Print this page
Ολοήμερη άσκηση στη γιόγκα με τη Λήδα Shantala την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 Ολοήμερη άσκηση στη γιόγκα με τη Λήδα Shantala την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Εντατικό ολοήμερο σεμινάριο raja yoga με τη Λήδα Shantala

Εντατικό ολοήμερο σεμινάριο raja yoga με τη Λήδα Shantala


Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Πνευματικότητα είναι η τέχνη και η επιστήμη της ζωής που προσφέρει τη δυνατότητα να βρούμε παντοτινή ηρεμία και ευτυχία μέσα από την άμεση εμπειρία του Πνεύματος που είναι απόλυτη ύπαρξη, γνώση και ευδαιμονία  (ShriChandraSwami, Udasin)

Yoga - ΑsanasPranayama-Διαλογισμός - Θεωρία Vedanta - YogaSutras

Μια ημέρα με πνευματική ένταση, επικέντρωση και διαλογισμό στην εσωτερική διάσταση.

Είναι απαραίτητο για τους ασκούμενους στη γιόγκα να συνευρίσκονται από καιρούεις καιρόν και να αυξάνουν μαζί την πνευματική τους προσπάθεια.

Εντατική άσκηση που θα επιφέρει  αποστασιοποίηση από την υπάρχουσα θέση και την ταύτιση με τα υπάρχοντα θέματα και τους καθημερινούς προβληματισμούς διεύρυνση της συνειδητότητας, ηρεμία, εμβάθυνση και  συνεύρεση με την εσωτερική αλήθεια που θα επιτρέψει στις καρδιές μας να έχουν μία πνευματική εμπειρία γαλήνης και έκστασης μέσα στο πνευματικό φως.

Το σεμινάριο προσφέρεται από τη Λήδα σε εξαιρετική τιμή ως προσφορά προς όλους εκείνους που αναζητούν την Αλήθεια και το Πνεύμα της γιόγκα.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στη γραμματεία, τηλ. 210 6717529 καθημερινά 18:00 – 22:00, info [παπάκι] shantala [τελεία] gr
  • ΕΞΟΦΛΗΣΗ: το πολύ ώς την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 Θέσεις περιορισμένες!
  • ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Shantom,Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών. Οδός Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας (μετρό Χολαργός γραμμής 3), 152 31 Χαλάνδρι.
  • ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΩ: Να φοράτε άνετα ρούχα, και να έχετε και μια πετσετούλα για το πρόσωπο. Φέρτε μαζί κάτι ελαφρύ να φάτε στο μεσημεριανό διάλειμμα
  • ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ: Όποιος έρθει με καθυστέρηση παρακαλούμε να έρθει πίσω από το γκαράζ, μπροστά στη τζαμαρία για να σας ανοίξουμε. (Δεν υπάρχει γραμματεία)
  • Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

10:30                    Αφίξεις.
11:00 –  13:00       Γιόγκα (Asanas  και Pranayama)
13.00  – 13.15       Διάλειμμα
13:15 –  14:15       Διαλογισμός
14.15  -- 14.45      Διάλειμμα (προσφέρεται καφές/τσάϊ)
14:45 –  16:45       Θεωρητική Ανάλυση (Sat Sang)
16:45 –  17:00       Διάλειμμα
17:00 –  18:00       Διαλογισμός

 

Ύλη του σεμιναρίου:

Asanas: Στάσεις εκγύμνασης που ασκούν το νου και το σώμα αυξάνοντας την ψυχοσωματική του υγεία. Η μεθοδολογία της κινησιολογίας των ασκήσεων διαπνέεται από τη γενικότερη φιλοσοφία και τους στόχους του πλήρους συστήματος.

Pranayama (έλεγχος και ενίσχυση του πεδίου ενέργειας): Αναπνευστικές ασκήσεις οι οποίες δρώντας στο ενεργειακό πεδίο καθαρίζουν εσωτερικά το σώμα, ισχυροποιούν την ανοσοποιητική άμυνα του οργανισμού, κατευνάζουν τις σκέψεις, αναπτύσσουν την ικανότητα της διάκρισης, τον αυτοέλεγχο και τη συνειδητοποίηση των εσωτερικών αναγκών. Δομούν ένα ισχυρό ενεργειακό πεδίο ικανό να καθαρίσει το νου μέχρι αυτός να λάμψει «ως κρύσταλλος».

Dhyana: Διαλογισμός. Άσκηση ψυχο-νοητικής ισορροπίας και ακινησίας η οποία αποκαλύπτει την εσωτερική διάσταση της ψυχής και του πνεύματος. Ενισχύει την αυτοπαρατήρηση και την αυτό-κατανόηση, καλλιεργεί την ψυχή και το χαρακτήρα και βοηθά άμεσα στην ίαση των ασθενειών επιδρώντας και εξαλείφοντας τα ασυνείδητα αίτια που την προκάλεσαν.

Θεωρία: Θα αναλυθούν τα YogaSutras του Patanjali όπως και συναφή αρχαία κείμενα. Αυτά τα κείμενα, με εξαιρετική ακρίβεια και επιστημοσύνη, εξετάζουν τη φύση του πόνου και τα αίτια της ανθρώπινης υπαρξιακής αγωνίας. Επίσης αναλύουν τα διαφορετικά πεδία του νου - από τον εξωτερικό του φλοιό μέχρι το βάθος του ασύνειδου - όπως και τη σύνδεση του ατομικού με το συλλογικό, ως σώμα-νους-ψυχή και πνεύμα. Προτείνονται ως χάρτης και πυξίδα στους αναζητητές του εσωτερικού ταξιδιού που προσπαθούν να ανακαλύψουν τη βαθειά τους φύση ενώ παράλληλα προσφέρουν υλικό για νοητική εργασία και επανεξέταση πολλών δεδομένων «κλισέ».

 

Λήδα Shantala


Σπούδασε γιόγκα, θεωρία και πρακτική - εμβαθύνοντας στα αρχαία κείμενα της ινδικής φιλοσοφίας - στις πιο διακεκριμένες σχολές της Ινδίας μαθητεύοντας κοντά σε μεγάλους σύγχρονους γιόγκις και σοφούς όπως οι sri Satyananda, B.K.S. Iyengar, T.K.V. Desikatchar, sri Chandra Swami Udasin. Είναι διπλωματούχος του κρατικού Iδρύματος ΄Ερευνας της Γιόγκα της «Kaivalya Dhama» (Λονάβλα, Ινδία).

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα το 1985, η Λήδα Shantala ξεκίνησε τη διδασκαλία γιόγκα, ινδικού κλασικού χορού και χοροθεραπείας αρχικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάντιραμ και από το 2003 στον Πολυχώρο Shantom. Ασκείται στη γιόγκα καθημερινά και τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο ταξιδεύει στην Ινδία για περαιτέρω εμβάθυνση και ανανέωση της επαφής της με την πηγή της σοφίας της γιόγκα.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια διδασκαλίας, έχει αναπτύξει προσωπική αίσθηση και εμπειρία που της επιτρέπει να προσεγγίζει τους μαθητές της με έναν άμεσο και εξατομικευμένο τρόπο. Τώρα μεταδίδει μεν τη γνώση που έλαβε από τους δασκάλους της αλλά εμπλουτισμένη από τα προσωπικά της βιώματα που προέρχονται από την καθημερινή της πολύχρονη πρακτική. Βιώματα που της επιτρέπουν πλέον να αντιλαμβάνεται τη γιόγκα σε όλες της τις πλευρές, αντλώντας αυθόρμητα τον τρόπο ερμηνείας του όλου συστήματος από την προσωπική της πηγή σοφίας.

 

Read 9633 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from Leda

Related items