Print this page
16ήμερο ταξίδι στην Ινδία, Χριστούγεννα 2022 16ήμερο ταξίδι στην Ινδία, Χριστούγεννα 2022

Ταξίδι στη Νότια Ινδία με γιόγκα, διαλογισμό, χοροθεραπεία | Λήδα Shantala

21 Δεκεμβρίου 2022 - 5 Ιανουαρίου 2023

Εναρμόνιση σώματος και ψυχής με Yoga, διαλογισμό, χοροθεραπεία, αγιουρβέδα.
Ένα ταξίδι για ταξιδιώτες με εσωτερική αναζήτηση και ενδιαφέρον για τους πνευματικούς θησαυρούς της Ινδίας.

με τη Λήδα Shantala

Υπάρχει περιορισμός θέσεων και δωματίων.
Εξασφαλίστε γρήγορα τη θέση σας γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ένα διαφορετικό ταξίδι

Η Νότια Ινδία ασκεί στους επισκέπτες μια εξαιρετική γοητεία, που δικαιολογείται από τη διαιώνιση των χιλιόχρονων παραδόσεών της, από την πλούσια πνευματική, πολιτιστική και καλλιτεχνική της κληρονομιά και από τη μοναδικότητα του τροπικού περιβάλλοντος.
Κάθε σταθμός αποτελεί βίωμα από τον κόσμο των βασιλιάδων και των θεών, μια κατάδυση βαθιά σε ένα παρελθόν -που όμως είναι πάντα παρόν- και μια ευκαιρία για να διερευνήσει κανείς το πρόσωπο που η Ινδία στρέφει προς το μέλλον. Αναμφίβολα το ταξίδι στη Νότια Ινδία αποτελεί έναν πνευματικό πλούτο για τον επισκέπτη.
Ένα ταξίδι που παρασύρει τον ταξιδιώτη από το Τσενάι στην «ακτή των μπαχαρικών της Ινδίας», την Κέραλα, σε εκπληκτικές πόλεις του Τάμιλ Νάντου, όπως Μαντουραϊ και Ποντιτσέρυ.
Ένα ταξίδι με μαγευτικές υδάτινες διαδρομές, με καταφύγια προστασίας σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, με θαυμαστά συγκροτήματα ιερών ναών επιδιώκοντας παράλληλα την ψυχική ανάταση που μας εξασφαλίζει η μύηση στη γιόγκα και στο διαλογισμό που κληροδότησε με σοφία στον υπόλοιπο κόσμο ο ινδικός πολιτισμός.
Αυτό που όμως το κάνει ένα εντελώς ξεχωριστό πρόγραμμα είναι το γεγονός ότι περιλαμβάνει μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού, εισαγωγής στον Ινδικό κλασικό χορό και τις χειρονομίες, mudras, και συνεδρίες χοροθεραπείας.
Το ταξίδι συνοδεύει η Λήδα Shantala, πνευματική οδηγός και δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού.
Μέσα από διάφορες χοροθεραπευτικές μεθόδους, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, απαραίτητα στοιχεία για ένα ουσιαστικό εσωτερικό ταξίδι. Η γιόγκα, οι αναπνευστικές ασκήσεις pranayama, η χαλάρωση και ο διαλογισμός, θα αναπτύξουν τη σωματική ευφυΐα, την αναπνευστική δύναμη και την ψυχική ανάταση, ενώ η επίσκεψη μας στους ναούς θα προετοιμάζεται μέσα από εκμάθηση των στάσεων των θεών που θα επισκεφθούμε, μαθαίνοντας τις ιστορίες τους μέσα από τα μούντρας του Ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ
Ένα ταξίδι που δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο!...

Παροχές
• Διεθνείς πτήσεις: Αθήνα-Μαντράς και Τριβάντρουμ- Αθήνα, με την GulfAir.
• Ημιδιατροφή.
• Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 4*, προσεκτικά επιλεγμένα, από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Να τονίσουμε ότι η τουριστική υποδομή στη Νότια Ινδία δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη (σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται τα ξενοδοχεία του Νότου με τα υπερπολυτελή του Βορρά).
• Καθημερινά πρωινά μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού, ή χοροθεραπείας ή εισαγωγής στις ιστορίες της Ινδικής μυθολογίας μέσω των στάσεων και των μούντρας του Ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ.
• Παρακολούθηση παραστάσεων ινδικού κλασικού χορού Κατακάλι και Μπάρατα Νάτυαμ. Οι πολιτιστικές αυτές παραστάσεις, που περιλαμβάνονται στην τιμή του προγράμματος, συνήθως πωλούνται τοπικά ως προαιρετικές.
• Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά.

Σημαντικοί σταθμοί του ταξιδιού
• Επίσκεψη στην «παγκόσμια πόλη», το Αουροβίλ.
• Επίσκεψη στο Άσραμ του Σρι Αουρομπίντο στο Ποντιτσέρυ .
• Επίσκεψη στην Καλάκσετρα στο Τσενάι, ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα σπουδής του ινδικού κλασικού χορού και του ινδικού πολιτισμού της Νότιας Ινδίας.(Εάν δεν είναι κλειστή εκείνες τις μέρες.)
• Περίπατος διαλογισμού (walking meditation) στο Τιρουβανναμαλάι.
• Επίσκεψη στον αρχαίο ναό Μίνακσι στην πόλη Μαντουράι.
• Διαλογισμός στον ιερό βράχο Σουάμι Βιβεκανάντα στο Κόβαλαμ.
• Αγιουρβεδικές θεραπείες στο Κόβαλαμ.
• Ξενάγηση στους παράκτιους λαξευτούς ναούς του Μαχαμπαλίπουραμ.
• Κρουαζιέρα στα μαγευτικά κανάλια του Πιτσάβαραμ (Κέραλα) με παραδοσιακό houseboat.

 

Η διδασκαλία της Λήδας Shantala

Εναρμόνιση σώματος και ψυχής με γιόγκα, αναπνευστικές ασκήσεις pranayama, διαλογισμό, χοροθεραπεία, στοιχεία ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ
H διδασκαλία της Λήδας Shantala είναι η ραχοκοκαλιά αυτού του πνευματικού οδοιπορικού και της εσωτερικής αναζήτησης.
Η Λήδα Shantala, πνευματική οδηγός και δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού, χορογράφος χορεύτρια του ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ και χοροθεραπεύτρια, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom, έζησε και σπούδασε στη Νότια Ινδία.
Αγάπησε τον ινδικό πολιτισμό και τα αρχαία κείμενα, τους μύθους του Ινδουισμού και την πνευματική τους ουσία. Μέσα από τη βαθιά γνώση της, θα σας μυήσει στους ινδουιστικούς μύθους και στους μυστικούς κόσμους που παραπέμπουν τα σύμβολα και οι χειρονομίες (mudras) των θεοτήτων. Μέσα από συνεδρίες ινδικού κλασικού χορού θα χορέψετε τις ιστορίες της ινδικής μυθολογίας που συνδέονται με τους ναούς και τις στάσεις των Ινδών θεών και θα βιώσετε τη μαγεία της ινδικής τέχνης.
Καθώς η ίδια είναι χορογράφος ερευνήτρια και χορεύτρια του ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ, θα σας μυήσει θεωρητικά και βιωματικά στη μαγεία του ινδικού χοροθεάτρου. Η κάθε μέρα θα ξεκινάει με γιόγκα, αναπνευστικές ασκήσεις pranayama και διαλογισμό και οι χοροθεραπευτικές διαδικασίες θα γεμίζουν με χαρά και ενέργεια όλες τις στιγμές του ταξιδιού σας με επιλεγμένες επισκέψεις σε τόπους λατρείας, διαλογισμού, τέχνης και φύσης.
Σε αυτό το διαφορετικό και μοναδικό ταξίδι θα γίνουμε όλοι ένα σώμα.
Πέρα από τα μαθήματα, η Λήδα θα είναι μαζί σας για να φωτίζει με δημιουργικές διαδικασίες την αξία της εγρήγορσης.
Στους χώρους αναμονής για τις πτήσεις, στα πούλμαν, στις ξεναγήσεις, θα αξιοποιούνται όλες οι στιγμές με ευρηματικότητα, με λεκτικούς και μη λεκτικούς τρόπους, ώστε όλα τα μέλη του ταξιδιού να γνωριστούνε σε βάθος και να αισθανθούνε την αγάπη της ταξιδιωτικής οικογένειας.
Μέριμνά της θα είναι η ψυχική σύνδεση των ταξιδιωτών, η ανάταση και το μοίρασμα, απαραίτητα στοιχεία για ένα ουσιαστικό ξένοιαστο, χαλαρό, εσωτερικό ταξίδι.

Υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων
Για να επιτευχθεί ο στόχος της ενότητας όλων των μελών, χρειάζεται να έχετε όλοι τα ίδια βιώματα και εμπειρίες, και με αυτό το σκεπτικό, η παρακολούθηση των μαθημάτων γιόγκα διαλογισμού, ινδικού κλασικού χορού και χοροθεραπείας όπως και η παρακολούθηση των βιωματικών εμπειριών ομάδας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι υποχρεωτική για όλους.
Δείτε τις τιμές και το λεπτομερές πρόγραμμα του ταξιδιού στην ιστοσελίδα μας.

Εισηγήτρια: Λήδα Shantala


Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 
Tετάρτη 21 Δεκεμβρίου έως Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

 

Read 471 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from Leda

Related items