Print this page

3ήμερα απόδραση στα Βαρδούσια Όρη με τη Λήδα Shantala

Yoga, διαλογισμός, φιλοσοφία, χοροθεραπεία, πεζοπορία
Στα Βαρδούσια Όρη για φόρτιση, αναζωογόνηση και έμπνευση 
με τη Λήδα Shantala

Παρασκευή 13 - Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε εξασφαλίστε γρήγορα τη θέση σας γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

O χώρος και η ασφάλεια της άσκησης και της διαμονής μας

Θα φιλοξενηθούμε στο γραφικό ξενοδοχείο Βαρδούσια, μέσα στα έλατα, πριν φθάσουμε στο ιστορικό χωριό Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050μ. στις ανατολικές πλαγιές των Βαρδουσίων,  στην καρδιά της Ρούμελης  με καταπληκτική θέα στη Γκιώνα, στην Οίτη και στα Βαρδούσια.
Μέρος της πρωινής άσκησής μας θα γίνεται σε χώρο του ξενοδοχείου 300 τ.μ. και για το υπόλοιπο πρόγραμμα θα πηγαίνουμε σε υπέροχα μέρη μέσα στα έλατα και τα πλατάνια, με πηγές και καταρράκτες. Μεταξύ μας θα κρατάμε τις ζητούμενες αποστάσεις των 2 μέτρων και θα τηρούνται όλα τα μέτρα.

Σχετικά με το σεμινάριο

Η πλούσια βλάστηση, το φως και η ιδιαίτερη ενέργεια της φύσης θα μας χαλαρώσουν και θα μας ανανεώσουν. Η δύναμη του βουνού θα μας βοηθήσει να αφήσουμε βάρη και συναισθηματικό φορτίο, να αδειάσει το μυαλό μας να αναζωογονηθούμε, να φορτιστούμε με ενέργεια και να συνδεθούμε μέσω των στοιχείων με τη δική μας ανθρώπινη φύση.

Το τριήμερο πρόγραμμα

Παρασκευή
19.30 Έναρξη σεμιναρίου
21.00 Δείπνο

Σάββατο
08.00 - 09.00 Διαλογισμός
09.00 - 11.00 Yoga asanas, Pranayama
11.00 - 12.00 Πρωινό
12.30 Αναχώρηση με το αυτοκίνητο,  επίσκεψη φυσικού πάρκου με τρεχούμενα νερά, χοροθεραπεία
16.30 Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελαφρύ γεύμα
17.30 Αναχώρηση για το κοντινό ιστορικό χωριό  Αθανάσιος Διάκος. Κάτω από τα  πλατάνια και τη ροή του ποταμού Μόρνου θα γίνει η εμβάθυνση στη φιλοσοφία  μέσα από τα θεωρητικά κείμενα της γιόγκα και συζήτηση, Satsang. 
20.00 Επιστροφή και  Δείπνο

Κυριακή
08.00 - 09.00 Διαλογισμός
09.00 - 11.00 Yoga asanas, Pranayama
11.00 - 12.00 Πρωϊνό
12.30 Αναχώρηση με το αυτοκίνητο,  επίσκεψη της  υπέροχης τεχνητής λίμνης του Μόρνου και της εντυπωσιακής πηγής του Καλίου με απλή πεζοπορία
Κλείσιμο σεμιναρίου στη φύση
16:30 Επιστροφή στο ξενοδοχείο και αποχαιρετιστήριο γεύμα 
Η αναχώρηση για Αθήνα θα γίνει μετά το γεύμα και ό,τι ώρα επιλέξει ο καθένας

 * Το πρόγραμμα μας ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες της στιγμής

Δήλωση συμμετοχής

  • Παρακαλούμε για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε σωστά τα δωμάτια στο ξενοδοχείο Βαρδούσια, να δηλώσετε τηλεφωνικά άμεσα το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο retreat.
  • Η πληρωμή θα γίνει σε 3 δόσεις: 31 Μαρτίου, 15 Απριλίου και 13 Μαΐου εξόφληση στο ξενοδοχείο.

Η θέση σας εξασφαλίζεται όταν τακτοποιήσετε την α δόση σας το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  • Το Shantom εκδίδει αποδείξεις για το ποσόν του σεμιναρίου. Για τη διαμονή και τη διατροφή εκδίδει αποδείξεις ο ξενώνας.
  • Αν κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειάς σας θέλει να σας συνοδεύσει, θα επιβαρυνθεί μόνον με τα έξοδα διαμονής και διατροφής.
  • Η τιμή δεν περιλαμβάνει κόστος μεταφοράς ή οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται εδώ.
  • Για να εξασφαλίσετε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο θα πρέπει να το έχετε συμφωνήσει με κάποιον την ώρα της εγγραφής σας. Αλλιώς δηλώνετε την πρόθεσή σας και μόνον αν βρεθεί άτομο θα μπορέσετε να πάρετε 2κλινο ή 3κλινο. Αλλιώς θα επιβαρυνθείτε αναγκαστικά την τιμή του μονόκλινου.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν. Δηλώστε το στη γραμματεία με την εγγραφή σας.

Συνάντηση ενημέρωσης και προετοιμασίας

Την  Παρασκευή 6 Μαϊου  στις 19.00. Σε αυτήν τη συνάντηση εκτός όλων των απαραίτητων κατατοπιστικών και το τι θα χρειαστείτε ως ένδυση, χωριζόμαστε σε αμάξια για τη μετάβασή μας στα Βαρδούσια.

 

Σχετικά με το κοντινό χωριό Αθανάσιος Διάκος

Ο Αθανάσιος Διάκος υπάγεται στον Δήμο Δελφών του Νομού Φωκίδας. Είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.050 μ.  στις ανατολικές πλαγιές των Βαρδουσίων στην καρδιά της Ρούμελης. Ο εθνομάρτυρας Αθανάσιος Διάκος, γεννήθηκε στην Άνω Μουσουνίτσα, στο χωριό του πατέρα του. Μικρό παιδί ήτανε όταν τον φυγαδεύσανε και τον κλείσανε στο μοναστήρι ως παπαδοπαίδι, για να γλιτώσει από τους Τούρκους, έτσι προκύπτει και το δεύτερο επίθετο: Διάκος. Το χωριό, διασχίζεται από τα γάργαρα και τρεχούμενα νερά του ποταμού Μόρνου. Στην ευρύτερη περιοχή θα συναντήσετε πολλά ποτάμια καθώς και καταρράκτες.

 
Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Περισσότερα για τη γιόγκα
Περισσότερα για τη χοροθεραπεία
Η Λήδα Shantala στο χώρο της: συνέντευξη όπου μιλά για τις εμπειρίες της, τις αξίες που διέπουν τη γιόγκα, τον Ινδικό χορό, και τη χοροθεραπεία και τη σπουδαιότητα τους στην ανθρώπινη εξέλιξη, και μας ξεναγεί στον πολυχώρο Shantom.
Λήδα Shantala - Ο μύθος του χορού: Συνέντευξη της Λήδας Shantala για το Shantom, τη γιόγκα, τον ινδικό χορό και τη χοροθεραπεία.
Βίντεο με χοροθεραπεία στο Shantom
Βίντεο με μάθημα γιόγκα στο Shantom


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Άφιξη:
 Παρασκευή 13/5/2022  Αναχώρηση: Κυριακή 15/5/2022.
Το σεμινάριο αρχίζει την Παρασκευή 13/5 στις 19:30 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 15/5 στις 18:00

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Shantom –Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών
Στη γραμματεία, Δε-Πε. 18:00-22:00, Παρ. 18:00-21:00
τηλ. 210-6717529, www.shantom.gr


Λήδα Shantala

Καθηγήτρια Raja Yoga, Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια και καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι, το 1976, είχε την πρώτη της επαφή με τη γιόγκα και τον ινδικό χορό, καθώς και πλούσια εμπειρία σε ομάδες θεραπείας.
Το 1978 ταξίδεψε στην νότια Ινδία όπου επί τέσσερα χρόνια εκπαιδεύτηκε στον κλασικό ινδικό χορό Μπάρατα Νάτυαμ και στη Ράτζα Γιόγκα. Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας της Ινδίας «Kaivalya Dhama», της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha» Είναι διπλωματούχος του κρατικού Iδρύματος Έρευνας της Γιόγκα «Kaivalya Dhama» (Υoga Research Institution) στη Λονάβλα (Πούνα) και μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους σύγχρονους γιόγκις και σοφούς. Έμεινε κατ’επανάληψιν στο άσραμ του sri Ramana Maharshi, του Ramdas, της Ma Αmritananda Mayi, του Shankaracharya (Chennai).
Είχε για δασκάλους της τους sri Rocketti, Arnaud Desjardins, (Γαλλία), Leopoldo Chariars, (Αργεντινή), Baba Khan (Αίγυπτος), Swami Satyananda, B.K.S Iyengar, T.K.V. Desikatchar (Chennai) και πολλούς άλλους, κυρίως δασκάλους της Vedanta. Από το 1989, ασκείται στο διαλογισμό κοντά στο σοφό-udasin Sri Chandra Swami (Ινδία).
Αργότερα ταξίδεψε για 2 χρόνια, στo Γκαμπόν της Αφρικής, στη σαμανιστική κοινότητα «Μοmbwiri» της φυλής Mitsogo, με στόχο την έρευνα των «θεραπειών ομάδας» - η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή για να διδαχτεί κοντά τους την αρχέγονη αυτή μορφή ίασης. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τη σπουδή της χοροθεραπείας με τη δρ. Μάρσια Λέβενταλ, υφηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης και το 2010 επέστρεψε στην Αφρική για να εμβαθύνει περεταίρω την εκπαίδευσή της στις ομάδες θεραπείας, αποκτώντας τον τοπικό τιμητικό τίτλο “Ntzogo Polo” = εκείνη που γνωρίζει τα μυστικά και βοηθά τους άλλους.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1985, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom) Raja Yoga/διαλογισμό, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει μηνιαίες ομάδες Χοροθεραπείας.
Διαλογίζεται καθημερινά και τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο ταξιδεύει στην Ινδία για περαιτέρω εμβάθυνση και ανανέωση της επαφής της με την πηγή της φιλοσοφίας της γιόγκα.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια διδασκαλίας, έχει αναπτύξει προσωπική αίσθηση και εμπειρία που της επιτρέπει να προσεγγίζει τους μαθητές της με έναν άμεσο και εξατομικευμένο τρόπο. Τώρα μεταδίδει μεν τη γνώση που έλαβε από τους δασκάλους της αλλά εμπλουτισμένη από τα προσωπικά της βιώματα που προέρχονται από την καθημερινή της πολύχρονη πρακτική. Βιώματα που της επιτρέπουν πλέον να αντιλαμβάνεται τη γιόγκα σε όλες της τις πλευρές, αντλώντας αυθόρμητα τον τρόπο ερμηνείας του όλου συστήματος από την προσωπική της πηγή σοφίας.

Read 502 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from Leda

Related items