Print this page
Εκδρομή στο Ρατζαστάν με τη Λήδα Shantala. Περιήγηση, γιόγκα, διαλογισμός, χοροθεραπεία. Εκδρομή στο Ρατζαστάν με τη Λήδα Shantala. Περιήγηση, γιόγκα, διαλογισμός, χοροθεραπεία.

Ταξίδι στο Ρατζαστάν της Ινδίας και γιόγκα | Λήδα Shantala

Ταξίδι εξερεύνησης και γιόγκα στο Rajasthan και στην Έρημο Τhar

Με τη Λήδα Shantala

Για μια αυθεντική γνωριμία με την Ινδία και με τον ταξιδεύοντα εαυτό

19 έως 30 Δεκεμβρίου 2019

Μυθικό Ρατζαστάν

H Λήδα Shantala σε συνεργασία με τη Νένια Βαμβακάρη ως συνοδό/ξεναγό εκδρομής και το τουριστικό γραφείο Ayama retreats and Holidays, διοργανώνουν ένα 12ήμερο εξειδικευμένο οδοιπορικό-yoga retreat στην παραμυθένια επαρχία της Ινδίας, το μαγικό Ρατζαστάν και στην έρημο Thar (όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε πολυτελείς σκηνές). Από 19.12.2019 -30.12.2019.

Το ταξίδι θα αποτελέσει μια εις βάθος γνωριμία με τη μαγευτική Ινδία και μια μοναδική προσωπική εμπειρία.

Εξασφαλίστε τη θέση σας μέχρι 1η  Αυγούστου:
Πρακτορείο Αyama : + 30.210.52.48.646  Σελίδα Facebook του πρακτορείου  
Οι θέσεις είναι περιορισμένες / Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Βασική μας μέριμνα:

- Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα γίνονται μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού και χοροθεραπείας στις αίθουσες των ξενοδοχείων αλλά και σε επιλεγμένους χώρους.
- Στην έρημο Thar θα αναζητήσουμε και θα επεξεργαστούμε, με ειδικές ασκήσεις, το στοιχείο της ερήμου μέσα μας.
- Η διαμονή θα γίνει σε εξαιρετικά heritage παλάτια-κάστρα-ξενοδοχεία που μεταφέρουν ως ζωντανά μνημεία την ιστορία, τον πολιτισμό και την αισθητική της Ινδικής τοπικής παράδοσης.
- Γνωριμία και επαφή με τους Ινδούς και την καθημερινότητά τους.

Λίγα λόγια για το Ρατζαστάν:

Το Ρατζαστάν είναι το μεγαλύτερο κράτος της Ινδίας, μια χώρα με έντονα χρώματα και ποικιλομορφία που σου κόβει την ανάσα. Είναι η χώρα των περήφανων ανθρώπων των οποίων ο ιπποτισμός, η αξιοπρέπεια, η τιμή και οι πολεμικές παραδόσεις είναι μυθικές. Μια γη που μαγεύει με τους πανέμορφους ναούς και τα μνημεία της, τους ιδιαίτερους κήπους της, τις ειδυλλιακές λίμνες της και την άγρια φύση της.

Πρόγραμμα 12ήμερης εκδρομής

1η μέρα – Πέμπτη 19/12/19: Αθήνα – Τζαϊπούρ

Συγκέντρωση στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Επιβίβαση και πτήση μέσω Muscat για Τζαϊπούρ. Η Τζαϊπούρ, γνωστή και ως «ροζ πόλη», είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη του ινδικού κράτους Rajasthan. Ιδρύθηκε στις 18 Νοέμβρη του 1727 από τον μαχαραγιά Sawai Jai Singh II, κυβερνήτη του Amber. Η πόλη σήμερα έχει 3,1 εκατομμύρια πληθυσμό. Η Τζαϊπούρ είναι μία από τις καλύτερα σχεδιασμένες πόλεις της Ινδίας και βρίσκεται στις περιοχές ημι-έρημου του Rajasthan. Η πόλη που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της βασιλείας, τώρα είναι η πρωτεύουσα του Rajasthan και κρατάει στοιχεία από τους Rajputs και τις βασιλικές οικογένειες. Σήμερα η Τζαϊπούρ είναι ένα σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο με όλες τις προϋποθέσεις μιας μητροπολιτικής πόλης. Είναι αξιοσημείωτη ανάμεσα στις υπόλοιπες πόλεις της Ινδίας για το πλάτος και την απλότητα των δρόμων της,,οι οποίοι απλώνονται σε έξι τμήματα που χωρίζονται από δρόμους πλάτους 34 μ. Η πόλη βάφτηκε με ροζ το 1876 για να υποδεχτεί τον πρίγκιπα Albert, εξ ου και το όνομα «Ροζ Πόλη».

2η μέρα – Παρασκευή 20/12/19: Τζαϊπούρ

Άφιξη στην Τζαϊπούρ και μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στον ναό Birla αφιερωμένο στη θεότητα Laksmi (θεά του πλούτου και της αφθονίας) για να παρακολουθήσουμε την τελετή της φλόγας, Aarti. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα – Σάββατο 21/12/19: Τζαϊπούρ

(Ξενάγηση πόλης, ανάβαση με ελέφαντες στο Amber Fort,  Bapu Bazaa & φολκλορικό δείπνο σε heritage hotel)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το κάστρο Amber, χτισμένο στον ομώνυμο λόφο, 11 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, το οποίο μέχρι το 1728 ήταν το διοικητήριο της πόλης. Ο μαχαραγιάς Man Singh, διοικητής των πολεμιστών Ρατζπούτ στο στρατό του μεγάλου Μογγόλου αυτοκράτορα Akbar, έχτισε αυτό το φρούριο με τα πολυτελή διαμερίσματα σε παραδοσιακή αρχιτεκτονική Ρατζπούτ, ενώ διαμόρφωσε τους μογγολικής αρχιτεκτονικής κήπους στην πλαγιά του λόφου, το 1592.  Η ανάβασή μας στο φρούριο θα γίνει με ελέφαντες*, απολαμβάνοντας στη διαδρομή τη θέα των κήπων.

* Σύμφωνα με απόφαση της ινδικής κυβέρνησης σε σχέση με την ασφάλεια των ταξιδιωτών, έχει μειωθεί ο αριθμός ελεφάντων και επιβαινόντων σε αυτούς. Σε περίπτωση που λόγω συνθηκών (υψηλή ζέστη) δεν είναι εφικτή η ανάβαση με ελέφαντες, τότε αυτή θα πραγματοποιηθεί με jeep.

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην Τζαϊπούρ, γνωστή και ως ΄Ροζ Πόλη΄. Η Τζαϊπούρ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την φιλοξενία, μια και  για πρώτη φορά βάφτηκε ροζ το 1853 για να υποδεχτεί τον Βρετανό πρίγκηπα Alfred. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας  με επίσκεψη στο παλάτι του Μαχαραγιά, πρώην βασιλική κατοικία και νυν μουσείο (το μεγαλύτερο μέρος του, αφού μικρό μέρος του χρησιμοποιείται ακόμα από τη βασιλική οικογένεια). Εντυπωσιακή είναι και η συλλογή από όπλα που φιλοξενείται στο παλάτι.
Θα δούμε το Tal Mahal, χτισμένο το 18ο αιώνα, που βρίσκεται στη λίμνη Mansagar το οποίο προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για το βασιλικό κυνήγι πάπιας.
Στη συνέχεια θα δούμε το αστεροσκοπείο Jantar Mantar, χτισμένο από τον επιστήμονα Sawai Jai Singh, το οποίο διαθέτει αξιοθαύμαστα και εξαιρετικά ακριβή εργαλεία μέτρησης του χρόνου και των ουράνιων σωμάτων, το πιο δημοφιλές από τα πέντε αστεροσκοπεία της Ινδίας.
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την εντυπωσιακή πρόσοψη Hawa Mahal, γνωστή και ως ‘Παλάτι των Ανέμων’ που χτίστηκε έτσι ώστε οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο χωρίς να φαίνονται απ’ έξω.
     

Η σημερινή μας ξενάγηση θα καταλήξει στην τοπική αγορά Bapu Bazaar, όπου θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τα μαγαζιά, να κάνετε το απαραίτητο παζάρι τιμών με τους εμπόρους για τις αγορές σας και να αισθανθείτε τον παλμό της πόλης, που είναι ξακουστή για τα μεταξωτά υφάσματα και τα ξυλόγλυπτα ή μαρμάρινα έργα τέχνης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
Το βράδυ μεταφορά στο Niran Nawayan Palace, παλιό παλάτι που έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο, για να παρακολουθήσουμε τους ‘Τσιγγάνους του Ρατζαστάν’, μια φαντασμαγορική μουσικοχορευτική παράσταση με φολκλορικούς ήχους και χορούς των τοπικών φυλών Τσιγγάνων του Ρατζαστάν (περιλαμβάνεται δείπνο σε μπουφέ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα – Κυριακή 22/12/19: Τζαϊπούρ – Τζοντπούρ (330 χλμ, 5-6 ώρες οδικώς)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με προορισμό την Τζοντπούρ, την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, έναν ακόμα σταθμό των καραβανιών της ερήμου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία για να γνωρίσουμε την πόλη, που βρίσκεται τοποθετημένη στην άκρη της ερήμου Thar. Χτίστηκε το 1459 από τον Rao-Jodha, αρχηγό της φυλής των Rajput, που θεωρούσε πως ήταν ο απόγονος του Rama, του επικού ήρωα της Ramanaya.
Θα επισκεφθούμε το φρούριο Mehrangarh, ύψους 125 μέτρων, ένα από τα πιο εκπληκτικά φρούρια και οικοδόμημα μεγάλης αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Αποτελείται από τέσσερις πύλες που προσεγγίζονται από περιελισσόμενους δρόμους. Μέσα στο φρούριο υπάρχουν ορισμένα από τα πιο αξιοθαύμαστα παλάτια, με τα σκαλιστά τοιχώματα, τα κιγκλιδωτά παράθυρα και τα γοητευτικά ονόματα: Μoti-Mahal, Phool-Mahal, Sileh-Khana. Ακόμα υπάρχουν, κοντά σε μια από τις κεντρικές εισόδους, τα αποτυπώματα από τα χέρια των γυναικών που ρίχτηκαν «οικειοθελώς» στην πυρά.

    
Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στα μνημεία Jaswant Thada, χτισμένα το 1899, ένα μείγμα από λευκούς μαρμάρινους τάφους μοναχών, αφιερωμένους στον μαχαραγιά Jaswant Singh II, καθώς και το παλάτι Umaid Bhawan, το μοναδικό παλάτι που χτίστηκε τον 20ο αιώνα σε περίοδο επιδημίας λιμού, το οποίο και παρέμεινε κλειστό λόγω απεργίας των εργατών.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

5η μέρα – Δευτέρα 23/12/19: Τζοντπούρ – Τζαϊσαλμέρ (280 χλμ, 4-5 ώρες οδικώς)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  αναχώρηση για την Τζαϊσαλμέρ, το "κόσμημα της ερήμου". Είναι η δυτικότερη πόλη της Ινδίας και βρίσκεται στην καρδιά της Μεγάλης Ινδικής Ερήμου, πιο γνωστής με το όνομα "έρημος Ταρ". Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας έφερε ευημερία στην πόλη. Μέσα στα πανύψηλα τείχη της πόλης με τους 99 προμαχώνες βρίσκονται μεγαλόπρεπα κτίρια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα – Τρίτη 24/12/19: Τζαϊσαλμέρ

(ξενάγηση πόλης & εορταστικό δείπνο)

Μετά το πρόγευμά μας, αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης-κάστρο χτισμένης πάνω σ' έναν λόφο με πανύψηλα οχυρωματικά τείχη που την καθιστούσαν απόρθητη μέχρι και τα χρόνια εκείνα όπου τα πιο προωθημένα όπλα ήταν οι λουμπάρδες και τα καριοφίλια.
Μέσα στα τείχη ινδουιστικοί ναοί, περίτεχνα παλάτια μαχαραγιάδων, παλιές κατοικίες και αρχοντικά (havelis) εμπόρων και αστών με ποικίλες ζωγραφικές και ανάγλυφες διακοσμήσεις.
Θα επισκεφθούμε το φρούριο λοιπόν, το Golden Fort που πήρε την ονομασία του εξαιτίας του χρώματος της πέτρας που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του από το βασιλιά Bhati Jaisal. Ξεκίνησε το 1255 μ.Χ και χρειάστηκαν επτά χρόνια για την ολοκλήρωσή του. Τα τείχη του περικλείουν το κέντρο της πόλης σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων.
Μέσα στο φρούριο υπάρχουν επτά τζαϊνιστικοί ναοί του 15ου και 16ου αιώνα με εξαιρετικό σκαλιστό εξωτερικό διάκοσμο, που θα θαυμάσουμε, όπως και τα αρχοντικά με τα περίτεχνα σκαλιστά μπαλκόνια (Havelis), όπως το Salim Singh Haveli, το Nathumal Haveli και το Patwon Haveli. Αρχαίο μεγαλείο αλλά και σταθμός για αυτούς που αγαπούν το σπάνιο και διαφορετικό.

    
Γύρω από το λόφο, στις ρίζες του, απλώνεται η μεταγενέστερη επέκταση της πόλης: λαϊκές συνοικίες με στενά δαιδαλώδη δρομάκια και, βεβαίως, το πολύχρωμο και πολύβουο παζάρι, που δίνει το σφυγμό της καθημερινής ζωής σε αυτό το σταυροδρόμι αιώνων και πολιτισμών.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.
Το βράδυ, θα απολαύσουμε το εορταστικό γκαλά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου διαμονής μας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα – Τετάρτη 25/12/19: Τζαϊσαλμέρ – Σαμ

(luxury tented camp, βόλτα με καμήλες και φολκλορικό πρόγραμμα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σαμ, το μέρος εκείνο της ερήμου όπου θα διανυκτερεύσουμε σε καταυλισμό με πολυτελείς σκηνές στην καρδιά της ερήμου.  Αφού τακτοποιηθούμε στις σκηνές μας, μας περιμένει μια εξαιρετική εμπειρία -βόλτα στους αμμόλοφους με καμήλες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να βιώσουμε κάτι από το μυστήριο και το απόκοσμο της ερήμου πριν επιστρέψουμε πίσω στον καταυλισμό μας.
Το βράδυ, θα απολαύσουμε το δείπνο μας συνοδεία παραδοσιακού φολκλορικού προγράμματος με μουσική και χορό.
Διανυκτέρευση στον καταυλισμό.

8η μέρα – Πέμπτη 26/12/19: Σαμ – Λούνι – χωριό Μπιισνόϊ (300 χλμ, 4-5 ώρες οδικώς)

Πρωινό γεύμα και αναχώρηση οδικώς για το Λούνι, ένα μικρό μαγευτικό χωριουδάκι 35 χιλιόμετρα από την Τζοντπούρ, γνωστό για τον ομώνυμο ποταμό που το διατρέχει αλλά και το φρούριο Chawna με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του ψαμμόλιθου. Εδώ θα διανυκτερεύσουμε.
Πριν απ'αυτό όμως θα επισκεφθούμε το γειτονικό χωριό Μπισνόϊ, του οποίου οι  κάτοικοι προτιμούν να  κοιμηθούν χωρίς τροφή για να τρέφονται τα ζώα και είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να σώσουν τα δέντρα και τη φύση. Οι ξυλουργοί ποτέ δεν κόβουν τα δέντρα. Περιμένουν να ξεραθούν από μόνα τους ή να ξεριζωθούν κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την περιοχή και να γνωρίσουμε από κοντά τους κατοίκους, τα ήθη και έθιμά τους.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

9η μέρα – Παρασκευή 27/12/19: Λούνι – Ρανακπούρ-  Ουνταϊπούρ (260 χλμ, 4-5 ώρες οδικώς)

Πρωινό γεύμα και αναχώρηση για Ουνταϊπούρ με καθ’ οδόν επίσκεψη στην  Ρανακπούρ, μια πόλη γνωστή για τον εξαιρετικό ναό της, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από κατάλευκο μάρμαρο, που θεωρείται ένας από τους εντυπωσιακότερους του είδους του για την περίπλοκη και εξαιρετική αρχιτεκτονική του. Στο σύμπλεγμα υπάρχουν πολλοί ναοί, μεταξύ των οποίων και ο ναός Chaumukha, που είναι αφιερωμένος στον Adinath, τον πρώτο Tirthankara των Τζαϊνιστών. Η κατασκευή του ναού είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Διαθέτει τέσσερις διαφορετικές πόρτες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα όπου είναι τοποθετημένη η εικόνα του Adinath.
Συνεχίζουμε οδικώς για την Ουνταϊπούρ. Το όνομα σημαίνει "πόλη του Ουντάι", αφού ιδρύθηκε από τον μαχαραγιά Udai Singh ΙΙ το 1568 μ.Χ. Σύμφωνα με το μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν περιπλανώμενο γηραιό ασκητή που διαλογιζόταν σ΄έναν λόφο κοντά στη λίμνη Πίτσολα. Ο ασκητής τον συμβούλεψε να κτίσει την πρωτεύουσά του στην τοποθεσία αυτή για να είναι απόρθητη, καθώς η περιοχή περιβάλλεται από δάση, λίμνες και την οροσειρά Αραβάλι. Με σημαντική ιστορική διαδρομή, η Ουνταϊπούρ γνώρισε μέρες δόξας και ευημερίας κατά τον 16ο και 17ο αιώνα.
Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο & διανυκτέρευση.

*** Η ξενάγηση στους τζαϊνιστικούς ναούς στην Ρανακπούρ γίνεται με audio guide (ακουστικά) και η πληρωμή γίνεται απευθείας από τον κάθε συμμετέχοντα.

10η μέρα – Σάββατο 28/12/19: Ουνταϊπούρ

(ξενάγηση πόλης & απογευματινή βαρκάδα στη λίμνη)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας  ξενάγησης θα θαυμάσουμε  μεταξύ άλλων το Παλάτι της πόλης, το μεγαλύτερο κατοικημένο ακόμα σύμπλεγμα παλατιού, τον Ναό Τζαγκτίς (Jagdish) και τους κήπους Σαχελιόν (Sahelion Ki Bari), καθώς και τα Γκατς (σκαλιά που οδηγούν στο νερό) της λίμνης.
Στο παζάρι της πόλης κτυπά η καρδιά της πραγματικής Ινδίας: λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, δυνατές μυρωδιές από κάθε λογής μπαχαρικά και φρούτα, αγελάδες, φωνές, λαϊκά ινδικά τραγούδια από φτηνά κασετόφωνα, μικροπωλητές, υπαίθρια εστιατόρια, γυναίκες που κουβαλούν τεράστιους μπόγους στο κεφάλι ή πλέκουν καλάθια από μπαμπού.

  

Η απογευματινή βαρκάδα μας στην πανέμορφη λίμνη θα μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη γοητευτική αυτή πόλη.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

11η μέρα – Κυριακή 29/12/19: Ουνταϊπούρ – πτήση για Βομβάη

(αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο)

Μετά το πρωινό γεύμα, χρόνος ελεύθερος ως την προγραμματισμένη ώρα μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Βομβάη.
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής. Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

12η μέρα – Δευτέρα 30/12/19: Βομβάη – Αθήνα

Πολύ πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την επιβίβασή μας στην πτήση επιστροφής μέσω Μουσκάτ (Ομάν). Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ της ίδιας μέρας.

Πρακτικές πληροφορίες

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Oman Air μέσω Μουσκάτ (Αθήνα – Τζαϊπούρ/Βομβάη-Αθήνα)
  • Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης με Air India /Vistara (ή άλλη τοπική εταιρεία) από Ουνταϊπούρ για Βομβάη
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
  • 9 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα 4* superior heritage & 5* ξενοδοχεία (στα ξενοδοχεία που αναφέρονται αναλυτικά πιο κάτω)
  • 1 διανυκτέρευση σε κατασκήνωση πολυτελείας στην έρημο Ταρ
  • Πακέτο μαθημάτων γιόγκα, διαλογισμού και χοροθεραπείας με τη Λήδα Shantala
  • Χώρος σε κάθε ξενοδοχείο για την πρακτική των μαθημάτων γιόγκα/ διαλογισμού
  • Πρωινό και βραδινό γεύμα σε μπουφέ
  • Φολκλορικό πρόγραμμα με βραδινό γεύμα σε heritage hotel με τους Τσιγγάνους του Ρατζαστάν στην Τζαϊπούρ στις 21/12/19 (αντί του δείπνου στο ξενοδοχείο)
  • Εορταστικό Χριστουγεννιάτικο γεύμα-gala στο ξενοδοχείο διαμονής σας στις 24/12/19
  • Φολκλορικό πρόγραμμα με τοπικούς χορούς και παραδοσιακή μουσική κατά την διάρκεια διαμονής στον καταυλισμό Exocit Camp στις 25/12/19
  • Αποχαιρετιστήριο βραδινό γεύμα στο εστιατόριο Khyber στην Βομβάη στις 29/12/19
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, περιηγήσεις δραστηριότητες με κλιματιζόμενο πούλμαν όπως αναλυτικά αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία (μονής εισόδου)
  • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Ταρ (κατά την διάρκεια διαμονής στον καταυλισμό)
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός σε κάθε πόλη (μόνο audio guide με πληρωμή απευθείας από τους πελάτες στην ξενάγηση του Ranakpur Fort με τους τζαϊνιστικούς ναούς)
  • Φιλοδωρήματα για οδηγούς, βοηθούς, αχθοφόρους, αντιπροσώπους
  • Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
Δεν περιλαμβάνονται
  • Έξοδα έκδοσης βίζας Ινδίας (95 €)
  • Έξτρα γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό, ροφήματα
  • Έξοδα προσωπικής φύσης, κλήσεις εξωτερικού, laundry service, κλπ.
  • Ότι δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο

Πτήσεις

διεθνείς - με Oman Air (μέσω Muscat)
(ώρες αναχώρησης και άφιξης τοπικές κάθε χώρας)

1 WY 194 20DEC  ATHMCT   αναχώρηση:00:20  άφιξη:07:30
2 WY 273 20DEC  MCTJAI    αναχώρηση:08:50   άφιξη:13:00
3 WY 202 30DEC  ΒΟΜMCT  αναχώρηση:07:40  άφιξη:09:00
4 WY 193 30DEC  MCTATH   αναχώρηση:15:35  άφιξη:19:50
εσωτερικού - με Air India (UdaipurMumbai)
1 AI 644   29DEC  UDRBOM  αναχώρηση:16:20  άφιξη:17:50

Σημείωση : Η κάθε αεροπορική εταιρεία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των δρομολογίων της χωρίς πρότερη ενημέρωση.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία διαμονής

5* αστέρων  & 4 * αστέρων Heritage

Τζαϊπούρ (2 νύχτες)    Hilton (5*)
Τζοντπούρ (1 νύχτα)   Indana Palace (Heritage)
Τζαϊσαλμέρ (2 νύχτες) Rang Mahal (Heritage)
Σαμ (1 νύχτα)              Exotic Camps (4*)
Λούνι (1 νύχτα)           Fort Chanwa (Heritage)
Ουνταϊπούρ (2 νύχτες)Karoli Haveli (Heritage)
Βομβάη (1 νύχτα)       Trident Bandra Kurla (5*)

 Σημείωση: Στην περίπτωση που κάποια από τα ανωτέρω ξενοδοχεία 5 αστέρων ή/και 4 αστέρων heritage δεν είναι διαθέσιμα, άλλα εφάμιλλης ποιότητας και κατηγορίας θα επιβεβαιωθούν.

Κόστος προγράμματος

  1. Τιμή οδοιπορικού προγράμματος σε 4 δόσεις: 2200 €

Τιμή οδοιπορικού προγράμματος (Σε 4 τραπεζικές δόσεις ή σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα)
Ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 2200 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 640 €
Σημείωση: Η τιμή είναι βασισμένη σε ομάδα 20 ατόμων. Στην περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, δηλαδή 15-19 ατόμων, η εκδρομή δεν ακυρώνεται αλλά πραγματοποιείται με επιβάρυνση 120 € ανά άτομο.

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών:
(σε επικοινωνία με το γραφείο Ayama retreats and Holidays - Βούλα Αικατερίνη)
- 1η προκαταβολή: 150 € έως 01/08 /19 για δήλωση συμμετοχής

- 2η προκαταβολή: 650 € έως 13/09/19
- 3η προκαταβολή: 650 € έως 25/10/19
- Εξόφληση πακέτου:750 € έως 06/12/19
(Συν 120 € στην περίπτωση συμμετοχής 15-19 ατόμων στο πρόγραμμα. Η επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου τακτοποιείται με την εξόφληση)

  1. Τιμή διδασκαλίας : €150
    Πληρωτέα την ημερομηνία της τελευταίας δόσης εξόφλησης πακέτου έως 6/12/2019

    (Η πληρωμή γίνεται στη γραμματεία του Shantom)

Σημειώσεις
Για την πληρωμή με πιστωτική κάρτα θα πρέπει να επικοινωνεί ο κάθε συμμετέχων με το πρακτορείο Ayama για να ενημερώνεται αν η κάρτα του συμμετέχει στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και μπορεί να γίνει και χωρίς την παρουσία του (απομακρυσμένη συναλλαγή), με την προϋπόθεση ότι θα συμπληρώσει εξουσιοδότηση που θα του αποστείλει το πρακτορείο για την χρέωση της κάρτας του στο οποίο ο συμμετέχων θα την επιστρέψει υπογεγραμμένη.

Πολιτική ακυρωτικών
- Μεταξύ 01/08/19 και 13/09/19: 150 € ακυρωτικά

- Μεταξύ 14/09/19 και 25/10/19: 800 € ακυρωτικά
- Μεταξύ 26/10/19 και 06/12/19: 1450 € ακυρωτικά
- Μεταξύ 07/12/19 και 20/12/19: 100% ακυρωτικά

Σημαντικές Παρατηρήσεις

  1. Οι προκαταβολές είναι non refundable (δεν επιστρέφονται χρήματα).
     Όμως, ειδικά και κατ΄εξαίρεση στην περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας (νοσηλεία ή θάνατος του συμμετέχοντα ή συγγενικού προσώπου με αποδεικτικό από τον αντίστοιχο φορέα) κάποιος χρειαστεί να ακυρώσει, και μέχρι την ημερομηνία που θα εκδοθούν τα αεροπορικά εισιτήρια βρεθεί αντικαταστάτης, τότε επιστρέφεται στο ακέραιο (αυτές οι περιπτώσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 2 στο σύνολο του γκρουπ)
  2. Έγκυρες συμμετοχές θεωρούνται αυτές που αυτές με προκαταβολή για τη δέσμευση της συμμετοχής τους στο ταξίδι.
  3.  Επίσης μέσω email είναι απαραίτητο όλα τα διαβατήρια να αποσταλούν τα οποία θα πρέπει να μην λήγουν στους επόμενους 6 μήνες από την ημέρα εισόδου στην Ινδία.
  4. Η καταβολή χρημάτων ή/και η πληρωμή μέρους ή ολόκληρου το ποσού με πιστωτική κάρτα για συμμετοχή σας στο retreat συνεπάγεται ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και ότι αποδέχεστε πλήρως τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο ταξίδι και πως συμμορφώνεστε με αυτούς.

Επικοινωνία:

Για πληροφορίες, για το κλείσιμο θέσης και πληρωμή του ταξιδιού
Ayama Retreats & Holidays : 'The Travel Tribe' Yoga & Wellness Retreats Division.

Κρατίνου 11 (πλατεία Κοτζιά) Αθήνα 105 52
τηλ:  210-5248646, Φαξ: 210-5248683
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.ayamaretreats.com (υπό κατασκευήν)
Σελίδα facebook

Για πληρωμή της διδασκαλίας
Πολυχώρος Shantom:
Ιστοσελίδα | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.| Τηλ: 210-6717529

Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Τρίτη & Πέμπτη 10.30-13.30 Δε έως Παρ. 18.00-22.00
Σημείωση: Η γραμματεία θα ανοίξει πάλι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές από Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.


Λήδα Shantala

 

Καθηγήτρια Raja Yoga, Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια και καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι, το 1976, είχε την πρώτη της επαφή με τη γιόγκα και τον ινδικό χορό, καθώς και πλούσια εμπειρία σε ομάδες θεραπείας.

Το 1978 ταξίδεψε στην νότια Ινδία όπου επί τέσσερα χρόνια εκπαιδεύτηκε στον κλασικό ινδικό χορό Μπάρατα Νάτυαμ και στη Ράτζα Γιόγκα. Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας της Ινδίας «Kaivalya Dhama», της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha» Είναι διπλωματούχος του κρατικού Iδρύματος Έρευνας της Γιόγκα «Kaivalya Dhama» (Υoga Research Institution) στη Λονάβλα (Πούνα) και μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους σύγχρονους γιόγκις και σοφούς. Έμεινε κατ’επανάληψιν στο άσραμ του sri Ramana Maharshi, του Ramdas, της Ma Αmritananda Mayi, του Shankaracharya (Chennai).
Είχε για δασκάλους της τους sri Rocketti, Arnaud Desjardins, (Γαλλία), Leopoldo Chariars, (Αργεντινή), Baba Khan (Αίγυπτος), Swami Satyananda, B.K.S Iyengar, T.K.V. Desikatchar (Chennai) και πολλούς άλλους, κυρίως δασκάλους της Vedanta. Από το 1989, ασκείται στο διαλογισμό κοντά στο σοφό-udasin Sri Chandra Swami (Ινδία).

Αργότερα ταξίδεψε για 2 χρόνια, στo Γκαμπόν της Αφρικής, στη σαμανιστική κοινότητα «Μοmbwiri» της φυλής Mitsogo, με στόχο την έρευνα των «θεραπειών ομάδας» - η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή για να διδαχτεί κοντά τους την αρχέγονη αυτή μορφή ίασης. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τη σπουδή της χοροθεραπείας με τη δρ. Μάρσια Λέβενταλ, υφηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης και το 2010 επέστρεψε στην Αφρική για να εμβαθύνει περαιτέρω την εκπαίδευσή της στις ομάδες θεραπείας, αποκτώντας τον τοπικό τιμητικό τίτλο “Ntzogo Polo” = εκείνη που γνωρίζει τα μυστικά και βοηθά τους άλλους.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1985, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom) Raja Yoga/διαλογισμό, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει μηνιαίες ομάδες Χοροθεραπείας.
Διαλογίζεται καθημερινά και τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο ταξιδεύει στην Ινδία για περαιτέρω εμβάθυνση και ανανέωση της επαφής της με την πηγή της φιλοσοφίας της γιόγκα.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια διδασκαλίας, έχει αναπτύξει προσωπική αίσθηση και εμπειρία που της επιτρέπει να προσεγγίζει τους μαθητές της με έναν άμεσο και εξατομικευμένο τρόπο. Τώρα μεταδίδει μεν τη γνώση που έλαβε από τους δασκάλους της αλλά εμπλουτισμένη από τα προσωπικά της βιώματα που προέρχονται από την καθημερινή της πολύχρονη πρακτική. Βιώματα που της επιτρέπουν πλέον να αντιλαμβάνεται τη γιόγκα σε όλες της τις πλευρές, αντλώντας αυθόρμητα τον τρόπο ερμηνείας του όλου συστήματος από την προσωπική της πηγή σοφίας.

Read 2455 times
Rate this item
(1 Vote)

Latest from Leda

Related items