Print this page

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1953. Λόγω εργασίας του πατέρα μου έζησα σε Θράκη και Χαλκιδική, κατέληξα στην Θεσσαλονίκη και πάλι .

Το 1970 ήδη αναγνωρίζομαι ως ζωγράφος , φεύγω για Γερμανία όπου με δέχονται στην σχολή για κοστούμι θεάτρου της Φραγκφούρτης, περνώ τις εξετάσεις σε σχολή μοντελίστ στην ίδια πόλη -δεν συνεχίζω όμως λόγω σημαντικών ανατροπών στην ζωή μου. Παίρνω μαθήματα ακόμη και από ζωγράφους του δρόμου, από κριτικούς και ιστορικούς τέχνης μέσα σε μουσεία σε Γερμανία και Γαλλία . Το Ελληνικό Προξενείο ανοίγει για πρώτη φορά σε ατομική έκθεση ζωγραφικής και μάλιστα σε μία άσημη νεαρή –όπως ειπώθηκε τότε !

Κάνω διάφορες ακόμη επαγγελματικές σχολές πριν επιστρέψω το 1977 οριστικά στην Θεσσαλονίκη με πολύυυ γεμάτες βαλίτσες …

Δασκάλα ζωγραφικής για παιδιά από το 1979, Σχολή performens ( τώρα λέγεται συστημική )το 1982 με την Ριχμόντις Ντάλκε ….εκθέσεις ατομικές και ομαδικές, έρευνες, μελέτες!

Από το 1986 αρχίζω να αποτυπώνω την εσωτερική μου εξέλιξη στα έργα μου που αρχίζουν να παίρνουν τον δρόμο της δημιουργίας.

2000 ανοίγει τμήμα ζωγράφων στο Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας για να με βάλουν μέσα.

2008 σε παράρτημα Αμερικάνικου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, στο τμήμα των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Γιουγκιανής Ψυχολογίας παίρνω ακόμη ένα ‘χαρτί’ και καλούμε να συνεχίσω στην Αμερική όπου βέβαια δεν πάω γιατί ήδη έχω βρει τον δρόμο μου εδώ και ακριβώς μέσα από την πόλη μου!

Οι εσωτερικές Σχολές σε φυσικό αλλά και αόρατο επίπεδο μου δίνουν γνώση και Γνώση, ώστε να βοηθηθώ τόσο στο καθάρισμα του ‘καναλιού’ μου, όσο και στο να πάρει η ζωγραφική μου την θέση της στην φροντίδα θεραπείας και ανάστασης ανθρώπων και λαών.

Από το 1991 καλούμε να αρχίσω να προσφέρω την βιωμένη μου κατανόηση σε ατομικές συναντήσεις αλλά και σεμινάρια. Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να εξελίσσομαι και σαν πνευματική δασκάλα ( όπως με ονομάζουν). Συνάμα καταγράφω κατά καιρούς τις μελέτες μου σε βιβλία.

Κάποια στιγμή όλη αυτή η προσωπική βιωμένη μου Γνώση ‘μπαίνει’ μέσα στο σύμβολο μιάς μικρής λείας λευκής πέτρας….

Το 2016 παρουσιάζονται τα στοιχεία όλης αυτής της διαδρομής μέσα σε ένα βιβλίο πλέον με τον τίτλο ‘ Η Μικρή Λευκή Πέτρα και…’ , εκδόσεις Άλλοστε -σειρά Πυρ ! Με την ματιά της ζωγράφου πάντα δίνω στοιχεία της συγκριτικής μελέτης μου Αρχετύπων συμβόλων μεταξύ Ελλήνων και Ινδιάνων- Λακότα . Επίσης τα είδη αλλά και τα επίπεδα των ονείρων και ποια η σχέση με τα επίπεδα έμπνευσης. Ακόμη και στοιχεία περί διαφοράς Οδηγού και Φύλακα Αγγέλου, μία νέα φροντίδα του απέραντου Ουρανού μας.

Έργα μου υπάρχουν σε ατομικές συλλογές αλλά και σε Δημοτικές Πινακοθήκες, σε

Ελλάδα, Γερμανία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ελβετία , Αμερική, Ινδία, Αίγυπτο.

Από τις μεγαλύτερες διακρίσεις μου θεωρώ ότι είναι αυτή που μου ζητήθηκε από Ινδιάνο-Λακότα να ζωγραφίσω έναν αρχηγό τους κι έχω τις ευχές της φυλής . Όταν μια ομάδα θεραπευτών Ινδιάνων Β.Αμερικής, μου έγραψαν πως ο τρόπος που τους ζωγραφίζω αποδεικνύω πως έχουμε όλοι τον ίδιο Θεό.

Τέλος όταν μου ζητήθηκε από ομάδα του εξωτερικού να τους δώσω φωτογραφία της νέας σειράς έργων μου για να μπουν σε αφίσες σχετικές με την φροντίδα κακοποιημένων γυναικών και παιδιών ώστε να θεραπεύουν και να εμπνέουν στο κοίταγμα τους.

Και συνεχίζω…. !

Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/

 

Read 3380 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota

Related items