Print this page
γιόγκα, πιλάτες, χοροί απ'όλο τον κόσμο, πολεμικές τέχνες, Club γέλιου γιόγκα, πιλάτες, χοροί απ'όλο τον κόσμο, πολεμικές τέχνες, Club γέλιου

Αν αναζητάτε κάτι περισσότερο από τη σωματική και ψυχική σας υγεία, κάτι περισσότερο από ένα όμορφο κορμί και καλή διάθεση, δεν έχετε παρά να διαβείτε το κατώφλι του Shantom και να ξεκινήσετε το ταξίδι της προσωπικής σας εξέλιξης.

To Shantom είναι ο πολυχώρος που δημιούργησε η Λήδα Shantala με τη μητέρα της Σμάρω Στεφανίδου, με στόχο ο πολιτισμός, η τέχνη, η δημιουργική έκφραση, η ανακάλυψη ενός νέου τρόπου ζωής, να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μια ζωή όπου ο νους, το σώμα και το πνεύμα ζουν ειρηνικά.

Βρίσκεται στο Κάτω Χαλάνδρι, σε πράσινη και ήσυχη περιοχή, λίγα μόλις λεπτά από τη λεωφόρο Μεσογείων και από τη στάση μετρό Χολαργός της γραμμής 3.

Μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση (γιόγκα, Πιλάτες, χοροί απ'όλο τον κόσμο, πολεμικές τέχνες, Club γέλιου) με έμπειρους και αυστηρά επιλεγμένους καθηγητές, κορυφές στο είδος τους.

Εναλλακτικές θεραπείες. Προσφέρονται σε νέο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο με όλα τα απαραίτητα για μια πλήρη εμπειρία ευεξίας και χαλάρωσης: αρωματικά, κεριά, αιθέρια έλαια και κατάλληλο φωτισμό.

Σεμινάρια. Ορισμένα μαθήματα θα προσφέρονται μόνο σε σεμινάρια, όπωςη χοροθεραπεία με τη Λήδα Shantala που επιτρέπει μέσα από ένα εντατικό τετράωρο να πετύχει κανείς μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Παραστάσεις. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του ισογείου μετατρέπεται σε θεατράκι, με υψηλές προδιαγραφές όσον αφορά την ακουστική και με επαγγελματικό εξοπλισμό σε ήχο και φως. Φιλοξενεί τις παραστάσεις του Χοροθεάτρου Λήδα Shantalaαλλά και άλλες παραστάσεις, διαλέξεις, συναυλίες και εκδηλώσεις κάθε λογής.

Η ποικιλία προσεγγίσεων κρύβει έναν κοινό στόχο: να νοιώθουμε καλύτερα αλλά και να γίνουμε καλύτεροι, επιλέγοντας ο καθένας τη μέθοδο που του ταιριάζει περισσότερο.

 

Λίγα λόγια από τη Λήδα Shantala

«Σε μια εποχή που όλα είναι ρευστά χρειαζόμαστε εργαλεία επικέντρωσης, ευελιξία, μεγάλη εσωτερική δύναμη, εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, έμπνευση αναπροσαρμογής και ταχύτητα σε αυτές μας τις αλλαγές. Αυτό απαιτεί ευλυγισία, διάκριση, ικανότητα λήψης γρήγορων αποφάσεων.

Από την άλλη η έννοια της ρευστότητας του κόσμου, είναι μια μεγάλη αλήθεια, είτε είναι κρίση είτε όχι. Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί το έχουν εκφράσει καθαρά. Το θέμα σε προσωπικό υπαρξιακό επίπεδο είναι «πώς μπορώ να αισθάνομαι ασφαλής μέσα στη ρευστότητα; Όταν όλα κινούνται και αλλοιώνονται, από πού να κρατηθώ;» «Από μέσα μας», απαντούν οι μεγάλοι σοφοί. Σταθερότητα υπάρχει μόνον μέσα μας. Η ευτυχία μας δεν έχει καμία σχέση με το έχω.

Το Shantom είναι η συμπύκνωση της ίδιας μου της ζωής, το απαύγασμα όλων μου των εμπειριών, από τις σπουδές, τη δουλειά και τα ταξίδια που έκανα, αναζητώντας το μυστικό της ζωής και του εαυτού μου. Όλα όσα εγώ είδα, έζησα, κατανόησα, αγάπησα, όλα εκείνα που με βοήθησαν να προχωρήσω και να εξελιχθώ, να κατανοήσω τον κόσμο και τον εαυτό μου, ψυχοθεραπεία, γιόγκα, ινδικός κλασικός χορός Μπάρατα Νάτυαμ, αφρικάνικες μέθοδοι ίασης και αυτοσυγκέντρωσης, διαλογισμός, μου γέννησαν την ανάγκη να τα «μεταγγίσω» και στους άλλους.

Συνειδητοποίησα ότι αυτό που χρειάζεται κάθε άνθρωπος είναι η δυνατότητα των επιλογών, η επαφή με πολλά και διαφορετικά πράγματα. Μόνο έτσι μπορούμε να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα, αυτό από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε κάθε φορά δυνάμεις. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να αναπτύσσεται ο καθένας μέσα από τη φύση του, μέσα από αυτό που πραγματικά τον εκφράζει.

Ανακάλυψα επίσης ότι η πολυπολιτισμικότητα και η συνύπαρξη της τέχνης με την άσκηση και τη θεωρητική γνώση, μας ανοίγουν τους ορίζοντες και τη συνειδητότητα, μας εμπλουτίζουν και μας βοηθούν να εξελιχθούμε.

Για παράδειγμα μπορώ πω ότι την ουσία, τη σοφία αλλά και την ποίηση της γιόγκα την ανακάλυψα στην Αφρική, όταν μελετούσα τον αφρικάνικο χορό και τις ομαδικές αφρικάνικες μεθόδους ίασης και αυτοσυγκέντρωσης, και όχι στην Ινδία όπου μελέτησα τη γιόγκα σε βάθος και ασκήθηκα σ αυτήν. Γιατί μέσα στο αυθεντικά πρωτόγονο περιβάλλον της Αφρικής αναγκάστηκα να πάρω απόσταση από όποια εξωτερική ταύτιση μου με την Ινδία, κι έτσι να δω τα πράγματα πιο καθαρά, να αποβάλλω κάθε δογματισμό και τυπολατρεία.

Όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφαση, σ’ αυτόν τον αγαπημένο μου από παιδί τόπο που υποδέχτηκε τους προγόνους μου από τη Μικρά Ασία, να δημιουργήσω μια εστία πολιτισμού, έναν πολυχώρο τεχνών που να φιλοξενεί το χορό, τη μουσική, το θέατρο, διαφορετικές μεθόδους σωματικής άσκησης, πολεμικές τέχνες, κι εργαστήρια επιμορφωτικού χαρακτήρα, ένα σημείο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών.

Σ αυτό το χώρο τίποτα δεν είναι στατικό. Κάθε χρονιά έρχονται εδώ καινούριοι δάσκαλοι από άλλες χώρες και φυλές και κάθε νέο μάθημα φέρνει μια καινούρια ενέργεια, συμβάλλει στο να δημιουργηθεί συλλογικό πνεύμα που ωθεί στην πρόοδο όλα τα μαθήματα. Και το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι το Shantom είναι ανοιχτό σε όλους , σε μικρούς και μεγάλους, στον καθένα που θέλει να γνωρίσει καινούρια πράγματα και να καλλιεργήσει εκείνα που τον εκφράζουν».

Πολυχώρος Shantom:

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι (στάση μετρό "Χολαργός" της γραμμής 3).

Τηλ. 210-6717529 web: www.shantala.gr email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

300
aura spray η αγάπη είναι η αρχή των πάντων
aura spray αρσενικής αρχής
aura spray θηλυκής αρχής στοχευμένη υλοποίηση

Read 7014 times
Rate this item
(1 Vote)

Latest from VaiosPanagiota

Related items