Print this page
«Στιγμής βίωμα» - Online χοροθεραπεία με τη Λήδα Shantala, Kυριακή 24.10.21, ώρα 12:00-14:00 «Στιγμής βίωμα» - Online χοροθεραπεία με τη Λήδα Shantala, Kυριακή 24.10.21, ώρα 12:00-14:00

Στιγμής βίωμα | Χοροθεραπεία online με τη Λήδα Shantala

Κυριακή 24 Οκτωβρίου
online

Είναι σημαντικό να βιώνουμε  τη  ζωή  μας. Να αισθανόμαστε τις στιγμές της καθημερινότητάς μας, με το σώμα και με την καρδιά.
Τότε η ψυχή μας  ωριμάζει και η σκέψη μας βαθαίνει. Τότε  αποκτάμε έναν προσωπικό τρόπο αντίληψης και δράσης, αποτέλεσμα της τριβής μας με την εμπειρία, που οδηγεί στην ολοκλήρωση στον αυτοσεβασμό και στην πληρότητα.
Οι τραυματικές εμπειρίες  όμως που δεν έχουν συνειδητοποιηθεί, συσσωρεύονται μέσα μας και μεγαλώνουν το φόβο για άνοιγμα, για ανάληψη ρίσκων, για ζωή, οδηγώντας  σε ένα συγκρατημένο τρόπο ύπαρξης και σε ματαίωση.
Στη χοροθεραπεία θα ενεργοποιήσουμε τις ψυχοσωματικές μας δυνάμεις για να συνειδητοποιήσουμε τους πόλους μέσα στους οποίους εγκλωβιζόμαστε, ξεκομμένοι από την ενέργεια, την πηγαία έμπνευση και τον ενθουσιασμό που ρέουν μέσα μας.

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2021 | 12:00-14:00

Τόπος Διεξαγωγής: Online, διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής):
Τηλέφωνο γραμματείας: 210-6717529

Ωράριο γραμματείας: Δευτέρα έως Πέμπτη 18:30-22:00 και Παρασκευή 18:00-21:00.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.https://www.shantom.gr  

Οικονομική τακτοποίηση το αργότερο έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.
Είτε διά ζώσης είτε με τραπεζική κατάθεση εάν είστε εκτός Αθηνών.

Αποστολή (από μας) συνδέσμου και κωδικού σύνδεσης στην πλατφόρμα ZOOM το Σάββατο 23 Οκτωβρίου

Προγραμματισμός συνεδριών για το 2021-2022:

Φέτος προγραμματίζουμε δύο χοροθεραπείες το μήνα, μία τετράωρη δια ζώσης και μία δίωρη online, που πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά,  για υποστήριξη και θεραπεία. Μπορείτε όμως αν θέλετε να συμμετάσχετε στη μία από τις δύο.

Πλήρες ετήσιο πρόγραμμα  

Για τη χοροθεραπεία:

Η χοροθεραπεία αντιμετωπίζει τα προβλήματα του ατόμου στον τομέα της εκφραστικής συμπεριφοράς. Με τον όρο αυτό προσδιορίζονται οι τρόποι με τους οποίους ο συμμετέχων επικοινωνεί. Αυτό που κάνει ή δεν κάνει, καθώς επίσης και τις σχεδιασμένες ή μη σχεδιασμένες επιδράσεις του πάνω στο περιβάλλον.
Η αλλαγή επέρχεται άμεσα στον τομέα της εκφραστικής κίνησης. Ο συμμετέχων υποκινείται να «βγάλει προς τα έξω» μεγαλύτερη κινητική συμπεριφορά και να συνειδητοποιήσει ότι έχει περισσότερες δυνατότητες και επιλογές για αντίδραση, συναναστροφή και δημιουργία.
Η χοροθεραπεία προσφέρει ένα δρόμο που οδηγεί στην απελευθέρωση των περιοριστικών συνηθειών, όπως αυτές εκδηλώνονται στη στάση του σώματος, στα καθημερινά «πεζά» πρότυπα κινήσεων και στις εκφραστικές χειρονομίες, καθιστώντας το ασυνείδητο, συνειδητό. Επιτρέπει στον άνθρωπο να κατανοήσει τις αυθεντικές ποιότητες του βαθύτερου πυρήνα της ύπαρξής του και να εναρμονιστεί με αυτές.
Οι απελευθερωτικές διαδικασίες της χοροκινητικής έκφρασης, καλλιεργούν καινούργιες δυνατότητες ύπαρξης, εξέλιξης, επικοινωνίας και μάθησης, οι οποίες  γεμίζουν τους συμμετέχοντες με ζωντάνια, χαρά και αισιοδοξία.

Τι μπορεί κάποιος να περιμένει από την χοροθεραπεία;
•    Αποδέσμευση ψυχοσωματικών εντάσεων
•    Μείωση του άγχους
•    Πρόληψη και αυτο-θεραπεία ψυχοσωματικών ασθενειών
•    Απελευθέρωση της κίνησης και ανάπτυξη του προσωπικού τρόπου έκφρασης
•    Ευκαμψία
•    Βελτίωση του τρόπου επικοινωνίας με τους γύρω
•    Καλλιέργεια καλής επαφής με το σώμα
•    Κατανόηση του τι θέλω, ποιες είναι οι προκλήσεις και ποια τα εμπόδια στην επίτευξη στόχων
•    Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της αποφασιστικότητας
•    Ανάπτυξη της ζωτικότητας, της διάθεσης για ζωή και δημιουργικότητα
•    Καταπολέμηση της αρνητικής εικόνας σώματος
•    Καταπολέμηση της κατάθλιψης, της μελαγχολίας, της έλλειψης διάθεσης.

Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη γνώση χορού.

Σημείωση:
Οι συνεδρίες αυτές έχουν ένα συνδετικό νήμα και αποτελούν θεματικούς κύκλους, ωστόσο είναι και εντελώς αυτοτελείς, μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθήσει μόνο μία, ή δύο, ή τρεις κλπ, μεμονωμένα.

Παρόλα αυτά, με μία φορά κανείς παίρνει μόνο μία γεύση αρχαρίου, διότι η χοροθεραπεία μαθαίνεται κάνοντας χοροθεραπεία και μόνον μέσα από την επανάληψη και τη διάρκεια στο χρόνο, μπορεί κανείς να περιμένει αλλαγές και ίαση. Έτσι συστήνεται αφού κανείς δοκιμάσει μία τετράωρη συνεδρία, να συγκεντρωθεί θεραπευτικά, να δεσμευτεί και να ακολουθήσει ανελλιπώς τις μηνιαίες συνεδρίες για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Η  ετήσια ενότητα των 20 συναντήσεων όπως την προτείνουμε, σας εγγυάται μια πρώτη ικανοποίηση των θεμάτων και των στόχων που έχετε θέσει, με κανέναν όμως τρόπο δεν είναι επαρκής για μια εις βάθος κατανόηση της ψυχικής δομής. Συστήνονται δυο τουλάχιστον χειμερινές περίοδοι.

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία  

Συνέντευξη της Λήδας Shantala για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα  

Λήδα Shantala

Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Raja Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».
Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha»

Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom) Raja Yoga/διαλογισμό, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει μηνιαίες ομάδες χοροθεραπείας.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Περισσότερα για τη Λήδα Shantala

Read 326 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from Leda

Related items