Print this page

Kareemi Ειρήνη Παναγιωτοπούλου

Από την εμπειρία μου ως γονιός και από τη δουλειά μου σε σχολείο, είναι ξεκάθαρο σε μένα, το πώς τα παιδιά καθρεφτίζουν τους γονείς τους. Το καθρέφτισμα είναι τόσο καθαρό και δυνατό, ώστε το πρόβλημα του παιδιού γίνεται φανερό πως είναι η αντανάκλαση ενός θέματος/προβλήματος ενός ή και των δύο γονέων. Επιπλέον όταν ένας γονιός αλλάξει βαθειά και ειλικρινά, η αλλαγή συμβαίνει και στο παιδί του.

Παρότι αυτό το φαινόμενο είναι πολύ καθαρό με τα παιδιά μας, ισχύει και σε όλες τις καθημερινές μας σχέσεις. Το περιβάλλον μας είναι ο καθρέφτης μας και αλλάζει καθώς αλλάζουμε. Στη διαδικασία αυτή είναι αναγκαίο η ειλικρινής θέλησή μας για αλλαγή.

Στην εκπαίδευσή μου στα βιωματικά σεμινάρια, απέκτησα τα ‘εργαλεία’ για να μπορώ να δουλεύω ακριβώς αυτό. Να υποστηρίζω το άτομο κατά τη διάρκεια της επανασύνδεσής του με τις ποιότητες του εσωτερικού του παιδιού, όπως είναι η αθωότητα, ο αυθορμητισμός, η χαρά…. Να δουλέψει τα θέματα που εμποδίζουν αυτές τις ποιότητες ν’ αναδυθούν, να ενηλικιωθεί, να ωριμάσει, ν’ ανακαλύψει, ν’ αποδεχτεί τον εαυτό του.

Σπουδές

Τα αρχικά μου ενδιαφέροντα στις σπουδές μου ήταν τα εκπαιδευτικά θέματα και η ψυχολογία, BSc και μεταπτυχιακό στις ειδικές ανάγκες στην εκπαίδευση, AdvDipEd. Αργότερα εκπαιδεύτηκα στον Από-προγραματισμό της παιδικής ηλικίας (10 συνεδρίες, www.primaltantra.com), στον Τρανσωματικό Διάλογο, στην 1η Ακασική διαδικασία (13 συνεδρίες), στο διάλογο με τα όνειρα και τις αναδρομές (www.oshodontics.com), στη Συνθετική Συμβουλευτική, στη Συστημική Αναπαράσταση και τα τραύματα, στο NIG, στο ThetaHealing,στις αναπνοές Pulsation, σε διάφορες τεχνικές Διαλογισμού του Όσσο , στην Αριθμολογία και έχω Ρέικι 3ου βαθμού,

Βιωματικές Συνεδρίεςκαι Σεμινάρια

Προσωπικής Ανάπτυξης

και Αυτογνωσίας

Σεμινάρια Συστημικής Αναπαράστασης   FamilyConstellation

Τη ρίζα της δυσαρμονίας στις σχέσεις μας με τους άλλους, την ανεξήγητη συμπεριφορά μας, η Συστημική Αναπαράσταση θα αποκαλύψει και θα εναρμονίσει.

Η Συστημική Αναπαράσταση είναι μια βιωματική θεραπευτική μέθοδο που ανέπτυξε ο Γερμανός Bert Hellinger στη δεκαετία του ’80. Στο κέντρο αυτής της μεθόδου είναι η ανακάλυψη ότι τα συστήματα που ανήκουμε, όπως είναι η οικογένεια, η γειτονιά, η εταιρεία, το κράτος ακόμα και το σώμα μας, είναι ζωντανοί οργανισμοί που διέπονται από νόμους. Το κάθε σύστημα λειτουργεί ως ολότητα και βασίζεται στην ανάγκη για ισορροπία, στην ανάγκη για ιεραρχία και στην ανάγκη για επιβίωση.                                      

Η Συστημική Αναπαράσταση, δίνει μια καθαρή εικόνα για το που βρίσκεται η δυσαρμονία που βιώνουμε στη ζωή μας και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε στη φυσική μας κατάσταση και την ισορροπεί.

Συνεδρίες: «Ακούγοντας το σώμα μου»

Τα σωματικά συμπτώματα είναι ένα μέσο όπου το καλά κριμένο ασυνείδητο προσπαθεί να επικοινωνήσει με το συνειδητό… Το σύμπτωμα προσπαθεί να μεταφέρει ένα μήνυμα…. ‘να μας πει την ιστορία του’….. Από τη στιγμή που θα του επιτρέψω ‘να ακουστεί’, να πάρω το μήνυμα, κάτι αλλάζει… Το σωματικό σύμπτωμα δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον και υποχωρεί. Αυτή η προσέγγιση λέγεται τρανσωματικός διάλογοςκαι είναι μια απλή και πρωτοποριακή μέθοδος που μπορεί να φτάσει στη ρίζα, στην αιτία της σωματικής ή ψυχολογικής δυσαρμονίας καθώς δεν περιορίζεται στο σύμπτωμα .

Θεραπεύοντας   ‘το παιδί μέσα μας’

Στην συνεδρία αυτή έχεις, ο ενήλικας εσύ, την ευκαιρία να συναντήσεις το πληγωμένο μέσα σου παιδί. Αυτή η συνάντηση είναι η αρχή της επανασύνδεσής σου με τα συναισθήματα και τις ποιότητες της ουσίας του αυθεντικού σου εαυτού.

Αριθμολογία

Τα πολλά ερωτηματικά που μας βασανίζουν, τα μεγάλα “γιατί” έρχεται να απαντήσει η αριθμολογία. Είναι μια προσέγγιση που έχει τις ρίζες της στον Πυθαγόρα. Οι αριθμοί ρίχνουν φως και μας εξηγούν τι κρύβεται πίσω από κάθε τι που αφορά τη ζωή μας.

Τα σωματικά συμπτώματα, οι συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές, τα όνειρα, είναι όλα μηνύματα από το ασυνείδητο τμήμα του μυαλού μας.

Μηνύματα που αν μπορέσουμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, τα διάφορα στάδια της ζωής μας, όπως η ενηλικίωση, μητρότητα/πατρότητα, χωρισμός κτλ, γίνονται ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη.

Τα πάντα συμβαίνουν για εμάς και όχι σε εμάς. Η ευθύνη της ζωής μας είναι στα χέρια μας.

«Οποιαδήποτε θεραπεία απλά καθαρίζει το έδαφος ώστε οι σπόροι του διαλογισμού να έχουν την δυνατότητα να ανθίσουν»

                                                               Osho                                                     

Kareemi Ειρήνη Παναγιωτοπούλου

Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κιν. 6946 549496

Read 9270 times
Rate this item
(1 Vote)

Latest from VaiosPanagiota

Related items