Print this page

Σεπτέμβρης, η Φύση Θεουργεί! Αίσθηση Αρχής.

γράφει... η Παναγιώτα Τζιτζίκου

 

Κάθε νέο ξεκίνημα κρύβει μέσα του συναισθήματα χαράς, που πλημμυρίζουν με κύματα έκστασης, τα κύτταρα του δημιουργού Θεού και με σταγονίτσες ανησυχίας, τα κύτταρα του δημιουργού Ανθρώπου, για όλα τα αβίωτα. Για όλα όσα είναι άμορφα, αλλά έτοιμα στη θέση τους να πάρουν μορφή και να εκδηλωθούν, στην κάθε ατομική και συλλογική τους πραγματικότητα.

 

Είναι η καινούργια υπερβατική κατάσταση, εκεί που ο δημιουργός συμπράττει με τους νόμους, τα στοιχεία, τους ήχους, τις δονήσεις και τα χρώματα, που πάλλεται και συν-κινείται βιώνοντας το ταξίδι με όλες του τις αισθήσεις!

 

 

Σεπτέμβριος ο 1ος μήνας του Φθινοπώρου είναι η σπορά, μέσα από την δύναμη της πρόθεσης των νέων στόχων. Σπόροι που ανθίζουν και αρωματίζουν την ψυχή.

Είναι ζωτικής σημασίας, η γνώση του κάθε “Τώρα” Ενοποιημένη και ολόκληρη στο βίωμα της.

 

Τον Σεπτέμβριο ένας κύκλος κλείνει ο «τρύγος», η απολαβή των καρπών, το νέκταρ και οι χυμοί της ζωής εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα. Ένας κύκλος ανοίγει το «φύτεμα», η σπορά, οι χυμοί εισέρχονται στο σώμα της Γαίας και με βαθιά ιερότητα, μέσα από τα σπλάχνα της Μητέρας Γης, τελούνται τα μυστήρια της γονιμότητας..

 

Ολοκλήρωση, ισορροπία, ζύγισμα και δικαιοσύνη. Ισημερία, ίσες μέρες ίσες νύχτες, η Φθινοπωρινή Ισημερία 23 Σεπτεμβρίου.
Όλα ρέουν με τάξη, με βηματισμό, με ρυθμό, ανοίγουν, αναπτύσσονται κλείνουν.

Το τέλος και η Αρχή, ο Θάνατος και  η Ζωή. Η Αναγέννηση!

 

Υψίστης σπουδαιότητας για τον Ελληνικό πολιτισμό και μεγάλη πνευματική κληρονομιά, αποτελούν τα Ελευσίνια Μυστήρια, τελετές αφιερωμένες στην Θεά Φύση. Στην κόρη της Γης και του Ουρανού, η κόρη η Πρωτογόνη. Η ψυχή που αρχίζει το ταξίδι της εξέλιξης της. Η ιερή ένωση της δημιουργίας μέσα στον άπειρο χρόνο και χώρο της ύπαρξης του Όλου!

 

Ο Σεπτέμβρης παίζει μουσική και οι μήνες υφαίνουν τον χρόνο, τα γεγονότα, τις πράξεις, τις αισθήσεις, την ροή, την θέληση, την δράση και την απολαβή, από όλο το Έργο του χρόνου.

 

Ευγνωμοσύνη λοιπόν στην ζωή που ιερουργεί μέσα στο πεδίο της Μητέρας Φύσης. Εκεί που καλλιεργείται γόνιμο έδαφος για την σπορά την γονιμοποίηση και την άνθιση. Στο ίδιο επίπεδο με την ψυχή που καλλιεργεί το Θεϊκό σπέρμα εντός της. Για να γεννήσει μέσα στον κόσμο των μορφών, τις χάρες που φέρνει και να εκδηλώσει το Φως της, να υλοποιήσει τον ολόκληρο εαυτό της, μέσα στο Φως της Γένεσις!

 

Το Φθινόπωρο με τις βροχές τα Ιερά Ύδατα προετοιμάζουν το έδαφος της γης. Το εξαγνίζουν, εισροή του έξω προς τα μέσα και του πάνω προς τα κάτω. Όλοι οι χυμοί ρέουν και επικοινωνούν τις πληροφορίες της γονιμότητας. Μεταφέρουν τελετουργικά όλες τις θρεπτικές ουσίες μέσα στην μήτρα, για την επερχόμενη σπορά.
Το Νερό Ρέει, ο Ήλιος Θρέφει, ο Αέρας Επικοινωνεί και το Πνεύμα εμφυσά ζωή μέσα στην Μήτρα της Γης.  

 

Συνειρμικά και η ψυχή καλλιεργεί την δική της εξέλιξη, γονιμοποιεί ιδέες ενώνεται και επικοινωνεί. Από έξω προς τα μέσα με το σώμα της και από μέσα προς τα έξω με το πνεύμα της, από κάτω προς τα πάνω, να πάρει τον δρόμο της Ανέλιξης, έτσι ώστε να εκδηλώσει σκέψεις, συναισθήματα και πράξεις, μέσα στο πλάνο που έχει ορίσει, στον κυκλικό χρόνο της φύσης και της ζωής!

 

Εν συνεχεία ο άνθρωπος ως νους, σώμα και ψυχή, διέπεται από μια διαύγεια στο λόγο και στην πράξη, με αποτέλεσμα την εκδήλωση του καθαρού πνεύματος Εντός του. Τότε η Ευταξία δηλώνει την παρουσία της. Η τάξη των κοσμικών νόμων σε απόλυτη αρμονία. Με αποτέλεσμα  ο άνθρωπος να ποιεί τις ευθύνες του, να κεντράρεται και να ενδυναμώνεται. Να διευρύνεται και να ενώνεται. Τότε Θεουργεί μαζί με την φύση!

 

Η σφαιρική θεώρηση του κόσμου και της ζωής, μέσα  σε όλη την διαδρομή ανοίγει τις πύλες της νόησης με επίγνωση και συνειδητότητα. Η πίστη στην αθανασία της Ψυχής δίνει ώθηση και σθένος, εκπέμπει την μεγαλοπρέπεια του «Είναι» και ολοκληρώνει το Έργο.

Η εργασία-Ψυχαγωγία Εκπαιδεύει την Ψυχή, την γεμίζει, την Πληρεί.

 

Αυτά τα σποράκια χρειαζόμαστε, που ανθίζουν την ψυχή μας και την οδηγούν προς το Θεϊκό της πλάνο, προς την ολοκλήρωση του έργου, που παράγει κάθε αναπνοή, κάθε στιγμή, κάθε χρονιά, κάθε ζωή μέσα στο Άχρονο Χώρο και Χρόνο του Τώρα. Μέσα στην Αιωνιότητα της Ύπαρξης της Ψυχής!

 

 

 

Όσα έγιναν και δεν έγιναν μόνο στον Νου μας κατοικούν και όχι στην ψυχή μας, γιατί η ψυχή παράγει το έργο, το ολοκληρωμένο μέσα στην πληρότητα του χρόνου. Μέσα σε αυτό το πεδίο που όλα εκπληρώνονται στην πιο τέλεια μορφή τους!

 

Ώστε η ψυχή, αφού τελειώσει όλα τα ιερά μυστήρια, συντονίζεται με το Πρωταρχικό της φως και Ενοποιείται με την Πρωταρχική της Ουσία!

 

Η πληρότητα του χρόνου εκ-πληρώνει. Η επιλογή είναι δική σου για το πότε θα κάνεις την Εκκίνηση.

 

Παναγιώτα Τζιτζίκου

 

 

Read 3728 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items