Print this page
 «Mε τη δύναμη της Yoga» | 5ωρο Σεμινάριο Yoga με τη Λήδα Shantala «Mε τη δύναμη της Yoga» | 5ωρο Σεμινάριο Yoga με τη Λήδα Shantala

«Mε τη δύναμη της Yoga» | 5ωρο σεμινάριο γιόγκα με τη Λήδα Shantala

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, 11:00 - 16:00
Αθήνα, Κάτω Χαλάνδρι - και online!

Asanas-Pranayama, Διαλογισμός, Φιλοσοφία

H ψυχική δύναμη, η πνευματική διαύγεια, η γνώση της χαλάρωσης, η διάκριση, η ψυχραιμία, η αντοχή, είναι ικανότητες που αναπτύσσονται μέσα από τη συστηματική άσκηση με τη γιόγκα, τις αναπνοές και το διαλογισμό. Συνειδητοποιούμε για άλλη μια φορά στις μέρες μας, πόσο σημαντικό είναι το υγειές ανοσοποιητικό σύστημα, η καλή λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, ο καλός συντονισμός του οργανισμού, η υγεία του μυοσκελετικού μας συστήματος.
Στο σεμινάριο θα έχουμε εις βάθος εμπειρία της πρακτικής των asanas, -των ασκήσεων μέσω του σώματος μαζί με την κατάλληλη αναπνοή-, των αναπνευστικών και ενεργειακών ασκήσεων pranayama, της ηρεμίας του εγκεφάλου και του νου μέσω του διαλογισμού και της επανεξέτασης του τρόπου σκέψης μας, μέσα από το φως της φιλοσοφίας της Γιόγκα και της Βεντάντα.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:

2 ώρες yoga asanas και pranayama, 1 ώρα διαλογισμός, 2 ώρες φιλοσοφία και συζήτηση. Θα γίνει ένα 15λεπτο διάλειμμα.

Λήδα Shantala

Καθηγήτρια Υoga και διαλογισμού, ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ, Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala», απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne). 
Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha».
Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom) Raja Yoga/διαλογισμό, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει μηνιαίες ομάδες χοροθεραπείας.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος. 

Περισσότερα για τη Λήδα Shantala 


Συνέντευξη της Λήδας Shantala για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα

 


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής: 
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 | 11:00 – 16:00
Τόπος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Πολιτισμού Shantom
Τριπόλεως 31Α, 152 31 Χαλάνδρι (στάση μετρό "Χολαργός" της γραμμής 3). Επίσης online.
Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής):
Τηλέφωνο γραμματείας: 210-6717529

Ωράριο γραμματείας: Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00-22:00 και Παρασκευή 18:00-21:00.
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Iστότοπος: 
http://www.shantom.gr  

Οικονομική τακτοποίηση το αργότερο έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021. Δια ζώσης στη γραμματεία (Δευτέρα ως Πέμπτη18.00-22.00, Παρασκευή 18.00-21.00) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού ηλεκτρονικά.
Για όσους κάνουν το σεμινάριο διαδικτυακά, αποστολή (από μας) συνδέσμου και κωδικού σύνδεσης στην πλατφόρμα ZOOM το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου
Έναρξη:  Αφίξεις (ή σύνδεση στο Zoom) 10.45, έναρξη στις 11:00. Δεν υπάρχει γραμματεία να σας ανοίξει, σας παρακαλούμε να είστε στην ώρα σας.
Τι να έχετε μαζί σας:
Στρώμα, ελαφριά κουβερτούλα ή εσάρπα, μαξιλάρι, μπουκαλάκι νερό, ελαφρύ brunch. Για όσους παρακολουθούν διαδικτυακά, παρακαλούμε να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα για να φαίνεστε στο βίντεο.

Διαλείμματα, φαγητό:  Δεν θα γίνει μεγάλο διάλειμμα για φαγητό. Να έχετε προβλέψει κάτι πολύ ελαφρύ για το 15λεπτο διάλειμμα που θα κάνουμε. Εκτός αυτού θα γίνουν άλλα δύο ολιγόλεπτα διαλείμματα.
Ιδιωτικότητα: Ακολουθούμε πιστά τους κανονισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.  Στα online μαθήματα δεν πραγματοποιείται βιντεοσκόπηση ή αποθήκευση του βίντεο.
Μέτρα πρόληψης covid-19. Παρακαλούμε διαβάστε τα προσεκτικά.
Οδηγίες για συμμετοχή στα online μαθήματα
Πλήρες ετήσιο πρόγραμμα               

Read 1643 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from Leda

Related items