Print this page

Το Απόσταγμα της Αλήθειας

γράφει η Παναγιώτα Τζιτζίκου

«Η αλήθεια είναι η πιο ισχυρή Θεά,
αυτή που κυβερνάει τους ανθρώπους με τόσο αυταρχική κυριαρχία.
Γιατί αν και πολλοί την πολεμούν και πολλές φορές το ψέμα κρύβεται κάτω απ' την αληθοφάνεια, αυτή στο τέλος πάντα θριαμβεύει, νικώντας κάθε αντίσταση.»
Πολύβιος

 

Η καθαρή υπόσταση της αλήθειας είναι μια ενεργειακή αυτούσια κεντρική μονάδα του σύμπαντος.
Mε εκατομμύρια αυτόφωτες, πολύχρωμες ακτίνες, οι οποίες είναι παράμετροι, είναι πτυχές, με διαφορετικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά εκδήλωσης, που όλα όμως συγκλίνουν στην αρχική. Γεννιούνται μέσα από την ίδια μήτρα αλλά διαμορφώνονται με μια μοναδικότητα, που πλάθεται ανάλογα με την κάθε μορφή ζωής. Η αλήθεια μιας ύπαρξης δημιουργείται από το ίδιο το σύστημά της και εκφράζεται από τα χαρακτηριστικά του δικού της κόσμου. Αυτή είναι η μαγική όψη της αλήθειας που δηλώνει το μεγαλείο του κάθε δημιουργού της.

Είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός γνώσεων, εμπνεύσεων και αποτελεσμάτων. Καθώς ανοίγεται, παράλληλα αναδύονται οι πτυχές, οι αξίες και η βαθύτερη ουσία της εσωτερικής διάνοιας μιας ύπαρξης. Την ανώτερη σοφία που φέρνει η κάθε ψυχή και εκδηλώνει στη δια βίου ζωή της.

Πίσω από την κάθε αλήθεια αναβλύζει αγάπη και φως, είναι μια αστείρευτη πηγή λάμψης, κάθε φορά που βγαίνει στην επιφάνεια φωτίζει τα πάντα γύρω. Οι ακτίνες της ανοίγουν τους ορίζοντες βγάζοντας από τον δρόμο τα εμπόδια και το βάδισμα γίνεται όμορφο και όποιες εμπειρίες κι’ αν υπάρχουν γεμίζουν την ψυχή με σοφία, αφήνοντας στο τέλος μια γεύση γλύκας στην καρδιά.

 

Για να αγγίξουμε το πνεύμα μας, είναι πρώτα απαραίτητο να αγγίξουμε το "γνώθι σ’ αυτόν", ν’ αγγίξουμε την προσωπική μας αλήθεια και ταυτότητα. Που σημαίνει να μάθουμε να διακρίνουμε όλες τις πτυχές του εαυτού μας. Τα θέλω της προσωπικότητας σε συνάρτηση με τις επιλογές της ψυχής. Η αναγνώριση του βαθύτερού μας γίγνεσθαι περικλείει μέσα του την αρετή της πρωταρχικής αλήθειας. Αυτό ακριβώς είναι που συμβάλει στην ένωση του πνεύματος με το σώμα και του νου με την καρδιά, δίνοντας έτσι μια βαθύτερη έννοια στα υψηλά ιδανικά της ζωής στη γη. Με αποτέλεσμα ν’ ανοίγεται η πόρτα στην ενθύμηση της θεϊκής ουσίας, η οποία αιώνες τώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στα δίχτυα της ύλης.

Η γνώση του «είναι» σπάει τα δεσμά και ανοίγει τον δρόμο της εκπλήρωσης των ονείρων. Η ουσία της πραγματικής μας αλήθειας στεγάζει στον πυρήνα της μόνο την αγάπη, εκεί καλούμαστε όλοι να φτάσουμε, όλα τα άλλα είναι η διαδρομή. Η ανθρώπινη πορεία είναι μια συνεχής αναζήτηση, χρωματισμένη με τα χρώματα της κάθε στιγμής, με τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τα αρχέτυπα και τα βιώματα του καθενός μας. Όλα αυτά όμως είναι ένα μέρος από την αλήθεια μας.

 

Είναι πολλές πραγματικότητες διαμορφωμένες κατάλληλα από εμάς, αλλά δεν αποτελούν εξ ολοκλήρου την εσωτερική αλήθεια του εαυτού μας. Ερχόμενοι στη ζωή εκτός από τα μαθήματα, τα όνειρα, τις εμπειρίες, την περιπέτεια, το μοίρασμα των αισθημάτων και τον αγώνα της επιβίωσης, καλούμαστε πάνω από όλα να ξεδιπλώσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να γνωριστούμε μαζί του ώστε να εκφράσουμε την μοναδικότητά του. Αυτός είναι ο τελικός στόχος μέσα στο ταξίδι της ζωής.

 

Για την ΥπερΝόησις 

Παναγιώτα Τζιτζίκου
Ενεργειακή & Ψυχική Συμβουλευτική
Αναγέννηση νου σώμα ψυχής

Τηλ: 6972499214
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@gmail.com

 

Read 4896 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items