Print this page

Το μεγαλύτερο εμπόδιο, στον δρόμο της επιτυχίας, είναι νοητικό και αφορά τις πεποιθήσεις σου.

Πίστεψε στο ανέλπιστο

Τα κυρίαρχα συναισθήματα που αυτή τη χρονική στιγμή νιώθουν οι περισσότεροι συμπατριώτες μας είναι θυμός, απογοήτευση και αβεβαιότητα για το τι τους ξημερώνει το αύριο.

 

Ο Θυμός υπάρχει για την αδικία που διέπραξαν οι λίγοι ασυνείδητοι στους πολλούς και για την ατιμωρησία, που, όπως φαίνεται, θα ακόμη κι αυτοί που απροκάλυπτα και συνειδητά έβλαψαν τη χώρα.

 

Η Απογοήτευση υπάρχει για το γκρέμισμα των ονείρων που ο καθένας είχε και που πλέον είναι υποχρεωμένος να αναστείλει για το απώτερο μέλλον.

 

Η Αβεβαιότητα υπάρχει, γιατί δε βλέπει φως στην άκρη του τούνελ. Το κακό όμως είναι ότι κανείς δε φαίνεται να ενδιαφέρεται γι’ αυτόν. Νιώθει ότι είναι αβοήθητος, απροστάτευτος και, το χειρότερο μόνος.

 

Δεν έκλεψαν μόνο τα όνειρα του αλλά και την ελπίδα του να δοκιμάσει να κάνει καινούρια.

Αυτή είναι μια «εικόνα» που συναντάς σήμερα στο παρόν και, αν δεν αλλάξει, προοιωνίζεται το ίδιο και χειρότερο μέλλον. Γιατί οι σκέψεις του σήμερα είναι οι πράξεις του αύριο.

Αν ο ποδηλάτης δε ξεκολλήσει το βλέμμα του από την λακκούβα που είναι μπροστά του, θα πέσει σίγουρα μέσα της. Για να μην πέσει μέσα, είναι απαραίτητο να κοιτάξει έξω από αυτήν.

Αν κάποιος είναι συγκεντρωμένος στο πρόβλημα, το αναπαράγει και το διογκώνει. Όταν εστιάζει σε αυτό που μεταφέρουν οι αισθήσεις του στον εγκέφαλό του, αυτός, θεωρώντας το αλήθεια, αντιδρά ανάλογα. Όμως υπάρχει ο άλλος δρόμος που λέγεται ΦΑΝΤΑΣΙΑ.

Η φαντασία είναι η δυνατότητα του νου μας να παράγει πραγματικότητα.

Ο εγκέφαλος δέχεται τη φανταστική εικόνα όπως και την πραγματική και τείνει να την υλοποιήσει, έχοντας 100.000.000.000 κύτταρα που περιμένουν να προγραμματιστούν και να ακολουθήσουν έναν στόχο.

Δεν κρίνουν, δεν απορρίπτουν. Δέχονται, αναζητούν, παρουσιάζουν απίθανους τρόπους για να μετατραπεί ένα σχέδιο σε πραγματικότητα.

Ο νους που είναι το φυσικό μας ιντερνέτ μεσολαβεί ανάμεσα στο απεριόριστο δυναμικό πληροφοριών που διαχειρίζεται ο εγκέφαλος, βρίσκει τις λύσεις που καλείσαι να διαλέξεις για να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.

 

Οι νόμοι του Νου

1ος Νόμος: Αιτία και αποτέλεσμα

Για ότι συμβαίνει στη ζωή σου έχει υπάρξει από πριν μια αιτία ή, για να το πάρουμε με όρους της Φυσικής, για κάθε δράση υπάρχει μια αντίδραση. Για τον εγκέφαλο, προηγείται η σκέψη και στη συνέχεια έρχεται η πράξη. Σε αυτό τον Νόμο του Νου στηρίζονται οι υπόλοιποι σαν φυσική συνέχεια του.

Το παρελθόν σου είναι σκέψεις που διατύπωσες σε προγενέστερο χρόνο και αποτυπώθηκαν κάποια στιγμή μεταγενέστερα.

Αυτό που είσαι τώρα είναι σκέψεις που διατυπώθηκαν στο παρελθόν και υλοποιούνται τώρα.

Το μέλλον σου θα είναι σκέψεις που διατυπώνεις τώρα και σίγουρα θα αποτυπωθούν στο μέλλον.

Αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, άλλαξε τις σκέψεις σου, και το μέλλον θα είναι οι νέες αντιλήψεις και σκέψεις σου.

 

2ος Νόμος: Η Έλξη

Οτιδήποτε δημιουργείς στο νου σου σαν εικόνα, ήχο, οσμή γεύση, συναίσθημα, το έλκεις να πραγματοποιηθεί στη ζωή σου. Θετικό ή αρνητικό. Ο νόμος της έλξης θα τραβήξει προς εσένα όλα όσα θέλεις αλλά και φοβάσαι.

Προσελκύεις όλα αυτά που επιθυμείς, λες και εκπέμπεις σε ένα μήκος κύματος που λαμβάνουν όσοι εμπλέκονται στα σχέδια σου και συνεργάζονται.

 

3ο Νόμος: Η Πεποίθηση

Επιλέγουμε αυτό που πιστεύουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα. Κάθε φορά που αποδέχεσαι κάτι και το πιστεύεις τελικά το πραγματοποιείς.

Δημιουργείς ένα φίλτρο σκέψεις και αφήνεις να περνούν στο μυαλό σου οι σκέψεις που είναι σύμφωνες με τις πεποιθήσεις και τα «πιστεύω» σου, ανεξάρτητα αν αυτά τα «πιστεύω» σου είναι αντιπροσωπευτικά της πραγματικότητας ή όχι.

Αν αυτά τα «πιστεύω» ή οι αντιλήψεις σου είναι περιοριστικά, τότε περιοριστικό θα είναι και το αποτέλεσμα που θα έχεις. Το παιδί που δέχεται από τους γονείς ή το περιβάλλον που μεγαλώνει το μήνυμα ότι η μέτρια απόδοση στα μαθήματα του σχολείου σημαίνει και μέτρια απόδοση στη ζωή, επαληθεύει στη ζωή το αποτέλεσμα που είχε στο σχολείο.

 

4ο Νόμος: Συγκέντρωση

Μπορείς να αναπτύξεις μια συνειδητότητα επιτυχίας, αν συγκεντρώσεις το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει αντίστοιχα και για το αποτυχημένο αποτέλεσμα. Κάθε φορά που δεν συγκεντρώνεσαι σε κάτι σημαντικό και θετικό για εσένα, αυτόματα συγκεντρώνεσαι σε κάτι ασήμαντο.

Μια σκέψη περνά κάθε φορά - είτε είναι θετική είτε είναι αρνητική. Μια πολλή καλή αντιμετώπιση των αρνητικών σκέψεων και λέξεων είναι να πατήσεις το DELETE και να τη διαγράψεις!

 

5ος Νόμος: Ο Έλεγχος και η ευθύνη

Όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη για κάτι τότε το ελέγχεις. Είναι όπως όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο. Το ελέγχεις και το κατευθύνεις εκεί όπου θέλεις. Διαφορετικά σε ελέγχει αυτό και έχεις ατυχήματα και συνέπειες. Το ίδιο συμβαίνει και με τον εαυτό σου και τη ζωή σου. Αν αποδεχτείς 100% την ευθύνη για τις σκέψεις και τις πράξεις σου, τότε ουσιαστικά αποκτάς έλεγχο στη ζωή σου.

Τα μικρά ή μεγάλα γεγονότα που μπορούν να συμβούν στη ζωή σου δεν είναι ικανά να σε αποπροσανατολίσουν από τις σκέψεις σου, αν τις ελέγχεις. Μπορείς να χειρίζεσαι τις συνέπειες, τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτά τα γεγονότα στη ζωή σου. Εσύ διευθύνεις τελικά το πεπρωμένο σου.

Η δική σου πραγματικότητα

Κάθε φορά που αμφισβητούσα τη δική μου πραγματικότητα, δηλαδή τι τελικά θεωρούσα ότι αντιλαμβάνομαι, καταλάβαινα και τα όρια της. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, για να ξεφύγω από αυτήν, χρειαζόταν να ονειρευτώ ξανά έξω από αυτήν.

Η πραγματικότητα μου τελικά αλλάζει κάθε φορά που «κοιτάζω» έξω από τα όρια σε νέες δυνατότητες, σε νέους περιορισμούς.

Αν γεννιέται κάτι νέο μέσα από τη σκέψη μου και τα οράματά μου, το ίδιο προφανώς συμβαίνει και σε εσένα.

Με άλλα λόγια όλοι εμείς «δημιουργούμε πραγματικότητα» αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι, πριν από εμάς, μια άλλη «σκέψη» ή συνείδηση ή ευφυΐα ανώτερη ή ότι άλλο και όπως αλλιώς θέλεις να το ορίσεις δημιούργησε την πραγματικότητα μέσα στην οποία είμαστε και εμείς μέρος της, και, προφανώς, συνεχίζει να το κάνει διαρκώς.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο « Το μέλλον ήρθε πιο νωρίς» του Παναγή Μεταξάτου Εκδόσεις BELL

 

Read 10505 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items