Print this page

Ανάσταση: Η Αφύπνιση της Ψυχής εντός της Ύλης

γράφει η Παναγιώτα Τζιτζίκου

 

Μέσα από τον κύκλο της ζωής της φύσης, την ευφορία και την ακαρπία της γης δημιουργήθηκε ο πυρήνας που γέννησε πολλές τελετές και μυστήρια, με στόχο την πνευματική εξέλιξη, την σωτηρία της ψυχής, την ανάδειξη του εσωτερικού ψυχικού κάλους, αλλά και την αρμονική μετά θάνατον ζωή.

 

Την Ανάσταση τη γιορτάζουμε την πρώτη Κυριακή, μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας της 21ης Μαρτίου και συγκεκριμένα κατά τη διάβαση του Ήλιου από τον ισημερινό, που ανέρχεται από το νότιο ημισφαίριο της γης που κυριαρχεί ψύχος και σκοτάδι, σταδιακά προς το φως και τη θερμότητα.

 

Ας δούμε την προέλευση και τη σημασία της λέξης: "Ανάσταση" (ἀνίστημι (ἀνὰ + ἵστημι)' στήνω ὄρθιον, κάνω κάποιον να σηκωθεί ὄρθιος, ἐγείρω, σηκώνω κάποιον ἀπὸ τὸν ὕπνο, τὸν ξυπνῶ, τον τοποθετώ όρθιο στη θέση του, σηκώνω κάποιον ἀπό τὸν θάνατο ἀνέστη, ἀνίστημι - ἵστημι < ἀνάστασις < ἀνίσταμαι).

 

Η Ανάσταση του Χριστού είναι η μετάβαση από το θάνατο στη ζωή, συμβολίζει την αιωνιότητα της ψυχής μας και το πέρασμα από μια συγκεκριμένη κατάσταση σε μια άλλη, μέσα στην αέναη ροή της δημιουργίας. Συμβολίζει το ξύπνημα, την ενθύμηση του εσωτερικού μεγαλείου της πνευματικότητας μας. Είναι η συνέχεια της ζωής, η εξέλιξη και το επόμενο βήμα επίγνωσης μέσα μας.

 

Ο Ιησούς άνοιξε τις πύλες ώστε να έρθει η Χριστική δόνηση της αγάπης, ως διδάσκαλος άνοιξε τον δρόμο προς την ελευθερία, την αθανασία και τη μεγαλοσύνη του πνεύματος, μέσα από το ανθρώπινο στοιχείο. Εισέπνευσε θεϊκή πνοή ζωής μέσα από το πέρασμα του θανάτου.

 

Η Ανάσταση ως μια φυσική κατάσταση της ζωής και του θανάτου μέσα στην ύπαρξη, αποτελεί βάση ολόκληρης της δημιουργίας, είναι η φυσική εξέλιξη που διδασκόμαστε μέσα από την ίδια τη μητέρα Γαία. Όλα τα δημιουργήματα γεννιούνται, αναπτύσσονται και πεθαίνουν έως τη στιγμή που θα ξαναγεννηθούν, η ίδια η φύση ανθίζει και μαραίνεται συνεχώς μέσα στους αιώνες. Θα λέγαμε πως η ζωοποιός ενέργεια της καρποφορίας και της γονιμότητας της γης, είναι η πρώτη ανάσταση που έρχεται στην αντίληψή μας, εναρμονισμένη με τη φύση και τον κύκλο ζωής του πλανήτη, αλλά και ολόκληρου του σύμπαντος.

 

Η αναγέννηση της φύσης συμβολίζει την εσωτερική αφύπνιση του ιερού θεϊκού εαυτού μας, που μέσα στην ύλη εγκλωβίζεται στα πάθη του φυσικού του σώματος και ξεχνάει την αιωνιότητα της ύπαρξης του.

Η φύση νεκρώνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αναγεννιέται την άνοιξη, ανασταίνεται και ανθίζει, καρποφορεί προσφέροντας τροφή σε όλες τις αισθήσεις. Έτσι στην αρχαιότητα τιμούσαν με μεγάλο σεβασμό, αναγνώριση και αγάπη τη μητέρα Γαία, με γιορτές αφιερωμένες στην αναγέννηση της. Σιγά- σιγά οι άνθρωποι μετέφεραν αυτές τις τιμές και σε θεούς που πέθαιναν και ανασταίνονταν και συγχρόνως συμβόλιζαν μέσα από τη ζωή τους, τα πάθη, τις αρχές και τις αξίες τους, τη θυσία, τη σωτηρία, τη ζωή και το θάνατο, την καταστροφή και τη δημιουργία.

 

Σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς παρατηρούμε τέτοια φαινόμενα με Θεούς που θανατώνονται και ανασταίνονται, μεταφέροντας έτσι βαθύτερα μηνύματα των συμπαντικών νόμων, της πνευματικότητας και της δημιουργίας.

Στην αρχαία Ελλάδα μπορούμε να συσχετίσουμε το ανέβασμα της Περσεφόνης στον επάνω κόσμο σύμφωνα με την καρποφορία της γης, αλλά και του θεού Διόνυσου που ήταν θεός της βλάστησης και της γονιμότητας και κάθε χρόνο πέθαινε και ανασταινόταν, μέσα από τη γιορτή των Ανθεστηρίων που τον τιμούσαν κάθε άνοιξη.

Επίσης στην Αθήνα γιόρταζαν τα Αδώνια, προς τιμή του θεού Άδωνι, όπου γινόταν αναπαράσταση του θανάτου του, την 14η και 15η του μηνός Βοηδρομίωνος. Αξίζει να πούμε πως η μετάληψη, η κοινωνία με το θείο σώμα και το αίμα, ήταν ήδη τελετουργίες των Κορυβαντικών και των Ορφικών μυστηρίων στην αρχαία Ελλάδα.

 

Η πνευματική εξέλιξη και η διεύρυνση της συνειδητότητας, μας ανοίγουν νέους ορίζοντες κατανόησης της ανθρώπινης υπόστασης, σε συνδυασμό με τη δύναμη της πνευματικότητας και της ψυχικής αλήθειας. Όλα εν δυνάμει μας οδηγούν να μετακινηθούμε πέρα από τη δυαδικότητα της φθοράς και της αφθαρσίας, αναγνωρίζοντας την αθανασία και την αιωνιότητα μέσα στο άχρονο. Η σφαιρική αντίληψη μας βοηθά να παρατηρήσουμε τα σημεία εκείνα, που μέσα στην ίδια τη ζωή βιώνεται ο θάνατος, και που μέσα στην νέκρωση, αυτόματα γεννιέται η ζωή και το ένα αλληλεπιδρά απόλυτα με το άλλο, αλλάζοντας συνεχώς μορφή. Ίδιες διαδικασίες λειτουργούν και στο σώμα μας, στα κύτταρα του dna που συνεχώς ανανεώνονται, σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο κύκλο ζωής, ένα συνεχόμενο μοτίβο εξέλιξης. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να συμβαίνει και κάτι άλλο, μιας και είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με τις λειτουργίες της φύσης.

 

Σαφώς και δεν είναι τυχαίο πως η Ανάσταση του Χριστού τιμάται την άνοιξη και όχι κάποια άλλη εποχή μέσα στον χρόνο, τιμώντας συγχρόνως την άνθιση της ίδιας της ζωής. Ως γεγονός αποτελεί θεμέλιο πίστης και πηγή έμπνευσης για την ανθρωπότητα. Απάλλαξε τον άνθρωπο από την έννοια του θανάτου έτσι όπως την γνώριζε πριν, εξασφάλισε την παλιγγενεσία, διέλυσε τη φθορά, και την νέκρωση, τοποθετώντας μια θεμελιακή δομή στον Θεϊκό Λόγο που αναφέρεται στην «κατά εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» του ανθρώπου με τον Θεό. Δίνοντας προς όλους την πληροφορία της ζωής μετά τον θάνατο, καθώς και την πνευματική ανάσταση του ανθρώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

 

Πολλοί διδάσκαλοι μέσα σε ολόκληρη τη δημιουργία εισέρχονται στο πεδίο της γης, όπως ο Χριστός με αποστολή να αλλάξουν ριζικά την ανθρώπινη συνειδητότητα, μεταφέροντας μηνύματα αφύπνισης της ψυχής. Διδάσκοντας το δικαίωμα απελευθέρωσης από το matrix της ατομικής και συλλογικής συνείδησης. Με σκοπό να οδηγηθεί η ανθρωπότητα πέρα από την υποταγή των διαφόρων συστημάτων που είναι εγκλωβισμένη.

 

Εάν η ανθρώπινη συνείδηση θεωρούσε πριν, πως οι όψεις της ζωής και το ταξίδι της γνώσης αναπαράγουν συνεχώς τα ίδια πρότυπα και αυτός είναι ένας νόμος εξέλιξης, τώρα καλείται να αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως ένα Ον που έχει την ελεύθερη βούληση να σπάσει τα δεσμά της ανακύκλωσης και να οδηγήσει τον εαυτό του, με ισορροπία στο πέρασμα από τη μια κατάσταση στην άλλη. Γεφυρώνοντας το όποιο κενό μέσα του, χωρίς πάθη, με αγάπη, φροντίδα και αυτονομία.

 

Εκεί καλείται ο καθένας μας να οδηγήσει τον εαυτό του, βιώνοντας την προσωπική Ανάσταση και Θεουργία μέσα του. Ανασύροντας το ψυχικό κάλος της μοναδικότητάς του, εκδηλώνοντάς το απλά και μόνο με την ύπαρξή του, αναλαμβάνοντας την απόλυτη ευθύνη του εαυτού του σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό είναι Ανάσταση Φωτός προς όλη την ανθρωπότητα!

Για την ΥπερΝόησις 

Παναγιώτα Τζιτζίκου
Κβαντική, Ενεργειακή & Ψυχική Συμβουλευτική
Αναγέννηση Νου Σώμα ψυχή

Τηλ: 6972499214
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Σεμινάρια

 

RADIO 

Read 11406 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items