός και αφ' ετέρου ανακουφίζουν το πεπτικό σύστημα. Όταν το πεπτικό ανακουφίζεται περνάει στη φάση της αυτοκάθαρσης (καθαρίζει το ίδιο τον εαυτό του και εν συνεχεία όλο το σώμα). Έτσι γίνεται η αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος και του όλου σώματος, με αποτέλεσμα τη θεραπεία πολλών ασθενειών και ενοχλημάτων.

6. Ποια τα κύρια σημεία που πρέπει να προσέξουμε στην παρασκευή των γευμάτων ;
Για να είναι τα γεύματα εύπεπτα και υγιεινά πρέπει να προσεχθούν τρία σημεία κυρίως:

· Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των γευμάτων είναι καλό να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και επίσης όσο το δυνατόν από βιολογική ή φυσική καλλιέργεια. Αυτά είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένα από βλαπτικές ουσίες (όπως ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα κλπ). Από γευστική άποψη είναι επίσης κατά πολύ ανώτερα από τα συμβατικά υλικά.Για παράδειγμα οι πατάτες, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά είναι πάντα προτιμότερο να είναι από φυσική ή βιολογική καλλιέργεια. Το ελαιόλαδο να είναι ψυχρής έκθλιψης (άθερμο) και από φυσική η βιολογική καλλιέργεια. Τα ψάρια να είναι από θάλασσες ή ανοιχτές λίμνες και όχι από ιχθυοτροφεία. Τα κρεατικά, τα πουλερικά, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά να είναι από ζώα ελεύθερης βοσκής τα οποία να τρώνε φυσική ή βιολογική τροφή και να μεγαλώνουν χωρίς φάρμακα, ορμόνες και γενετικές παρεμβάσεις. Βέβαια γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Εάν η προμήθεια φυσικών και βιολογικών προϊόντων είναι αδύνατη ή εξαιρετικά πολύπλοκη, παίρνουμε αντ' αυτών τα συμβατικά προϊόντα και αυτό λόγω απλότητος. Διότι η απλότης και η αμεριμνησία σε σχέση με το φαγητό είναι πάντα ανώτερες από την καλή του ποιότητα.

· Ο τρόπος παρασκευής των γευμάτων πρέπει να είναι τέτοιος ώστε το φαγητό να διατηρεί κατά το δυνατόν τις βιταμίνες του και παράλληλα να είναι εύπεπτο. Αποφεύγουμε το τηγάνισμα, το καβούρντισμα, το ξεροψήσιμο, το τσιγάρισμα και την αφυδάτωση των τροφών. Δεν χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητος και φούρνο μικροκυμάτων. Βράζουμε ήπια, σε σιγανή φωτιά με νερό μόνο και χωρίς λάδι. Ψήνουμε επίσης ήπια με σκεπασμένο ταψί για να μην ξεροψηθούν. Δεν βιάζουμε το φαγητό. Βράζουμε και ψήνουμε για αρκετή ώρα μέχρις ότου γίνουν τα φαγητά μαλακά. Τα ευπαθή υλικά όπως το λάδι, το λεμόνι, τις διάφορες σός κλπ. τα προσθέτουμε στο πιάτο όταν το φαγητό έχει γίνει ήδη χλιαρό για να μην καταστραφούν οι βιταμίνες τους. Φυσικά όπου δεν είναι απαραίτητο, ούτε βράζουμε ούτε ψήνουμε.

7. Το πως και πότε τρώγονται τα γεύματα είναι ο πλέον σημαντικός και βαρύνων παράγοντας. Είναι πάντα προτιμότερο να τρώμε με σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο ένα ανθυγιεινό και δύσπεπτο φαγητό παρά με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο ένα υγιεινό και εύπεπτο. Εδώ θα ήταν καλό να ακολουθήσουμε κατά το δυνατόν τους παρακάτω κανόνες.

· Τρώμε μόνον εάν είμαστε ήρεμοι και ακμαίοι και εάν δεν πιεζόμαστε χρονικά. Εάν είμαστε αναστατωμένοι ή κουρασμένοι δεν τρώμε. Αντ' αυτού δουλεύουμε και αν χρειαστεί ξεκουραζόμαστε λίγο. Η αποχή από ένα γεύμα κάνει μόνον καλό, διότι ξεκουράζει, εξυγιαίνει και ανανεώνει το σώμα.

· Αφήνουμε τουλάχιστον 5 ώρες κενό ανάμεσα στα γεύματα καθώς επίσης και ένα νυκτερινό κενό (δηλ. χωρίς γεύμα και χωρίς υγρά) τουλάχιστον 12 ώρες, (π.χ. 20.00 - 08.00 ή 19.00 - 07.00). Έτσι μπορούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας και την κρίση μας να τρώμε είτε τρία είτε δύο είτε ένα γεύμα την ημέρα.

Τρία γεύματα την ημέρα π.χ. Πρωινό 8.00, μεσημεριανό 14.00, βραδινό 20.00 ή πρωινό 7.00, μεσημεριανό 12.00, βραδινό 18.00
Δύο γεύματα την ημέρα π.χ. Πρωινό 7.00, μεσημεριανό 16.00 ή πρωινό 7.00, μεσημεριανό 14.00

Ένα γεύμα την ημέρα π.χ. Πρωινό μόνον 7.00 ή μεσημεριανό μόνον στις 15.00

· Τρώμε ήρεμα και μασάμε κάθε μπουκιά πολύ καλά και μέχρι πλήρους υγροποίησης. Ανάλογα με το είδος του φαγητού, αυτό απαιτεί από 20 έως 80 φορές μάσημα για κάθε μπουκιά.

· Μόλις αισθανθούμε ότι κάπως χορταίνουμε (ή και πριν από αυτό) σταματάμε το φαγητό.

· Δεν κοιμόμαστε για δύο τουλάχιστον ώρες μετά το γεύμα. Αντίθετα είναι πολύ καλός ο ύπνος πριν το γεύμα. Μετά το γεύμα είναι καλό το περπάτημα, η ήπια κίνηση καθώς και η ήρεμη εργασία. Μόνον για τα πολύ αγχώδη άτομα μπορεί μετά το γεύμα να είναι ωφέλιμη η ανάπαυση ή και ο ολιγόλεπτος ύπνος (15' - 30' )

· Κοιμόμαστε όσο γίνεται ενωρίτερα το βράδυ.

· Περιορίζουμε όσο είναι δυνατόν την ποσότητα του νερού και των υγρών. Μέσα στο γεύμα δεν πίνουμε καθόλου νερό και επίσης για τουλάχιστον 2 ώρες μετά το γεύμα. Στα ενδιάμεσα των γευμάτων πίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο νερό.

8. Πως επιλέγουμε τα γεύματα Από τα γεύματα που παραθέτουμε στο βιβλίο μας "Συνταγές ..." (σελ 12-100) μπορεί ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του και την κρίση του, να επιλέγει ένα πρωινό, ένα μεσημεριανό και ένα βραδινό. Το βραδινό βέβαια, όταν δεν του είναι απαραίτητο, είναι καλό να παραλείπεται.

 9. H ποσότητα τροφής είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο ; Στην αρχή κάθε συνταγής σημειώνουμε τον αριθμό των προβλεπομένων μερίδων (κατά το πλείστον 4). Η συγκεκριμένη ποσότητα που αναφέρουμε για το κάθε άτομο είναι για μία μέτρια τροφοδοσία ενός ανθρώπου της πόλης. Για ανθρώπους που εργάζονται βαρέως (π.χ. αγρότες, οικοδόμοι) ή αθλούνται πολύ, μπορεί να απαιτούνται οι διπλές ή τριπλές ποσότητες. Αντίθετα, άτομα πολύ ηλικιωμένα, πολύ νεαρά, άτομα που διάγουν τελείως καθιστική ζωή ή βρίσκονται σε κατάκλιση μπορεί να χρειάζονται το μισό ή και το 1/3 της αναγραφόμενης ποσότητας. Έτσι λοιπόν, ανάλογα με τις ανάγκες του, μπορεί ο καθένας να τρώει περισσότερο ή λιγότερο κατά την κρίση του. Πάντως για την προστασία της υγείας είναι συμφέρον να τρώει και να πίνει κανείς τόσο ώστε να μην χορταίνει δηλ. να μην αισθάνεται κορεσμό.10. Πόσο κουραστική είναι η παρασκευή των γευμάτων της νηστειοθεραπείας ;
Η παρασκευή των γευμάτων είναι απλή και ευχάριστη. Αισιοδοξούμε ότι δεν θα κουράσουμε πολύ τις μητέρες, τις συζύγους, τους πατέρες και όποιον άλλο τυχόν ασχοληθεί με την προετοιμασία τους.


11. Είναι νόστιμα τα γεύματα της νηστειοθεραπείας ; Η γευστική απόλαυση την οποία δίνουν τα γεύματα της νηστειοθεραπείας είναι μεγάλη και μάλιστα παρά την απλότητά τους, μεγαλύτερη από αυτήν των συμβατικών γευμάτων. Μετά από τα γεύματα αισθάνεται κανείς ελαφρότητα, πληρότητα και ακμαιότητα. Δεν υπάρχουν υπνηλία, βάρος, πείνα, ή λιγούρα.

Που βρίσκει εφαρμογή η νηστιοθεραπεία

 

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ Η ΝΗΣΤΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Η νηστειοθεραπεία αποδίδει ευεργετικά αποτελέσματα και θεραπεύει όταν φαρμοστεί σωστά πολλές ασθένειες, όπως αυτές που αναφέρονται αλφαβητικά στη συνέχεια.

Αγγειακές παθήσεις βυθού οφθαλμού
Αιματοκρίτης καλοήθης αύξηση
Αιμορροϊδες
Αιμοσφαιρίνη καλοήθης αύξηση
Ακμή στο πρόσωπο ή αλλού
Ακράτεια ούρων
Αλλεργικά σοκ υποτροπιάζοντα
Αλλεργική βροχίτις
Αλλεργική δερματίτις
Αλλεργική επιπεφυκίτις
Αλλεργική ιγμορίτις
Αλλεργικό σοκ (σε συνεργασία με εντατική μονάδα)
Αμυγδαλίτις
Αμυγδαλίτις υποτροπιάζουσα
Αναιμία σιδηροπενική
Αναπνευστική δυσφορία παχυσαρκίας
Ανεμοευλογιά,
Αντιπηκτική ήπια αγωγή
Άπνοια κατά τον ύπνο
Απόστημα (περιαμυγδαλικό ή πλαγιοφαρυγγικό)
Αποστήματα γενικώς
αποστήματα οδόντων
Αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) χρονία
Αρρυθμίες καρδιακές
Άσηπτη σπονδυλίτις
Άσθμα
Βαλανοπροσθίτιδες
Βαρθολινίτης
Βήχας χρόνιος
Βροχίτις (οξεία)
Βροχίτις χρονία
Γαστρεντερίτις
Γαστρίτις
Γιγαντομαστία γυναικών
Γλαύκωμα (ενίοτε)
Γλωσσίτιδα
ΓΟΠ (Γαστρο-οισοφαγική-παλινδρόμιση)
Δεδεκακτυλίτις
Δερματομυκητιάσεις
Δήγματα εντόμων
Διαβήτης τύπου Β
Διαβητικά έλκη
Διαβητική αγγειοπάθεια
Διαβητική κετοξέωση (σε συνεργασία με εντατική μονάδα)
Διαβρώσεις οδόντων
Διακοπή εξαρτήσεων (καπνίσματος, ναρκωτικών)
Διάρροιες χρόνιες
Διαστολή του θώρακα
Διαταραχές ύπνου
Διεγχειρητική αγωγή (αντί για αντιβίωση ή αντιεμετικά)
Δισκοκήλη
Διφθερίτις
Δοθιήνωση
Δυσκοιλιότης χρονία
Εγκεφαλικό (σε συνεργασία με εντατική μονάδα)
Εγκυμοσύνη (ναυτία, εμετοί, φουσκώματα, δυσφορία αναπνευστική, οιδήματα)
Ειλεός
Έκζεμα
Εκκολπωματίτις
Εκλαμψία (προληπτική θεραπεία)
Ελικοβακτηρίδιο
Έλκη σκληρά
Έλκος στομάχου και έλκος 12-δακτύλου
εμβοές ώτων
Εμετοί
Έμφραγμα (σε συνεργασία με εντατική μονάδα)
Ενδομητρίτις
Ενδοσκοπήσεων προετοιμασία (κολονοσκόπηση, κυστεοσκόπηση, βροχοσκόπηση, κολποσκόπηση, γαστροσκόπηση)
Εντέρου πόνοι
Εξάψεις
Επιπεφυκίτις
Επιφυσιόλυση
Έρπης ζωστήρ ή απλούς
Ερυθηματώδης λύκος
Ερυθρά
Εσυσίπελας
Εφιδρώσεις νυκτερινές
Ημικρανίες
Ηπατοπάθεια χρόνια
Θρομβοφλεβίτης
Θρομβοφλεβίτης σε εγκυμοσύνη
Ιγμορίτης
Ιλαρά
Ίλιγγοι
Ινοκυστική μαστοπάεια
Ιριδοκυκλίτις
Ισχαιμία εγκεφάλου
Ισχιαλγία
Ιώσεις (εμπύρετες ή μη)
Καθυστέρηση επούλωσης καταγμάτων
Κακή γεύση
Κακοσμία στόματος
Κάλοι φωνητικών χορδών
Καούρες - ρεψίματα μετά το γεύμα
Καρπαίος σωλήνας (σύνδρομο)
Κατάγματα
Κατάθλιψη υποβόσκουσα και παραίτηση
Κερατίτις
Κερατοπάθεια
Κηρίο μολυσμ
Κιρσοί
Κλιμακτήριος προβλήματα (εξάψεις, εφιδρώσεις, μητρορραγίες, υπάρταση)
Κνησμός χρόνιος
Κνίδωση
Κοιλιά μεγάλη
Κοκκύτης
Κολπική μαρμαρυγή πρόσφατη
Κολπίτης
Κόπωση χρόνια
Κρεατάκια
Κυρσοί
Κυστική ακμή
Κυστίτιδες (οξείες και χρόνιες)
Κυταρρίτιδα
Κωλικοί εντέρου
Κωλικοί νεφρών
Κωλικοί χολής
κώφωση αιφνίδια
Λαρυγγοτραχειίτης
Λεμφαγγειίτις
Λεμφαδενίτις μεσεντερική
Λεύκωμα ολικό
Λιπαρότητα δέρματος υπερβολική
Λιπώδης διήθηση ήπατος
Λοιμώξεις
Λοχεία προβλήματα
Μαστίτις οξεία και υποτροποιάζουσα
Μαστίτις σε θηλασμό
Μαστοειδίτις
Μαστών αποστήματα
Μεγαλομαστία εφήβων και ανδρών
Μετεγχειρητικές επιπλοκές (φλεγμονές, αποστήματα, πόνοι)
Μετεγχειρητική αγωγή (αντί για αντιβίωση για ταχύτερη επούλωση τραύματος)
Μονοπυρήνωση (λοιμώδης)
Μυαλγίες
Μυοκαρδιοπάθεια διατατική
Μυοκαρδίτις (σε συνεργασία με εντατική μονάδα)
Ναυτία ταξιδίου
Νευραλγία τριδύμου
Νευροδερματίτις
Νεφρική αρχόμενη ανεπάρκεια
Οιδήματα καλοήθη κάτω και άνω άκρων
Οιδήματα μετεγχειρητικά (π.χ., μετά από μαστεκτομή, λεμφοίδημα)
Οισοφαγίτις
Ολιγοασθενοσπερμία
Ονυχομυκητιάσεις
Οξείες εμπύρετες (ή μη) αρρώτιες από βακτηρίδια ή ιούς (ιώσεις)
Ορχίτιδες
Ορώδεις κύστεις ωοθηκών
Οστεομυελίτις (οξεία, χρόνια, low grade)
Οστεοχονδρίτις
Οστοεπόρωση κατά τη κλιμακτήριο
Οστρακιά
Ουλίτιδα
Ουρηθρίτιδες
Ουρική αρθρίτις
Ουρικό οξύ
Παγκρατίτις
Πανικός (κρίσεις)
πάρεση προσωπικού
Παρωτίτις
Παχυσαρκία
Περικαρδίτις
Περιόδου ανωμαλία
Πνευμονία
Πνευμονική ίνωση
Πνευμονικό οίδημνα (σε συνεργασία με εντατική μονάδα)
Πολυκυστικές ωοθήκες
Πολυνευροπάθεια
Πολφίτιδα (ριζίτιδα) αρχομένη
Πόνοι διάφοροι
Πόνοι μαστών
Πόνοι στις αρθρώσεις, αυχένα, μέση
Πονοκέφαλοι χρόνιοι
Προεγχειρητική προετοιμασία σώματος
Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο (πόνοι, πείνα, πρήξιμο, νεύρα)
Προστατίτιδες
Πρόωρες συσπάσεις μήτρας κατά την εγκυμοσύνη
Πτώση μήτρας
Πυελονεφρίτιδες
Ρευματική αρθρίτις
Ρευματοπάθειες διάφορες
Ρήξεις αποχετ. Οδών
Ρήξεις κύστεων ωοθηκών
Ρινικοί πολύποδες
Ρινίτις
Ροδόχρους ακμή
Ροχαλητό
Σαλπιγγίτις
Σαρκοείδωση
Σμηγματορροϊκή δερματίτις
Σπαστική Κολίτις
Στειρότητα
Στεφανιαία νόσος
Στοματίτιδα
Συρίγγκια
Τοκετός προετοιμασία
Τραύματα
Τραχηλίτις
Τριγλυκερίδια
Υπερκαπνία (σε συνεργασία με εντατική μονάδα)
Υπέρταση
Υπερτροφία Προστάτου
Υπνηλία ματά τα γεύματα
Υπνηλία την ημέρα
Υπόταση
Φαρυγγίτις υποτροποιάζουσα
Φουσκώματα
Χαλάζιο
Χιονίστρες
Χολαγγείτις
Χοληστερίνη
Χολοκυστίτις
Χωλότης διαλείπουσα
Ψωρίαση
Ψωριασική αρθρίτις
Ωοθηκίτις
Ώσεις σε σκλήρυνση κατά πλάκας
Ωτίτις
Ωτίτις μέση εκκριτική
Barrett ασθένεια
Reiter ασθένεια
Sjogren ασθένεια
Thygeson ασθένεια
Ωτίτις υποτροποιάζουσα

 

Γιάννης Παπαγιανόπουλος
Ιατρός

http://www.fastingtherapy.gr

 

VERWAY DETOX μειώνει την οξύτητα του σώματος. Επαναφέρει το φυσιολογικό PH του συνόλου του σώματος, εξαλείφοντας τους ρύπους, τους μύκητες παράσιτα και τις ελεύθερες ρίζες. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 για παραγγελίες τηλ:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 1234 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items