Print this page

8ήμερο Σεμινάριο-Retreat στο Πήλιο με τη Λήδα Shantala

8ήμερο Σεμινάριο – Retreat
Ψυχοσωματικής Χαλάρωσης &  Πνευματικής Εστίασης

Σάββατο 9 Ιουλίου – Κυριακή 17 Ιουλίου 2022
Ποτιστικά Ξυνόβρυσης Πηλίου

Yoga – Διαλογισμός - Φιλοσοφία – Χοροθεραπεία
με τη Λήδα Shantala

Υπάρχει περιορισμός θέσεων και δωματίων.
Εξασφαλίστε γρήγορα τη θέση σας γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Έρχεται το καλοκαίρι και ετοιμαζόμαστε για την ψυχική και πνευματική ανανέωση και εμβάθυνση που μας προσφέρει το ετήσιο 8ήμερο θερινό σεμινάριο γιόγκα, διαλογισμού, φιλοσοφίας και χοροθεραπείας στο Πήλιο, στον αγαπημένο μας “Ελύτη” και τους υπέροχους ανθρώπους του. Είναι πάνω από δύο δεκαετίες που γίνονται αυτά τα ζωτικά bodymind σεμινάρια ψυχικής και πνευματικής  αναζήτησης, εκπαίδευσης, ενδυνάμωσης και επαναπροσδιορισμού στόχων ζωής. Περάσαμε όλο αυτόν τον καιρό δύσκολες μέρες, έχουμε έρθει σε επαφή με νέα ερεθίσματα. Σκεφθήκαμε πολλά βαθιά ανθρώπινα, υπαρξιακά θέματα. Αισθανθήκαμε πολλές κρυφές μας στενοχώριες και τις αφουγκραστήκαμε.

Σε πείσμα των δυσκολιών και του αδιέξοδου, θα δημιουργήσουμε μαζί  τις συνθήκες για ωρίμανση και εξέλιξη. Το σώμα μας θα δυναμώσει και θα αφήσει βάρη και συσσωρευμένο συναισθηματικό φορτίο. Το μυαλό μας θα αδειάσει. Θα οραματιστούμε άλλες πραγματικότητες, πέρα από το τρισδιάστατο, μέσω της φιλοσοφίας και των συζητήσεων μας. Θα ξεδιαλύνουμε τα περιττά ερωτήματα και θα ξεκαθαρίσουμε την ουσία. Ο τρόπος για τον καθένα μας είναι μοναδικός και διαφορετικός. Η αίσθηση της ομάδας, η μέριμνα ουσιαστικής φροντίδας και επικοινωνίας, η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ μας, είναι η βάση, η προϋπόθεση για όλα τα άλλα. Η ψυχή μας έχει ανάγκη από αγάπη και υποστήριξη, ποιοτική συναλλαγή, αμοιβαιότητα και φιλία. Με δημιουργικότητα, ενέργεια, φαντασία, ενθουσιασμό, θα ζήσουμε ένα αξέχαστο και χαρούμενο οκταήμερο.

Πολλοί από τους μαθητές της Λήδας μαρτυρούν ότι με αυτά τα σεμινάρια άλλαξαν τη ζωή τους.

Το Πηλιορείτικο περιβάλλον, ο χώρος και η ασφάλεια της άσκησης και της διαμονής μας
Ο γραφικός ξενώνας «Ελύτης» βρίσκεται στους πρόποδες του ανατολικού Πηλίου στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης, ανάμεσα στο πράσινο του δάσους, το μπλε της θάλασσας και τα μαγευτικά δειλινά, όπου τη σιωπή διακόπτει μόνο το κελάιδισμα των πουλιών. Οι παραλίες βρίσκονται στα 4 λεπτά με τα πόδια και είναι σπανιότατης ομορφιάς και πεντακάθαρες. Η θεραπευτική δύναμη της θάλασσας θα μας εξαγνίσει. Η πλούσια βλάστηση, το φως και η ιδιαίτερη ενέργεια της φύσης θα μας χαλαρώσουν και θα μας ανανεώσουν.

Τα πρωινά, ο χώρος εξάσκησης μας είναι ανοιχτός και ευρύχωρος, μια όμορφη εξέδρα 120 τ.μ. με ξύλινη οροφή και πάτωμα, μέσα σε κήπο. Τα απογεύματα, η χοροθεραπεία, η βραδινή γιόγκα και ο διαλογισμός, θα γίνονται έξω στη φύση σε επιλεγμένα μέρη, στο βουνό και στη θάλασσα  και μεταξύ μας θα τηρούμε τις ζητούμενες αποστάσεις.  Η τραπεζαρία στην όμορφη ανοιχτή βεράντα είναι μέσα στον κήπο. Ο Ελύτης  θα προσαρμόσει την εστίαση και την ξενοδοχειακή λειτουργία του ακριβώς σύμφωνα με τις διατάξεις των ξενοδοχείων και των εστιατορίων. Θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να πραγματοποιήσουμε το ωραιότερο ως τώρα σεμινάριό μας.

Σχετικά με την ύλη
Διαλογισμός και γιόγκα δύο φορές την ημέρα:
Για να ηρεμήσει και να δυναμώσει το νευρικό μας σύστημα, και το σώμα μας. Ο νους μας θα καθαρίσει και ως  διαυγές κάτοπτρο, θα καθρεφτίσει την αλήθεια μας. Η ψυχή μας θα αισθανθεί το εκστατικό άγγιγμα του πνεύματος.

Καθημερινό Satsang:
Με τη μελέτη των αρχαίων κειμένων, ιδωμένων μέσα από το πρίσμα της ψυχολογίας και της κοινωνικής τους διάστασης, θα διαμορφώσουμε συνειδητά έναν νέο προσωπικό τρόπο σκέψης, σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία μας.  Έναν φιλικό κώδικα ερμηνείας  και ανάλυσης, που θα υποστηρίξει τις  εσωτερικές μας αλλαγές και τους νέους στόχους μας. Τελικά αυτό που στοχεύουμε να αλλάξουμε δεν είναι το έξω -που δεν είναι στο χέρι μας-,  αλλά το ψυχοσωματικό μας βλέμμα.

Καθημερινή χοροθεραπεία:
Για να αισθανθούμε, να συνειδητοποιήσουμε και να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, βρίσκοντας μέσα από το σώμα μας την ενέργεια και τη σοφία για το επόμενο βήμα.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν. Δηλώστε το στη γραμματεία.

Ενδεικτικό πρόγραμμα
07.00 – 08.00 Σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός
08.00 – 10.00 Υoga asanas, pranayama, χαλάρωση
10.00 – 11.00 Πρόγευμα
11.00 – 13.00 Εμβάθυνση στη φιλοσοφία  
13.00 – 17.15 Ελεύθερος χρόνος
17.30 – 19.30 Χοροθεραπεία
20.00–  21.00 Υoga asanas, pranayama, χαλάρωση
21.00 – 21.30 Σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός
21.30 – 23.00 Δείπνο, απόλαυση της ομάδας μας

Η κάθε μέρα μας,  θα ξετυλίγεται με ώρες ποιοτικής συνύπαρξης αλλά και με πολύ ελεύθερο προσωπικό χρόνο. 
Η παρακολούθηση του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Εναπόκειται στο δικό σας ζήλο και τις προσωπικές δυνατότητες του κάθε συμμετέχοντος.

Τρόπος Οικονομικής Διεκπεραίωσης  
Α’ ΔΟΣΗ: Μέχρι Παρασκευή 20 Μαΐου προκαταβολή για κλείσιμο δωματίου στον Ελύτη και εισφορά σεμιναρίου.
Β’ ΔΟΣΗ: Μέχρι Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Shantom.  Εξόφληση υπολοίπου εισφοράς.
Γ’ ΔΟΣΗ: Με την άφιξη στον ξενώνα, Σάββατο 9 Ιουλίου.

Δήλωση Συμμετοχής
Παρακαλούμε για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε σωστά τα δωμάτια στον Ελύτη και τους γύρω ξενώνες, να μας δηλώσετε άμεσα το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο retreat. Η θέση σας βέβαια θα εξασφαλιστεί όταν τακτοποιήσετε την α δόση σας το αργότερο μέχρι 20 Μαΐου. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το Πήλιο και τα ξενοδοχεία κλείνουν γρήγορα.

Πως θα πάτε:
Ο Ξενώνας ΕΛΥΤΗΣ βρίσκεται στους πρόποδες του ανατολικού Πηλίου περίπου 48 χλμ από τον Βόλο, σε άριστο οδικό δίκτυο (Αθήνα-Βόλος-Αργαλαστή-Ξυνόβρυση-Ποτιστικά), συνολικά 4,5 - 5 ώρες από Αθήνα.
τηλ. 24230- 54482.  Μπορείτε να έρθετε με δικό σας μεταφορικό μέσο, συνήθως χωριζόμαστε σε αμάξια και μοιραζόμαστε τη βενζίνη, ή με ΚΤΕΛ με αλλαγή στον Βόλο για Αργαλαστή. Από εκεί στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης  με ταξί ή ερχόμαστε και σας παίρνουμε.

Με λεωφορείο:

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΛΟΣ: https://ktelvolou.gr/el/routes/map/&map=greece

Πληροφορίες/κρατήσεις: 24210-33254 και 24210-25527.

ΒΟΛΟΣ – ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ: https://ktelvolou.gr/el/routes/map/&map=magnesia&place=43

Με αυτοκίνητο
Δείτε τη διαδρομή στο Google maps: https://goo.gl/maps/z3NGrhyA9WVgP7FS9

 
Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Περισσότερα για τη γιόγκα
Περισσότερα για τη χοροθεραπεία
Η Λήδα Shantala στο χώρο της: συνέντευξη όπου μιλά για τις εμπειρίες της, τις αξίες που διέπουν τη γιόγκα, τον Ινδικό χορό, και τη χοροθεραπεία και τη σπουδαιότητα τους στην ανθρώπινη εξέλιξη, και μας ξεναγεί στον πολυχώρο Shantom.
Λήδα Shantala - Ο μύθος του χορού: Συνέντευξη της Λήδας Shantala για το Shantom, τη γιόγκα, τον ινδικό χορό και τη χοροθεραπεία.
Βίντεο με χοροθεραπεία στο Shantom
Βίντεο με μάθημα γιόγκα στο Shantom


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Άφιξη:
 Σάββατο 9/7/2022  Αναχώρηση: Κυριακή 17/7/2022.
Το σεμινάριο αρχίζει το Σάββατο 9/7 στις 18:00 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 16/7 στις 21:30

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Shantom –Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών
Στη γραμματεία, Δε-Πε. 18:00-22:00, Παρ. 18:00-21:00
τηλ. 210-6717529, www.shantom.gr


Λήδα Shantala

Καθηγήτρια Raja Yoga, Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια και καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι, το 1976, είχε την πρώτη της επαφή με τη γιόγκα και τον ινδικό χορό, καθώς και πλούσια εμπειρία σε ομάδες θεραπείας.
Το 1978 ταξίδεψε στην νότια Ινδία όπου επί τέσσερα χρόνια εκπαιδεύτηκε στον κλασικό ινδικό χορό Μπάρατα Νάτυαμ και στη Ράτζα Γιόγκα. Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας της Ινδίας «Kaivalya Dhama», της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha» Είναι διπλωματούχος του κρατικού Iδρύματος Έρευνας της Γιόγκα «Kaivalya Dhama» (Υoga Research Institution) στη Λονάβλα (Πούνα) και μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους σύγχρονους γιόγκις και σοφούς. Έμεινε κατ’επανάληψιν στο άσραμ του sri Ramana Maharshi, του Ramdas, της Ma Αmritananda Mayi, του Shankaracharya (Chennai).
Είχε για δασκάλους της τους sri Rocketti, Arnaud Desjardins, (Γαλλία), Leopoldo Chariars, (Αργεντινή), Baba Khan (Αίγυπτος), Swami Satyananda, B.K.S Iyengar, T.K.V. Desikatchar (Chennai) και πολλούς άλλους, κυρίως δασκάλους της Vedanta. Από το 1989, ασκείται στο διαλογισμό κοντά στο σοφό-udasin Sri Chandra Swami (Ινδία).
Αργότερα ταξίδεψε για 2 χρόνια, στo Γκαμπόν της Αφρικής, στη σαμανιστική κοινότητα «Μοmbwiri» της φυλής Mitsogo, με στόχο την έρευνα των «θεραπειών ομάδας» - η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή για να διδαχτεί κοντά τους την αρχέγονη αυτή μορφή ίασης. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τη σπουδή της χοροθεραπείας με τη δρ. Μάρσια Λέβενταλ, υφηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης και το 2010 επέστρεψε στην Αφρική για να εμβαθύνει περεταίρω την εκπαίδευσή της στις ομάδες θεραπείας, αποκτώντας τον τοπικό τιμητικό τίτλο “Ntzogo Polo” = εκείνη που γνωρίζει τα μυστικά και βοηθά τους άλλους.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1985, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom) Raja Yoga/διαλογισμό, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει μηνιαίες ομάδες Χοροθεραπείας.
Διαλογίζεται καθημερινά και τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο ταξιδεύει στην Ινδία για περαιτέρω εμβάθυνση και ανανέωση της επαφής της με την πηγή της φιλοσοφίας της γιόγκα.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια διδασκαλίας, έχει αναπτύξει προσωπική αίσθηση και εμπειρία που της επιτρέπει να προσεγγίζει τους μαθητές της με έναν άμεσο και εξατομικευμένο τρόπο. Τώρα μεταδίδει μεν τη γνώση που έλαβε από τους δασκάλους της αλλά εμπλουτισμένη από τα προσωπικά της βιώματα που προέρχονται από την καθημερινή της πολύχρονη πρακτική. Βιώματα που της επιτρέπουν πλέον να αντιλαμβάνεται τη γιόγκα σε όλες της τις πλευρές, αντλώντας αυθόρμητα τον τρόπο ερμηνείας του όλου συστήματος από την προσωπική της πηγή σοφίας.

Read 654 times
Rate this item
(1 Vote)

Latest from Leda

Related items