Print this page
16η βιωματική ημερίδα γνωριμίας στο Shantom 16η βιωματική ημερίδα γνωριμίας στο Shantom

«Ανακάλυψε τον εαυτό σου» | Ημερίδα γνωριμίας στο Shantom

 «Ανακάλυψε τον εαυτό σου»

Δρόμοι και τρόποι άσκησης απ' όλο τον κόσμο
….για εκτόνωση, χαλάρωση, ψυχική & πνευματική εμβάθυνση

Με τη φροντίδα της Λήδας Shantala

16η βιωματική ημερίδα

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, 14.00 - 22.00

(Δείτε το πρόγραμμα)

  • Κλασική ινδική γιόγκα -και για παιδιά
  • Πιλάτες, Alternative Dance Fitness (NIA)
  • Χοροθεραπεία
    Χοροί:
    Ινδικός κλασικός Bharata Natyam, Ανατολίτικος - και για μαμάδες με κόρες, Εναέριος, Σύγχρονος, Εκφραστικός χορός Isadora Duncan, Latin, Αφρο-σύγχρονος
  • Πολεμικές Τέχνες: Kung fu, T’ai chi (Yang), Αυτοάμυνα για γυναίκες, Σπαθασκία
  • Σύντομες επιδείξεις από τη Λήδα Shantala και τους συνεργάτες της

Ελεύθερη Είσοδος


Η εναρμόνιση του νου με το σώμα επιφέρει ψυχική υγεία, κάτι που η Λήδα Shantala με τη μητέρα της  ηθοποιό Σμάρω Στεφανίδου γνώριζαν καλά, όταν δεκαπέντε χρόνια πριν δημιουργούσαν  το Κέντρο Τεχνών Shantom. Στο Shantom το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» ήταν και παραμένει ο πρωταρχικός στόχος.  Η Λήδα Shantala, μέσα από τη γιόγκα, τον κλασικό ινδικό χορό και τη χοροθεραπεία και η Σμάρω Στεφανίδου μέσα από τη δική της τέχνη –του θεάτρου-, με μοναδικό κίνητρο να προσφέρουν τη γνώση και τις εμπειρίες τους, συνεργάστηκαν με εξαιρετικούς δασκάλους και δημιούργησαν ένα χώρο αλλιώτικο από τα συνηθισμένα. Ένα χώρο που προσφέρει αυθεντικούς δρόμους άσκησης και σοφίας από όλο τον κόσμο.  Που σέβεται την  ατομικότητα, την ιδιαιτερότητα και τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ενός ξεχωριστά, επιτυγχάνοντας έτσι την αρμονική συνύπαρξη και τις αξίες της συλλογικότητας.

Η ανακάλυψη του εαυτού είναι το ζητούμενο και η πορεία προς αυτό απαιτεί σωστή καθοδήγηση που προϋποθέτει γνώση, εμπειρία και σοβαρότητα. Οι καθηγητές μας -ο καθένας στο είδος του αυθεντία- με αξιόπιστες και πολυετείς σπουδές, πείρα στη διδασκαλία και εμπειρία στη ζωή, μεταδίδουν με φροντίδα και ευθύνη τη γνώση τους στους ασκούμενους.

Η διαδρομή προς τον εαυτό έχει πολλά μονοπάτια. Στο Shantom προτείνουμε διαφορετικές διαδρομές, που όμως όλες διέπονται από αξίες και σοφία: Κλασική Ινδική Γιόγκα, Πιλάτες, Χοροθεραπεία, χοροί -Ανατολίτικος (αιγυπτιακό στυλ), Εναέριος, Σύγχρονος, Isadora Duncan, Latin-και Πολεμικές Τέχνες -Kung fu, T’ai chi (Yang), Σπαθασκία, Αυτοάμυνα.

Όπως η γνωριμία με τον εαυτό δεν μπορεί παρά να είναι βιωματική, έτσι και η γνωριμία με τις τεχνικές που οδηγούν στην εμβάθυνση δεν μπορεί παρά να είναι αντιστοίχως βιωματική. Γι αυτό και η Λήδα Shantala μαζί με τους συνεργάτες της προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ανοικτά μαθήματα και performances, ώστε να έχουν  τη δυνατότητα να ασκηθούν, να κατανοήσουν το μάθημα και να δουν την τέχνη στην ολοκληρωμένη της μορφή από την επίδειξη του δασκάλου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα μαθήματα θέλετε! Τα μαθήματα κρατούν 45 λεπτά το καθένα. 


Ημερομηνία & ώρες διεξαγωγής:
 Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, 14:00-22:00

Τόπος διεξαγωγής:
Shantom Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala
Τριπόλεως 35Α, 152 31 Κ. Χαλάνδρι (5 λεπτά από τη στάση μετρό «Χολαργός» της γραμμής 3)


Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Shantom

Τα μαθήματα

Οδηγίες πρόσβασης και χάρτης

Αναλυτικό πρόγραμμα ημερίδας (ελέγξτε το πάλι πριν έρθετε για τυχόν αλλαγές τελευταίας στιγμής).

Πρόγραμμα μαθημάτων περιόδου 2018-19

 

 Λήδα Shantala


Aπόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence es Lettres Paris  Sorbonne III), με πολυετή φοίτηση στις πλέον έγκυρες –με διεθνή αναγνώριση- σχολές στην Ινδία, η Λήδα Shantala εδώ και τρεις δεκαετίες είναι δασκάλα της κλασικής ινδικής γιόγκα και του ινδικού κλασικού χορού Bharata Natyam.

Σπούδασε φιλοσοφία και πρακτική της γιόγκα με σπουδαίους δασκάλους αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια, για πολλά χρόνια, στην Ινδία. Ανάμεσα στους δασκάλους της οι:  Arnaud Desjardins,  T. Krishnamacharya,  T.K.V Desikachar, B.K.S  Iyengar,  Swami Satyananda, Chandra Swami Udasin. Είναι διπλωματούχος του Κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας της Ινδίας «Kaivalya Dhama», της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali» και της σχολής έκφρασης «Abhinayia Sudha». Γαλουχήθηκε στο χορό κοντά σε στους μεγαλύτερους δασκάλους και χορευτές: Adyar K. Lakshman, The Dhananjayans, Smt. Kalanidhi Narayanan.
Το Shantom, ο Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών που ίδρυσε στην Ελλάδα (Χαλάνδρι) το 2003 με τη μητέρα της ηθοποιό Σμάρω Στεφανίδου, είναι η μόνη επαγγελματική ακαδημία στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένες σπουδές και πτυχίο Bharata Natyam. 
Ως χοροθεραπεύτρια (G.D.T.R.sr), τέχνη που σπούδασε με τη δόκτορα Μαrcia B. Leventhal (Υφηγήτρια τού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης), συντονίζει ομάδες, αντλώντας από το σύνολο της γνώσης και των εμπειριών της. Είναι η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή από τους Πυγμαίους και μυήθηκε στην αρχέγονη χοροθερα­πευτική τέχνη ίασης «Μombwiri».
Ως χορογράφος και χορεύτρια ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με πλούσιο έργο στην εναλλακτική δημιουργική έκφραση, το οποίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για το σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό του χαρακτήρα. 

 

Read 2085 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from Leda

Related items