Print this page

Βλακείες. Οτι  δηλαδή  η  8η Μαρτίου  είναι  της Γυναίκας. Ολες  οι μέρες και οι νύχτες είναι Γυναίκα. Γιατί η  Γυναίκα  η ομορφιά. Η Γυναίκα η γοητεία. Η  Γυναίκα  η αναπαραγωγή  του «είδους». Η Γυναίκα  η τρυφερότητα. Η Γυναίκα  το συναίσθημα.   Η Γυναίκα  η καρδιά. Η Γυναίκα το μυαλό. Η Γυναίκα  γνωρίζει καλύτερα να  διαχειρίζεται   την μοναχικότητά  της. Η  Γυναίκα  η εσωτερική προστασία κάθε άνδρα!

 

Η Γυναίκα ο πολύπλοκος  μηχανισμός. Από  τη  Φύση   οργανωμένος και  φτιαγμένος. Η Γυναίκα ο έρωτας. Η Γυναίκα  η ηδονή.  Η Γυναίκα  επιλέγει  το αρσενικό. Εκείνη  απλώνει τα δίχτυα  της. Εκείνη μας αιχμαλωτίζει.  Η  Γυναίκα   κάνει το παιχνίδι. Η Γυναίκα η  ασυλία μας! Η Γυναίκα  είναι  ψαγμένη.  Σε όλα.  Πρώτη  στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρώτη στις θεατρικές παραστάσεις. Πρώτη στο Βιβλίο. Πρώτη στις Εκθέσεις. Πρώτη  στη Μουσική. Πρώτη  στην Αισθητική.  Πρώτη  στην κατανάλωση. Πρώτη  στην   ψυχολογία και την πνευματική αναζήτηση!

Οι  στατιστικές, τα νούμερα και τα στοιχεία είναι  τα πειστήρια  αυτής της  γυναικείας υπεροχής  σε κάθε τι πνευματικό, καλλιτεχνικό, ψυχολογικό, ερωτικό. Οχι μόνο  τα στοιχεία  αλλά και η καθημερινή εμπειρία  βεβαιώνει αυτόν τον  γυναικείο μονόδρομο, αυτή  την μανία προς  το εσωτερικό. Ο μέσος  ανδρας  καταναλώνει τον ελεύθερο  χρόνο  του  στην μπάλα, την πολιτική, το καφενείο   και κάθε τι  εξωτερικό. Η  Γυναίκα  διαρκώς προς τα μέσα!

Η Γυναίκα  είναι   εκείνη που πρώτη θα ανησυχήσει  για την  σχέση  της. Εκείνη είναι που   θα σκαλίσει, θα ενοχλήσει, θα σπρώξει,  θα γκρινιάξει. Ετσι αποκαλύπτεται  η  ολοκλήρωσή της. Γιατί είναι το «αντικείμενο»  το ερωτικό και  ταυτόχρονα το ανήσυχο μυαλό. Body and Soul!

Πράξη  καθημερινού  ηρωισμού  η απόφαση  κάθε όμορφου κοριτσιού  που αντιστέκεται  στην ευκολία της εκπόρνευσης και καταλήγει να  ιδρώνει   ως  πωλήτρια και  εργάτρια των πεντακοσίων ευρώ!

Αλλά  ακόμα και  όσες  εκδίδονται, ακόμα κι αυτές  είναι πιο   έντιμες και   πιο  σωστές  από   πολλές κυρίες της  καλής  κοινωνίας που  ανταλλάσσουν  την  υποταγή  τους με το Shopping Therapy και τις πιστωτικές κάρτες των  συζύγων τους!

Αλλωστε  αφού  η    βιομηχανία  του Life  Style, του θεάματος  και των  Media  ενθαρρύνουν,  πριμοδοτούν και κολακεύουν τον  σεξισμό καθώς και το πρότυπο  του καλλίγραμμου θηλυκού, της  ναζιάρας και αχόρταγης  γυναίκας, ε τότε λογική  συνέπεια  η απομίμηση και η  αντιγραφή!


Αλλά και πάλι. Η Γυναίκα είναι το  ρετιρέ του «είδους». Πάντα ήταν. Ομως  τώρα,  στην εποχή  μας, περισσότερο  συνειδητοποιημένη, περισσότερο  επιθετική, περισσότερο   δραστήρια. Ο  λόγος  απλός. Μα η  Γυναίκα είναι το  συνώνυμο της αυτάρκειας. Η  Γυναίκα  της εργασίας. Η  Γυναίκα  του νοικοκυριού.  Η Γυναίκα η φροντίδα των παιδιών. Η Γυναίκα η σύζυγος. Η Γυναίκα  η ερωμένη. Ολα μαζί. Το  πιο πολυμορφικό «εργαλείο»  του πλανήτη. Τα  κάνει όλα. Και  άμα έχει  συνειδητοποιηθεί και είναι αποφασισμένη  ε τότε  τα κάνει όλα επειδή την ίδια  την  συμφέρει!

Δημήτρης Δανίκας

www.protothema.gr

Read 3913 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items