Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 229
Print this page

Συναισθήματα…Ο ανεκτίμητος θησαυρός της ζωής

γράφει η Παναγιώτα Τζιτζίκου

 

Ζω Γιατί Αισθάνομαι….. Μια σχέση αλληλένδετη

 

 

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων είναι τα συναισθήματα τα οποία αποτελούν το θεμέλιο της ζωής. Συναίσθημα είναι μια λέξη σύνθετη, αποτελεί την ένωση του αισθήματος με τη σκέψη, περιλαμβάνοντας την ενέργεια των δύο αυτών δυναμικών. Εάν αναλύσουμε το αίσθημα διακρίνουμε δύο μορφές, την αγάπη και το αντίθετό της καθώς επίσης και όλα όσα συνεπάγονται από την κάθε μορφή. Το συναίσθημα λοιπόν αποτελεί από μόνο του μεγάλη δυναμική, αφού είναι μια από τις αιτίες όλων των αποτελεσμάτων που βιώνει ο άνθρωπος καθημερινά. Δημιουργεί σε συνεργασία με το νου τα πιθανά μελλοντικά σενάρια του εαυτού του, συνειδητά ή ασυνείδητα. Είναι η ενέργεια που οδηγεί την ψυχή στο φως ή στο σκοτάδι, που οδηγεί το σώμα στην υγεία ή στην ασθένεια. Όλες οι σκεπτομορφές παίρνουν υπόσταση μέσα από τη δυναμική του συναισθήματος καθορίζοντας έτσι την “επόμενη μέρα”.

 

Πολλές φορές αδυνατούμε να εκδηλώσουμε όλα όσα νιώθουμε γιατί παρεμβαίνει η λογική ή το εγώ, που προστάζουν την αυτοσυγκράτηση σε σημείο καταπίεσης. Και στα δύο πηγάζει η εξουσία, ο έλεγχος, και ο φόβος μήπως γίνουμε ευάλωτοι, ξεγυμνώνοντας τα συναισθήματα που νιώθουμε. Γι’ αυτό επιλέγουμε να τα θάψουμε βαθειά μέσα μας νομίζοντας πως θα εξαφανιστούν. Θάβοντας ένα συναίσθημα βιώνουμε συγχρόνως έναν μικρό θάνατο γιατί θάβουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας. Έτσι δημιουργούμε μια προσωπικότητα δυναμική, ουδέτερη, αποστασιοποιημένη από κάθε είδους συναίσθημα αλλά ψυχικά νεκρή, αδύναμη να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Ζούμε την ψευδαίσθηση, μια ζωή χωρίς ζωή, ζούμε το κενό, υπάρχουμε αλλά επί της ουσίας είμαστε νεκροί, απλά δεν το ξέρουμε. Κάθε φορά που καταπνίγουμε το όποιο συναίσθημα, νομίζοντας πως το αντιμετωπίσαμε με τη σιωπή, να είμαστε σίγουροι πως θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατό. Θα έρθει και θα δηλώσει την παρουσία του είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, αλλά πάντα το αποτέλεσμα που θα φέρνει θα είναι επώδυνο.

 

 

Από τον καθένα μας λοιπόν εξαρτάται η θεραπεία, απλά χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας, δουλεύοντας όλες τις πτυχές των συμπεριφορών που πηγάζουν από την προσωπικότητα. Χωρίς κριτική, με υπομονή, θάρρος, πίστη, θέληση και δύναμη ψυχής για να αποδεχτούμε τη δική μας αλήθεια. Παράλληλα χρειάζεται να εκδηλώνουμε όλα όσα νιώθουμε, να γίνουμε ευάλωτοι χωρίς το φόβο έκφρασης των αδυναμιών μας, να διακρίνουμε και να θεραπεύσουμε την αιτία. Εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στην προσωπικότητα κρατώντας τα μάτια, τα αυτιά και την καρδιά μας κλειστά τότε το αποτέλεσμα που θα έρθει θα είναι ασθένεια στη ψυχή και στο σώμα.

 

 

Είναι πολύ δυνατές οι συνειδητοποιήσεις όταν δούμε αυτή την πλευρά του εαυτού μας, καθώς και τον τρόπο που αυτές οι συμπεριφορές έχουν φέρει τόση ανισορροπία στη ζωή τη δική μας, αλλά και των αγαπημένων μας. Είναι απαραίτητο να σταθούμε με θάρρος μπροστά στον ίδιο μας τον εαυτό. Μόνο έτσι καθαρίζουμε όλα τα στοιβαγμένα αρνητικά συναισθήματα, που είτε έχουμε δημιουργήσει τώρα είτε τα φέρνουμε από το παρελθόν. Σιγά-σιγά έχοντας την πρόθεση μαθαίνουμε να εκφράζουμε όλα όσα νιώθουμε, γινόμαστε δοτικοί και δεκτικοί. Τότε ανοίγει ο δρόμος προς την αγάπη, την ελευθερία, την υγεία και τη χαρά, προς την εσωτερική γαλήνη που μας οδηγεί σε μια ευτυχισμένη ζωή.

 

 

Είναι ένας τρόπος για να αγγίξουμε το θεό μέσα μας, δίνοντας χώρο στο σώμα, στην καρδιά, στην ψυχή και στο πνεύμα να ενωθούν με ιερότητα και αγάπη.


Για την ΥπερΝόησις 

Παναγιώτα Τζιτζίκου
Ενεργειακή & Ψυχική Συμβουλευτική
Αναγέννηση νου σώμα ψυχής

Τηλ: 6972499214
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@gmail.com

 

Read 9695 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items