Print this page

Η Αλήθεια είναι Γνώση και Δύναμη

γράφει η Παναγιώτα Τζιτζίκου

 

Διεισδύοντας όλο και πιο βαθιά μέσα μας ανακαλύπτουμε περισσότερες πτυχές του εαυτού μας, τις οποίες καλούμαστε συνεχώς να τις αναγνωρίσουμε και να τις αποδεχτούμε, όταν το κάνουμε αυτό τότε έχουμε τη δυνατότητα να τις ενώσουμε, έτσι λαμβάνουμε τη δύναμή μας. Αυτή η ένωση μας τοποθετεί στο κέντρο μας δίνοντάς μας μια άλλου τύπου δυναμική που δεν είχαμε αντιληφθεί ότι υπάρχει μέσα μας. Όταν αληθινά μαθαίνουμε τον εαυτό μας τότε συνειδητοποιούμε τις πράξεις και τα αποτελέσματα που φέρνουν στην καθημερινότητα οι επιλογές μας. Αυτή η γνώση της αλήθειας μας δίνει δύναμη να αλλάξουμε όποια στοιχεία μπλοκάρουν τη ζωή μας αλλά και τις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας. 

 

Κάθε φορά που ο καθένας μας αντικρίζει κατάματα την αλήθεια του εαυτού του, με ταπεινότητα, διάκριση και αποδοχή, τότε είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όλους τους φόβους του. Γιατί πίσω από την προσωπική αλήθεια κρύβεται μια δυναμική, που  ξεδιπλώνεται μόνο όταν αναγνωρίζουμε τον ρόλο της ευθύνης που έχουμε εμείς για το κάθε τι γύρω μας. Έτσι γινόμαστε οι κυρίαρχοι του εαυτού μας, της ζωής μας και όλων των καταστάσεων που διαδραματίζονται μπροστά μας. Αρκεί να υπάρχει η πρόθεση εσωτερικής αναγνώρισης, κάθαρσης, διεύρυνσης και εξέλιξης του ίδιου του εαυτού.

 

Η συνειδητοποίηση της κάθε προσωπικής αλήθειας, δημιουργεί αρχικά  σύγχυση στη σκέψη, συναισθηματική έξαρση, μη αποδοχή γιατί κατά βάθος πονάει, μια ανισορροπία αλλά και ένα μεγάλο ερώτημα: “ποιος πραγματικά είμαι”; Στη συνέχεια όμως αν επιλέξουμε την τακτοποίηση και επιτρέψουμε να συμβεί, τότε έρχεται η γαλήνη, η αρμονία και η ισορροπία στις σκέψεις του νου γιατί θα υπάρχει επίγνωση για το κάθε θέμα που μας αφορά. Αυτόματα μπαίνουμε στη θεραπεία κρατώντας μέσα μας μόνο τη δική μας πραγματικότητα, που όμως δεν είναι μια αλλά περιλαμβάνεται από πολλές πτυχές έκφρασης. Όταν αυτές τις πτυχές τις αποδεχτούμε τότε μπορούμε να ενοποιήσουμε και να εξελίξουμε τον εαυτό μας μέσα από την δική του αλήθεια.

 

Η αλήθεια είναι ελευθερία, κάθε τι άλλο είναι δεσμεύσεις, ψευδαισθήσεις, φραγμοί, εξαρτήσεις, πεποιθήσεις. Όλα μας κρατούν μακριά από την εδώ και τώρα πραγματικότητά μας, από την ουσία της καθαρότητας που υπάρχει μέσα μας. Ας τοποθετήσει ο καθένας τον εαυτό του σε ένα σημείο στο κέντρο και ας αρχίσει να βάζει γύρω του όλα αυτά που υπάρχουν στη ζωή του, την οικογένειά του, το επάγγελμά του, τους φίλους του, τους γνωστούς του, την περιοχή που ζει, την κοινωνία, τη χώρα του.

Μέσα σε αυτά τα συστήματα που ζει και κινείται λοιπόν πώς νιώθει με το καθένα από αυτά;

Είναι ικανοποιημένος από τους ανθρώπους που έχει γύρω του;

Είναι χαρούμενος με όσα έχει δημιουργήσει;

Νιώθει πλήρης με τη ζωή που βιώνει και τις επιλογές που έχει κάνει; ή αισθάνεται θύμα των καταστάσεων γύρω του; Αδύναμος να εκπληρώσει  τα όνειρά του;

Αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του για όλα τα αποτελέσματα που βιώνει; ή Θεωρεί πως για όλα φταίνε οι άλλοι;

Διακρίνει τις αλήθειες του εαυτού του; ή πιστεύει πως τα περισσότερα από αυτά δεν συγκλίνουν πάνω του και δεν τον αντιπροσωπεύουν; Ποια είναι λοιπόν η θέση και η στάση που παίρνει ο καθένας απέναντι στην ίδια του τη ζωή, καθώς επίσης τι του ανήκει και τι όχι από όλα αυτά. 

Αυτή είναι εν μέρει μια αρχική αναγνώριση των συστημάτων γύρω μας καθώς και μια αναζήτηση της δικής μας αλήθειας μέσα σε αυτά.

Ένας τρόπος να διακρίνουμε την αλήθεια μας είναι απλά να αντιληφθούμε τι το κάθε σύστημα προβάλει πάνω μας. Τι από όλα όσα βλέπουμε, αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε θέλουμε να το κρατήσουμε ή χρειάζεται να το διορθώσουμε, να το αλλάξουμε αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο στοιχεία του εαυτού μας, τα οποία δεν συμβαδίζουν με την προσωπική μας αλήθεια.

 

Όμως για να εστιαστούμε εξ ολοκλήρου στην ύπαρξή μας χρειάζεται πρώτα να έχουμε αναγνωρίσει και αποδεχτεί το σύστημά μας και όλες τις επιλογές του εαυτού μας. Μόνο έτσι μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο μπροστά μας και να περπατήσουμε πάνω στην καθαρότητα, έχοντας έτσι ανακτήσει τη δύναμή μας αλλά και προσφέροντας στον εαυτό μας όλη την αγάπη που του αξίζει.

 

Για την ΥπερΝόησις 

Παναγιώτα Τζιτζίκου
Ενεργειακή & Ψυχική Συμβουλευτική
Αναγέννηση νου σώμα ψυχής

Τηλ: 6972499214
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@gmail.com

 

Read 7516 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items