Print this page

Προέρχομαι από το χώρο του marketing και της τεχνολογίας. Ασχολήθηκα για πολλά χρόνια με την πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όταν έγινα μητέρα, θέλησα να μείνω (αρχικά για 40 μέρες) κοντά στη νεογέννητη κόρη μου.  Μετά, αποφάσισα πως θα ήταν καλύτερα να παραμείνω κοντά της και μακριά από την πολύ πιεστική δουλειά μου για ένα χρόνο.  Όταν ο χρόνος πλησίαζε, σκέφτηκα πως θα ήταν καλύτερα να είμαι σε πλήρη επαφή με το παιδί μου μέχρι να πάει στον Παιδικό Σταθμό, δηλαδή άλλα 2 χρόνια. Και μετά…. …. μετά δεν ήθελα πια  με τίποτα να γυρίσω πίσω. Αποφάσισα ν’ αλλάξω τη ζωή μου.  Σπούδασα αυτό που πραγματικά αγαπούσα.  Από τότε …..

Είμαι Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση που εισήγαγε ο Alfred Adler και συνέχισε ο Rudolf Dreikurs. Έχω μαθητεύσει κοντά σε διεθνούς φήμης Αντλεριανούς ψυχολόγους του εξωτερικού. Είμαι απόφοιτη του ειδικού τμήματος Συμβουλευτικής Γονέων του Florida Atlantic University και έχω δίπλωμα Θεραπευτικού Συμβούλου του CPCAB (The Counselling & Psychotherapy Central Awarding Body U.K.). Διετέλεσα μέλος τους Δ.Σ. της  Ελληνικής Εταιρίας Αντλεριανής Ψυχολογίας, επί σειράν ετών. Έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ πολλά σεμινάρια πάνω σε θέματα αυτογνωσίας, διαφορετικών προσεγγίσεων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι εθελοντικά στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΦΑΡΟΣ «Βοήθεια στον Άνθρωπο», όπου εκπαιδεύω και εκπαιδεύομαι συνδυάζοντας την ψυχολογία με την πνευματικότητα. 

Στις αρχές του 2009 ολοκλήρωσα  την εκπαίδευσή μου  ως Life Coacher και ανήκω στη διεθνή ομάδα του Neal Donald Walsh (συγγραφέας της best seller σειράς «Συζήτηση με τον Θεό» ). 

Έχω εκπαιδευτεί Κοινότητα Findhorn Foundation της Σκωτίας, πάνω στο εξαιρετικό εργαλείο αυτογνωσίας το Transformation Game  και έλαβα το δικαίωμα του Accredited Facilitator.

Την αγάπη μου για τα παιδιά και τη άποψή μου για τη σπουδαιότητα του ρόλου του γονιού την έχω συμπεριλάβει στο βιβλίο μου με τίτλο «Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά» όπου εισηγούμαι τρόπους και μεθόδους διαπαιδαγώγησης, βασισμένες στην Αντλεριανή μου παιδία και στην εσωτερική μου αναζήτηση. Περισσότερα για το βιβλίο αυτό στην αντίστοιχη επιλογή της ιστοσελίδας αυτής.

Δέχομαι  ιδιωτικά, σε προσωπικές ή ομαδικές συνεδρίες. 

Έχω φιλοξενηθεί από πολλές τηλεοπτικές συχνότητες και για αρκετό καιρό παρουσίαζα την εκπομπή «Εμείς οι γονείς».

Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω.

Έχοντας ως πιστεύω μου το ότι κάθε όραμα χρειάζεται να υλοποιείται άμεσα και δημιουργικά με τόλμη και έμπνευση έχω ιδρύσει την Αστική Μη Κερδοσκοπική «Ελπιδοχώρι».  Μια κίνηση που στοχεύει στη δια βίου μάθηση, στην οικολογία, στην αειφορία και στη βιωσιμότητα, στη φυσική διαβίωση, στην ανακύκλωση και σε πολλές άλλες ξεχασμένες αλήθειες. Περισσότερα για την δραστηριότητα αυτή στο www.elpidohori.gr

Ερατώ Χατζημιχαλάκη

email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.allazo.gr/

Read 5530 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota

Related items