Print this page

Φεστιβάλ Ενάλλαξη Πλήρες Πρόγραμμα Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Φεστιβάλ Ενάλλαξη Πλήρες Πρόγραμμα

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.30

Τα εργαστήρια λαμβάνουν χώρα στις αίθουσες Surya (Ήλιος) και Chandra (Σελήνη) και οι ομιλίες στην αίθουσα Satya (Αλήθεια).

Για το κάθε εργαστήρι θα απαιτείται να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Καλή διασκέδαση!

 Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

 Αίθουσα Surya

10:00 – 12:00: Θεωρία και Πρακτική: Εισαγωγή στη Φιλοσοφία της Hatha Yoga, Τίνα Ζυμαράκη
Σε αυτό το δίωρο βιωματικό εργαστήρι η Τίνα Ζυμαράκη θα μας καθοδηγήσει στη θεωρία και την πρακτική της γιόγκα: Το οκταπλό μονοπάτι και οι θεμελιώδεις αρχές που μας στηρίζουν στο μονοπάτι της ολοκλήρωσης. Το εργαστήρι θα συνδυάσει στάσεις, εξάσκηση της αναπνοής, μουσική που μας απογειώνει, βαθιά χαλάρωση και πρακτικούς τρόπους να ξεκινήσουμε την μεταμόρφωση, από τα έξω προς τα μέσα. Για ασκούμενους όλων των επιπέδων, αρχάριοι χωρίς τραυματισμούς ευπρόσδεκτοι, ενώ οι πιο έμπειροι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να “παίξουν” με δημιουργικές παραλλαγές. H Τίνα Ζυμαράκη παρακολούθησε για χρόνια την Ashtanga Yoga κοντά στον εμπνευστή του συστήματος Shri K. Pattabhi Jois, σε ΗΠΑ και Ινδία. Έχει συμπλήρωσει πάνω από 5.000 ώρες διδασκαλίας, με επιπλέον εκπαιδευτικά σε Jivamukti, Ashtanga, Bhakti Flow, Προγεννητική Yoga, και Yoga για παιδιά.

12:30 – 14:00: Μέθοδος Callanetics, Κατερίνα Καμπουγέρη
Η μέθοδος callanetics είναι μια μορφή άσκησης για όλους, που δυναμώνει με ασφάλεια τους μύες που στηρίζουν την σπονδυλική στήλη, τον αυχένα και γενικά όλες τις αρθρώσεις, ανακουφίζοντας από τα χρόνια προβλήματα και τους πόνους. Βοηθά στην περίπτωση της οστεοπόρωσης. Επιδρά στην ψυχική ισορροπία, ηρεμία και αυτοπεποίθηση, και απευθύνεται σε όλα τα στάδια και όλες τις ηλικίες. Συντελεί στην σωστή στάση και θέση του σώματος (λόρδωση – σκολίωση).

14:30 – 16:30: Maha Sadhana: The Great Divine Whole Practice as passed by Sri Dharma Mittra in ancient Hatha-Raja tradition (In English), Yiannis Andritsos
For all levels of practitioners. Includes Kriyas – yogic cleansing techniques that promote internal purification on the physical and subtle levels; Shiva Namaskar – challenging yet accessible asana practice; Deep Healing Relaxation and reflective Meditation. Personal attention and helpful hints are given throughout this challenging practice, making it an effortless experience of true goal of yoga. Yiannis Andritsos has been a dedicated teacher for over 9 years, with a specialty in Dharma Yoga, which is a Hatha-Raja Yoga passed in authentic tradition by Sri Dharma Mittra. He is an avid student of Bhakti yoga, Karma yoga, Sanskrit, meditation and pranayama (sacred breathing practices), and is also a Thai yoga massage, which has enlightened his teaching and knowledge of body dynamics.

17:00 – 18:30: Aikido– Ο δρόμος με την εναρμόνηση με την συμπαντική ενέργεια, Βασίλης Νυκτερής
Το Αikido είναι ένα πλήρες σύστημα αυτοάμυνας απέναντι σε κάθε είδους επίθεση. Μια πολεμική τέχνη με πνευματικό υπόβαθρο. Θεωρείται η πλέον εξευγενισμένη πολεμική τέχνη όπου ο μοναδικός σκοπός είναι η νίκη επί του εαυτού. Στο φεστιβάλ θα γίνει μια μικρή γνωριμία με την τέχνη του Aikido, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Νυκτερή 4ο Dan Aikikai. Ένα μάθημα γνωριμίας  που μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας, σωματικού βάρους και φυσικής κατάστασης. Ο Βασίλης Νυκτερής είναι κάτοχος 4ο DanAikikai, αναγνωρισμένος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Μαθήτευσε δίπλα στον ChristianTissier στο Παρίσι, έναν από τους καλύτερους εν ζωή δασκάλους Aikidoστον κόσμο.

19:00 – 20:30: Διαλογισμός στο δρόμο της ράτζα γιόγκα, Ανδρέας Προβελέγγιος
Σε αυτό το μάθημα θα κάνουμε μια γνωριμία με την Πραναγιάμα και τον διαλογισμό από την ράτζα γιόγκα (Raja Yoga)… Εκμάθηση βασικών αναπνευστικών τεχνικών, εναλλασσόμενη αναπνοή.  Βιωματικό εργαστήρι Πραναγιάμα – διαλογισμός – βαθιά χαλάρωση. Ο Ανδρέας Προβελέγγιος ασχολείται με την Raja & Hatha Yoga από το 1986. Η μαθητεία του άρχισε κοντά στον Robert Najemy. Είναι διευθυντής σπουδών στην σχολή εκπαίδευσης δασκάλων Χάθα Γιόγκα του Yoga & Budo Center.

21:00 – 23:00: GongBathMeditationAGongJourneytotheStars, Κωνσταντίνος Περρέας και Ιάσων Βολάκης
Για δεύτερη φορά στο φεστιβάλ Ενάλλαξη, επτά πλανητικά και συμφωνικά γκονγκ με τη συντροφιά τους προσφέρουν το μοναδικό βίωμα της ηχοκάθαρσης. Bιώστε τη βαθειά θεραπευτική δύναμη των γκονγκ, ταξιδέψτε με τη Μουσική των Σφαιρών και ανεβάστε δόνηση σε άλλες διαστάσεις.

Αίθουσα Chandra

10:00 – 12:00: VinyasaYoga, levelII (για προχωρημένους μαθητές), Παναγιώτης Κατσανδρής
Η Vinyasa Yoga, εξελίσσοντας την παραδοσιακή μορφή της χάθα γιόγκα, είναι ίσως η πιο δυναμική μορφή γιόγκα, κατάλληλη για όλους, που μέσα από τη συνεχή ροή και την εναρμόνηση της κίνησης με την αναπνοή δημιουργεί μια κατάσταση κινητικού διαλογισμού που εξαγνίζει σώμα και πνεύμα. Με άμεσο και εμφανές όφελος στο σώμα, είναι ένα είδος που ταιριάζει στο δυτικό πνεύμα, καθώς η ευεξία επιτυγχάνεται γρήγορα. Κατάλληλη για ενδυνάμωση, χαλάρωση, ευλυγισία, αδυνάτισμα, συγκέντρωση, η vinyasa yoga μπορεί να αντικαταστήσει οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης, προσφέροντας παράλληλα όλα τα ευεργετήματα της γιόγκα. Ο Πάνος μαθήτευσε σε στούντιο στην Ελλάδα, στη Σκωτία και στην Αμερική και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων στο στούντιο Sonic Yoga στη Νέα Υόρκη. Αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα και στην Αθήνα ίδρυσε και διδάσκει στα Evergreen Yoga Studios.

12:30 – 14:30: Qi Dance (in English), Viktoria Noumta and Brian Schock
Qi Dance is a way to experience the consciousness of Qi gong simultaneously with the freedom and expression of dance. Participants learn fundamental movements for cultivating and harnessing Qi (life force energy). Then, along to carefully selected music, they begin to refine the movement of careful inward research toward authentic and ecstatic outward expression.
Το Qi Dance (Τσι Ντανς) είναι ένας τρόπος να βιώσουμε τη συνειδητότητα του Τσι Γκονγκ μέσα από την ελευθερία και την έκφραση του χορού. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν βασικές κινήσεις για την καλλιέργεια και τον έλεγχο του Τσι (ζωτική ενέργεια). Στη συνέχεια, με τη βοήθεια προσεκτικά επιλεγμένης μουσικής, καλούνται να μετασχηματίσουν την κίνηση της προσεκτικής ενδοσκόπησης προς μια αυθεντική, εξωστρεφή και εκστατική έκφραση!

14:45 – 15:15: Συναυλία, Ελευθέριος  Αργυρόπουλος, μαθηματικός-συγγραφέας-ερευνητής (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)
Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος θα παίξει ζωντανά με synthesizers κάποια μουσικά κομμάτια που έχει συνθέσει με βάση τα μαθηματικά και θα προβάλει εικόνες με λεξαριθμικές ισοψηφίες σχετικές με την Πυθαγόρεια αριθμοσοφία. Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος έχει αποδείξει το Πυθαγόρειο θεώρημα με 520 διαφορετικούς τρόπους και έχει συνθέσει τρεις μουσικούς δίσκους οι οποίοι περιέχουν συνολικά 36 κομμάτια. Ασχολείται με την ανάλυση και αποκωδικοποίηση της ελληνικής γλώσσας και έχει συγγράψει 8 βιβλία σχετικά με την μαθηματική δομή και τη νοημοσύνη της ελληνικής γλώσσας.

15:30 – 17:30: Σωματική Ευεξία και Δημιουργικότητα με το Ενεργειακό Θέατρο, Ντέπυ Μαυροπούλου (υποστηρίζει η ομάδα του ενεργειακού θεάτρου)
Πρακτικό δίωρο σεμινάριο με σωματικές ασκήσεις, bodywork, αυτοσχεδιασμό, παιχνίδι, κίνηση, οδηγημένη φαντασία, χαλάρωση και θεάτρο… ανοιχτό σε όλους. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με το θέατρο. Το ενεργειακό θέατρο δημιουργήθηκε το 2001 από την Ντέπυ Μαυροπούλου. Είναι σεμινάρια σωματικού θεάτρου σε συνδυασμό με τεχνικές σωματικής ψυχοθεραπείας και δυναμικές διαλογιστικές ασκήσεις. Η Ντέπυ Μαυροπούλου είναι αναγνωρισμένη σωματική ψυχοθεραπεύτρια [EABP, CABP, ΕΕΨΕ, ΠΕΣΩΨ], ηθοποιός και εισηγήτρια σεμιναρίων. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια (Ελλάδα, Φιλανδία, Αυστρία, Γαλλία) και ημερίδες (Ελλάδα) και συνεργάζεται με Έλληνες και ξένους επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας και της τέχνης.

18:00 – 19:00: Συναυλία κίρταν, «Mystic Love» (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)
Το μουσικό συγκρότημα Mystic Love γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη τους να επικοινωνήσουν τη μουσική ως μια θεραπευτική εμπειρία και σύνδεση με το Μεγάλο Πνεύμα, το Όλον, τον Βαθύτερο εαυτό. Είναι όλοι μουσικοί αλλά και θεραπευτές και θέλουν να μοιραστούν τη δική τους εμπειρία μέσα από τη μουσική. Τα κομμάτια που θα παίξουν είναι Σανσκριτικά Ινδικά κομμάτια παρμένα από την παράδοση της Γιόγκα αλλά και άλλα αγγλικά τραγούδια με πνευματικό περιεχόμενο καθώς και κάποια ελληνικά, συνθέσεις δικές τους πάντα βασισμένες στην έννοια της θεραπείας μέσα από τη μουσική. Οι παραστάσεις έχουν διαδραστικό χαρακτήρα έτσι ώστε όλοι μαζί να συμμετέχουμε και να ανταλλάσουμε ενέργεια. Στο τέλος νοιώθουμε όλοι μια μεγάλη παρέα…
Τους Mystic Love αποτελούν οι :
Στρατής Μουστάκας – Κρουστά, Μαντολίνο, Φωνή, Δάσκαλος Γιόγκα.
Πηνελόπη Μητσακάκη – Κιθάρα, Φωνή, Κρουστά, Σύνθεση ελληνικών τραγουδιών, Δασκάλα Παιδικής Γιόγκα, Ταϋλανδέζικο Μασάζ, Pranic Healing.
Vrindavan Lester Cowely – Κιθάρα, Φωνή, Δάσκαλος Γιόγκα, Τάι Τσι, Ταϋλανδέζικο Μασάζ.
Shakti Penelope-Effie Petropoulou – Κιθάρα, Φωνή, Κρουστά, Δασκάλα Γιόγκα- Διαλογισμού, Coordinator of Athens Women’s Circle.

19:00  19:30: Συναυλία ιαπωνικών κρουστών, Taiko (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)
Η ομάδα Ιαπωνικών κρουστών Τaiko του Χώρου Τεχνών και Ιδεών “ασκητήριον” θα παρουσιάσει το κομμάτι Matsuri. Matsuri σημαίνει φεστιβάλ, γιορτή.

19:30 – 21:30: Partner Yoga, Γεωργία  Γεωργόνη και Άννα Πετροπούλου, δασκάλες hatha yoga και partner yoga
Ένα μάθημα που απευθύνεται σε όλους με ή χωρίς πρότερη εμπειρία στην γιόγκα. Εξοικειωθείτε με την σωματική και ψυχική επαφή με τους άλλους. Πειραματιστείτε με νέους τρόπους και νέους συνδυασμούς στάσεων σε ζευγάρια ή ομάδες. Εργαστείτε συνειδητά μόνο με την δύναμη του βάρους σας και ανακαλύψτε τα όριά σας. Διασκεδάστε, παίξτε και βιώστε ένα μάθημα επηρεασμένο από τέχνες και  τεχνικές όπως το tai yoga  massage, το θέατρο, ο χορός κι εναέριες και θεραπευτικές στάσεις. Για τη συμμετοχή σας δεν είναι απαραίτητο να έρθετε με κάποιον φίλο σας, εκτός κι αν το επιθυμείτε. Τα ζευγάρια και οι ομάδες δημιουργούνται κατά την διάρκεια του μαθήματος.

21:45 – 22:45: Τhaitantra – Ταϋλανδέζικο μασάζ για ζευγάρια, Αλέξανδρος Σταυρινός και Ιωάννης Σαμψωνίδης
Το Ταϋλανδέζικο μασάζ ως τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης. Τεχνικές για το τσάκρα της καρδιάς και το ιερό, αφύπνιση της κουνταλίνι, έμφαση στη σωματική επαφή δότη και δέκτη. Τα ζευγάρια καθοδηγούν οι: Αλέξανδρος Σταυρινός –  Σπούδασε Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ με τον μάστερ Asokananda και με τον Arno L’Hermitte του Sunshine Network καθώς και στην Ευρωπαϊκή Σχολή Shiatsu (με σύνολο πάνω από 600 ώρες διδασκαλίας). Σε κάθε συνεδρία του ενσωματώνει το ρέικι με το Παραδοσιακό Ταϋλανδεζικο Μασάζ, έτσι ώστε να δημιουργεί μια ακόμα πιο βαθιά θεραπευτική εμπειρία. Ιωάννης Σαμψωνίδης – Από το 1991 ακολουθεί το σύστημα Universal Healing Tao του διεθνούς φήμης Master Mantak Chia και από το 1999 συντονίζει ομάδες Τσι Γκονγκ, Παραδοσιακού Κινέζικου Αυτομασάζ και Θεραπευτικών Ήχων. Στην τεχνική του ενσωματώνει στοιχεία θεραπευτικού Τσι Γκονγκ και Κινέζικου Μασάζ. Παράλληλα με την Ταϋλανδέζικη μάλαξη σπουδάζει σήμερα Γιόγκα και διαλογισμό, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Ωτοβελονισμό.

Αίθουσα Satya (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ) 

10:00 – 12:00: Φάλουν Ντάφα, Γιώργος Τζόκας και Γιώργος Δημολιάνης
Το Φάλουν Ντάφα είναι μια παραδοσιακή μορφή τσι γκόνγκ για την βελτίωση του νου και του σώματος. Επιτυγχάνει την υγεία μέσα από ήρεμες ασκήσεις και διαλογισμό και την βελτίωση του χαρακτήρα του ατόμου μέσω της συστηματικής μελέτης και εφαρμογής στην καθημερινή ζωή των θεμελιωδών αρχών: “Αλήθεια-Καλοσύνη-Ανεκτικότητα”.

12:00 – 14:00: Nonviolent Communication. Μια γεύση από τη γλώσσα της καρδιάς, Γιώργος Τσιτσιρίγκος
Το Nonviolent Communication μάς βοηθά να θυμηθούμε την ομορφιά της ανθρώπινης επαφής. Είναι ένα ταξίδι με προορισμό την καρδιά μας, που το κάνουμε τραγουδώντας τα συναισθήματα και τις ανάγκες μας και εκφράζοντας τη ζωή που γεννιέται μέσα μας κάθε στιγμή. Ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος ασχολείται εντατικά με τη Μη Βίαιη Επικοινωνία τα τελευταία τρία χρονια, ενώ εδώ και δύο χρόνια συντονίζει εισαγωγικά εργαστήρια πάνω σε αυτή τη διαδικασία.

14:00 -15:00: Bελονισμός, Ανδρέας Καρούσος
Η έμπνευση και η ενόραση των Κινέζων Ταοϊστών μέσα από την παρατήρηση της Φύσης και των φαινομένων της, καθώς και η αντίληψη ότι κάθε έμβιο ον αποτελεί έναν μικρόκοσμο του Σύμπαντος, τους οδήγησαν στην ανάπτυξη και διατύπωση  δύο μεγάλων θεωριών:  {Yin & Yang}    ΚΑΙ    {5 κινήσεων}. Αυτές εκφράζουν με εξαιρετική ακρίβεια μια ολόκληρη κοσμοθεωρία της οποίας μια εφαρμογή είναι ο Βελονισμός.  Οι Μεσημβρινοί είναι τα κανάλια και τα σημεία τους, γνωστά ως Σημεία Βελονισμού, και είναι οι πύλες μέσω των οποίων εφαρμόζεται ο βελονισμός στον άνθρωπο. Οι Βελόνες και η Moxa είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για την κινητοποίηση του Qi (ΤΣΙ – ενέργεια) μέσα στα κανάλια. Ο Ανδρέας Καρούσος εφαρμόζει και διδάσκει τις θεραπευτικές τέχνες του βελονισμού και άλλων εναλλακτικών τεχνικών. Εκπροσωπόντας την «ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αρχαίας Ελληνικής & Παραδ/κής Κινέζικης Ιατρικής», θα προσπαθήσει να σας ξεναγήσει στον θαυμαστό κόσμο της θεραπευτικής τέχνης του βελονισμού.

15:00 – 16:00: Θεραπεία Advanced Tachyon USA. H συνένωση Επιστήμης & Πνευματικότητας, Με τον Μιχάλη Paribodha  Χριστόπουλο -Tachyon Practitioner
«Τάχυον» στην Κβαντική φυσική (Τσι-Πράνα σε άλλες παραδόσεις) ορίζεται ως η συμπαντική ενέργεια της δημιουργίας. Κύρια ιδιότητά της ειναι η ενθαλπία: Η δημιουργία της τάξης απο το χάος. Το 1990 ο  επιστήμονας D.Wagner εφηύρε πώς να μετατρέπει φυσικά υλικά σε μόνιμες θεραπευτικές αντέννες Τάχυον. Οι εφαρμογές Τάχυον υποστηρίζουν την επαναφορά και διατήρηση της υγείας μας (τάξη) από την ασθένεια (χάος).

16:00 – 17:30: ΚρίγιαΓιόγκα,Aischwarya – Mary Soukoulis, Yoga instructor & Pranic Healer
Κρίγια Γιόγκα σημαίνει πράξη η  οποία οδηγεί διά μέσου συνεχόμενων πρακτικών αναπνοής, διαλογισμού, και ασκήσεων παρατήρησης του εσωτερικού εαυτού  σε μια εξυψωμένη κατάσταση επίγνωσης. Με τη συνεχή πρακτική εδραιώνεται η πρόοδος της γνώσης του Εαυτού. Από αρχαιοτάτων χρόνων όπου η ύλη αυτού του φυσικού σώματος μετασχηματίζεται σε λεπτές δυνάμεις, όπως αίσθημα, σκέψη, μνήμη, λογική και αμφιβολία, η Κρίγια Γιόγκα δείχνει στον άνθρωπο τον τρόπο ώστε να φτάσει το υπέρτατο σημείο της εξέλιξής του.

17:30 – 19:00: Η σημασία της Καλής Επικοινωνίας για τις σχέσεις, Φωτεινή Γούτσιου
Άριστες δεξιότητες επικοινωνίας με την εξαιρετικά δομημένη μέθοδο Th.Gordon. Απευθύνεται σε ενήλικες για την σχέση τους με τον σύντροφό τους, με το παιδί τους, με τον συνεργάτη ή τον φίλο τους. Όταν γνωρίζουμε τα μυστικά της καλής επικοινωνίας οι σχέσεις με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας απελευθερώνονται από προβλήματα και η επικοινωνία ρέει, με αποτέλεσμα καλύτερες σχέσεις, γεμάτες νόημα και κατανόηση. Η Φωτεινή Γούτσιου εργάζεται ως Προσωποκεντρική Σύμβουλος (Person-Centred Counselor) και Ψυχοθεραπεύτρια. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων Προσωπικής Ανάπτυξης για ενήλικες.

19:00 – 21:00: Παρουσίαση της θεραπευτικής Μεθόδου θήτα,Μαρία Τελίδου
Η Μέθοδος Θήτα, ThetaHealing®, είναι ένα σύνολο τεχνικών που μας επιτρέπει την πρόσβαση στο υποσυνείδητο ώστε να αλλάξουμε τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις που δεν μας εξυπηρετούν. Σε αυτή την παρουσίαση θα βιώσετε πώς να φέρνετε τον εαυτό σας στην συνειδησιακή κατάσταση των εγκεφαλικών κυμάτων Θήτα, τι μπορείτε να επιτύχετε όταν είστε σε αυτήν και πώς εφαρμόζεται η Μέθοδος Θήτα στην καθημερινή ζωή.

Κήπος (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)
12:00 – 13:00: Χειμωνιάτικη Μακροβιοτική κουζίνα, One Project
Προετοιμάζοντας σώμα και πνεύμα για το χειμώνα, για γερό ανοσοποιητικό & δύναμη.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

 Αίθουσα Surya

10:00 – 11:30: Τάι τσι, Δήμητρα Ζήρου
Το Τάι Τσι Τσουάν είναι από τις αρχαιότερες Κινέζικες Πολεμικές Τέχνες και ανήκει στις λεγόμενες “εσωτερικές” πολεμικές τέχνες. Αυτό σημαίνει ότι παρέχει τα μέσα και τη δυνατότητα στον ασκούμενο να εξερευνήσει και να κάνει πραγματικότητα το δικό του υπέρτατο ανθρώπινο δυναμικό. Στο Τάι Τσι δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα στην εσωτερική, πνευματική ποιότητα της άσκησης και την καθαρά σωματική, και λειτουργεί ταυτόχρονα σε ένα ή σε πολλά επίπεδα: ως πολεμική τέχνη, ως σύστημα άσκησης, ως θεραπεία, και ως πνευματική πρακτική. Η Δήμητρα Ζήρου ασκείται στο TaiChiChuan (σχολή Yang) και στο ChiKung από το 1992 με δάσκαλο τον TewBunnag, ιδρυτή του EuropeanSchoolofTaiChiChuan. Από το 2001 διδάσκει TaiChiChuan / σχολή Yang (μικρή και μεγάλη φόρμα, πολεμικές εφαρμογές, ChiKung και διαλογισμό).

12:00 – 13:30: Αστάνγκα γιόγκα, Μελίνα Βλάχου
Η Πρώτη Σειρά της ashtanga vinyasa γιόγκα με επεξήγηση και πρακτική ολόκληρης αναπνοής.

14:00 – 16:00: Κουνταλίνι γιόγκα, Σετ Κρίγια: Coordinating the mind, body & soul, Αλέξανδρος Surya Deva
Για να πετύχουμε την απόλυτη αρμονία και χαλάρωση στον εαυτό μας είναι απαραίτητο να συνεργαστούν και τα τρία επίπεδα της ανθρώπινης υπόστασης: νους, σώμα και πνεύμα. Με αυτό το σετ, και ανεβάζοντας την Κουνταλίνι, θα συγχρονίσουμε αυτά τα τρία επίπεδα, με σκοπό να εκδηλώσουμε την απόλυτη αρμονία. Σε συνδυασμό με τις δονήσεις του Γκόνγκ και των Κρυστάλλων Χαλαζία θα πετύχουμε την υψηλότερη δυνατή ενεργειακή συχνότητα σε όλο μας το είναι. Το 1992 ο Αλέξανδρος ταξίδεψε στο Μπαλί, όπου και εκτέθηκε επί σειρά ετών στα διδάγματα και τις τεχνικές διαφόρων γιόγκι, όπως του Mahan Guru Puk Katut & Puk Wayan στην Hatha & Kundalini Yoga. Από το 2008 ακολουθεί τις διδασκαλίες του Yogi Bhajan, δασκάλου της Τάντρα και Κουνταλίνι γιόγκα όπου έχει και την επίσημη πιστοποίηση της KRI & 3HO. Στο Μπαλί επίσης, μυήθηκε στην ηχοθεραπεία του διαλογιστικού Gong και των Κρυστάλλων χαλαζία, όπου το εξασκεί από το 2003 και είναι ο πρώτος εισηγητής του γκονγκ στην Ελλάδα. Από το 2003 διατηρεί σχολή γιόγκα στην Αθήνα.

16:30 – 18:00: Hatha Yoga focusing on the chakras (in English), Nikki Adams
Inspired by a variety of Hatha Yoga styles and teachers from India, Europe and America, as well as years of extensive practice and teaching, Nikki’s classes consist of a dynamic Hatha yoga practice focusing on the seven chakras (energy centers) and the release of blocked energy in the body. With emphasis on the breath, the goal of her practice is to re-align the body, re-connect the mind to the body and to ultimately discover a sense of well-being and contentment in both body and spirit.

19:00 – 21:00: Restart: Αφύπνιση του σώματος μέσα από την κίνηση, Φαίδρα Φουρούλη
Όλοι μπορούμε να χορέψουμε, να κινηθούμε, να αισθανθούμε μέσα από τη μαγεία του σώματος, αρκεί να είμαστε ανοιχτοί σε καινούριες πληροφορίες που αυτό μας προσφέρει. Αρκεί να “κοιτάξουμε” το σώμα μας μέσα από την κίνηση και το χορό.  Αυτό το ταξίδι θα απελευθερώσει την ένταση που υπάρχει στο σώμα μας, μετατρέποντάς την σε ροή. Επίσης θα ανακαλύψουμε τα όρια του σώματός μας, την προσωπική μας κίνηση και στάση στο χώρο, στο χορό και άρα στη ζωή…

21:30 – 23:00: Συναυλία: Τύμπανα της γης, Terra Djembe (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)
Η Πangea world music center είναι μια νέα ελληνική Αστική εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013 με απώτερο στόχο την καλλιέργεια, την προαγωγή και τη διάδοση διαφόρων μορφών τέχνης από όλο τον κόσμο στο ευρύτερο ελληνικό κοινό αλλά και την προβολή του ελληνικού πολιτισμικού πλούτου στο εξωτερικό.

Αίθουσα Chandra

10:00 – 12:30: Συστημική Αναπαράσταση. Η Σπονδυλική στήλη ως άξονας συνειδητότητας και οι έξι κατευθύνσεις, Γιάννης Μπουχέλος
Σε αυτό το εργαστήρι θα εργαστούμε πάνω στα ανθρώπινα πεδία ολοκληρώνοντας την εικόνα μέσα από τους κώδικες του πρωταρχικού πεδίου.

13:00 – 14:30: Iyengar Yoga. Αναζητώντας τον διαλογιστικό νου μέσα στη σωματική άσκηση, Κωνσταντίνος  Γιαννετάκης
Σε αυτήν τη σύντομη παρουσίαση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πώς οι μυο-σκελετικές ευθυγραμμίσεις καθώς και η ακρίβεια κατά την εκτέλεση των asanas προσφέρουν στο νου τα βέλτιστα στηρίγματα προκειμένου να οδηγηθεί από τη σωματική επίγνωση στον χωρίς αντικείμενο διαλογισμό. Τελικά, η Iyengar Yoga αποτελεί ένα είδος Raja Yoga μεταμφιεσμένη σε Hatha Yoga.

15:00 – 17:00: Ηatha Υoga και θεραπευτικός διαλογισμός υπό τον ήχο του shruti
H Σοφία Φώσκολου και η Νάσια Χαρίση ενώνουν τις γνώσεις και την αγάπη τους για τη γιόγκα και μοιράζονται μαζί μας μια μοναδική εμπειρία απελευθέρωσης από σωματικές και συναισθηματικές εντάσεις. Το shruti είναι ένα ινδικό παραδοσιακό μουσικό όργανο που με τον μαγικό του ήχο μάς βοηθάει να συντονιστούμε με τη δόνηση του AUM, να απελευθερωθούμε από μπλοκαρίσματα και αρνητικά συναισθήματα και να ανακαλύψουμε το κρυμμένο δυναμικό της δικής μας φωνής! Το μάθημα θα ξεκινήσει με άσανας, δυναμικές αλλά και προσιτές, καθώς θα δίδονται σαφείς οδηγίες και παραλλαγές, που θα μας βοηθήσουν να προετοιμάσουμε το σώμα μας, να ηρεμήσουμε το νου και να λύσουμε όλες τις εντάσεις. Σας περιμένουμε να ενωθούμε με τη φωνή και την ενέργειά μας, να υψώσουμε θεραπευτικό ήχο φωτός και ειρήνης μέσα μας και σε όλα όσα μας περιβάλουν. Καθοδηγεί η Νάσια Χαρίση. Το διαλογισμό καθοδηγεί η Σοφία Φώσκολου, δασκάλα γιόγκα και ενεργειακή θεραπεύτρια.

17:30 – 18:30: Γιόγκα γέλιου, Συντονίστρια: Ηρώ Πριμικήρη και το κλαμπ γέλιου Αθήνας
Στη γιόγκα γέλιου συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, και πάνω από όλα παιδική διάθεση. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία, αυξάνεται η ευεξία μας και λέμε αντίο στο άγχος!

18:30 – 20:00: TibetanPulsing,Nitya
Μέσα από τη σωματική δουλειά του Tibetan pulsing θα μάθουμε πώς μπορούμε να “καθαρίσουμε” το νευρικό μας σύστημα από τα μπλοκαρίσματα, έτσι ώστε η ενέργεια να είναι πάλι σε ροή. Χαλαρώνοντας το νευρικό σύστημα αισθανόμαστε ευεξία και ερχόμαστε στο κέντρο μας, ξεπερνώντας τις πολώσεις μέσα στις οποίες κινούμαστε καθημερινά. Η Νίτυα Γεωργοπούλου έχει εκπαιδευτεί από τον ιδρυτή του Tibetan pulsing, Shantam Dheeraj. Ξεκίνησε από το 1993 και την τελευταία δεκαετία κάνει σεμινάρια και συνεδρίες.

20:15 – 21:30: Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης, σώμα-ρυθμός-χορός, Χορός: Ελένη Χατζηγεωργίου, Κρουστά: Νίκος Πολυχρονίδης
Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μια πολύ ευχάριστη και προσιτή σε όλους τεχνική σωματικής έκφρασης, χορού και εμπειρίας στην ομάδα, η οποία ενεργοποιεί το ρυθμό έτσι όπως αυτός βρίσκεται εγγεγραμένος στα κύτταρά μας από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Πάνω στον πρωτογενή παλμό των αφρικάνικων τυμπάνων djembe προτείνει κινήσεις αρχετυπικές, με συμβολισμούς από εικόνες και στοιχεία της φύσης, τη μυθολογία , την αφρικανική και ευρωπαϊκή παράδοση καθώς και την καθημερινότητά μας. Καλεί το σώμα να διηγηθεί τη δική του ιστορία, να δημιουργήσει και να εκφραστεί μέσα στην ομάδα, να αποφορτίσει μυϊκές εντάσεις και μπλοκαρίσματα ξανανακαλύπτοντας όλο το δυναμικό και την ενέργειά του καθώς και τον χορευτή που όλοι κρύβουμε μέσα μας! Η Ελένη Χατζηγεωργίου είναιψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Χοροθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Παιδαγωγικών Αθήνας της Διεθνούς Εκπαίδευσης στη Χοροθεραπεία μέσω του Ρυθμού (Danse Rythme Lien Social et Thérapie) με έδρα το Παρίσι.

Αίθουσα Satya (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)

10:00 – 11:00: Μελισσοθεραπεία, Δανάη Γεράρδου, Βιολόγος-Μελισσοθεραπεύτρια-Βοτανοθεραπεύτρια
Εισαγωγή και  Ιστορία της Μελισσοθεραπείας με αναφορές από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα. Θα μάθουμε για τις θεραπευτικές ιδιότητες, χρήσεις και εφαρμογές στη θεραπευτική των παραγώγων των μελισσών όπως είναι το κερί, το μέλι, η πρόπολη, η γύρη, ο βασιλικός πολτός και το δηλητήριο της μέλισσας.

11:00 – 12:30: Ασκήσεις αυτοθεραπείας, Ξένια Αηδονοπούλου
Μια συναρπαστική εμπειρία όπου θα μάθουμε έναν απόλυτα απλό και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίζουμε και να ξεμπλοκάρουμε το νου μας! Για όταν νιώθουμε ότι “βαριόμαστε” και δεν μας φαίνεται τίποτα ενδιαφέρον, για όταν θέλουμε να καθαρίσουμε το νου μας από τα παλιά, για να μάθουμε κάτι καινούργιο πιο εύκολα ή όταν θέλουμε να είμαστε “μέσα στην στιγμή” και να ζούμε το “εδώ και τώρα” πιο αυθεντικά… Επίσης θα κάνουμε έναν απλό διαλογισμό που καθαρίζει σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, ξεπρίζει την κοιλιά, απαλύνει το άγχος και μας επιτρέπει να αφεθούμε σε βαθιά επίπεδα και να “αφήσουμε να φύγουν εύκολα όλα όσα δεν χρειαζόμαστε πια…” Πώς να αφηνόμαστε χωρίς την χρήση ουσιών – φαγητού, ναρκωτικών, αντικαταθληπτικών κτλ… – αλλά με έναν απόλυτα υγιή και εύκολο τρόπο… Αρχίστε την Κυριακή σας φρέσκοι και επιφέρετε ροή σε βαθύτερα επίπεδα του εαυτού σας… Θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και απαντήσεις. Φέρτε το yoga mat σας! Η Ξένια Αηδονοπούλου είναι επαγγελματίας εναλλακτική και ολιστική θεραπεύτρια και μαθήτρια της Πετρίν Σόουμς από το 1999. Είναι η πρώτη θεραπεύτρια που έφερε τη θεραπεία Rebirthing στην Ελλάδα και η μόνη θεραπεύτρια στην Ευρώπη που εφαρμόζει την μοναδική και προχωρημένη μορφή Rebirthing, η οποία ολοκληρώνεται μέσα σε μόνο τρεις, πάντα ατομικές, συνεδρίες.

12:30 – 14:00: Ομιλία και εργαστήρι για την νέο-κρανιοϊερή θεραπεία, Αρις Χαντζηνάσιος και Natasha Green
Η Νέο-ΚρανιοΙερή θεραπεία είναι η πιο μη παρεμβατική θεραπευτική προσέγγιση και αποτελεί ίσως τον πιο άμεσο δρόμο για να κατανοήσουμε την γλώσσα του σώματός μας. Μη παρεμβατική γιατί ο ίδιος ο θεραπευόμενος βρίσκει την αλήθεια του μόνος του. Σε αυτό το σύντομο εργαστήρι θα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με το σώμα μας, να ταξιδέψουμε μέσα του, να νιώσουμε πώς είναι και να βρούμε ίσως την πρώτη επαφή μαζί του. Να επιστρέψουμε σπίτι μας, εκεί που υπάρχει γαλήνη και ηρεμία. Καλό μας ταξίδι…

14:00 – 15:00: Φυσιοπαθητική, Ανδρομάχη Βαλιώτη
Η φυσιοπαθητική είναι ένα αυτόνομο ιατρικό σύστημα εκλεκτικής εναλλακτικής ιατρικής που ως στοχο έχει, σε πρώτο βαθμό, να προλαμβάνει τις παθήσεις και, σε δεύτερο, εάν και εφόσον δεν επιτευχθεί η πρόληψη, να τις αποκαταστήσει με φυσικές μεθόδους με κύριο άξονα τη διατροφή και τη βοτανοθεραπεία. Με απλά λόγια προσπαθεί να κάνει αποκατάσταση χωρίς παρεμβατικές μεθόδους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αποδέχεται την κλασική ιατρική, όταν και εάν χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις. Ο φυσιοπαθητικός δεν κάνει διάγνωση ούτε θεραπεία. Προσπαθεί χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους να ξυπνήσει τις λεγόμενες φυσικές άμυνες του ανθρώπινου οργανισμού ούτως ώστε να αυτοϊαστεί.

15:00 – 16:00: Γνωριμία με την τέχνη της βοτανοθεραπείας: τα βότανα στα πλαίσια της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Εύα  Σιακφά
Ένα “ταξίδι-εξερεύνηση”, μια διακριτική προσπάθεια να ανοίξουμε ένα κανάλι επικοινωνίας με τον “μαγικό κόσμο” των βοτάνων. Μέσα από την αναμόχλευση βαθύτερων ποιοτήτων ενέργειας, όπως η διαίσθηση, αλλά και ο σεβασμός στον φυσικό κόσμο, θα αντιληφθούμε γιατί η χρήση των βοτάνων παρέμεινε ένα τόσο ισχυρό θεραπευτικό εργαλείο μέσα στο χρόνο. Φωτίζοντας την περίπτωση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, θα ανακαλύψουμε τη σχέση της με το μύθο του Ασκληπιού και την Αρχαία Ελληνική βοτανοθεραπεία, δίνοντας έτσι μια πιθανότητα αφύπνισης και επανασύνδεσής μας με την αρχέγονη γνώση του τόπου μας. Η Εύα Σιακφά ασκεί την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική μέσω του βελονισμού και της βοτανοθεραπείας, όπως και την ρεφλεξολογία. Ενεργειακές τεχνικές συμπληρώνουν την ολιστική προσέγγισή της στην θεραπευτική διαδικασία.

16:00 – 17:00: Σχέση συνείδησης-ενέργειας και διαχείριση ενεργειών, Βασίλης Γιαμπουράς
Ποια είναι η σχέση συνείδησης-ενέργειας και πώς αυτή μπορεί να μας βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των ενεργειών.

17:00 – 18:00: Zωντανή-ηλιακή διατροφή. Αποτοξίνωση και αντιγήρανση σωματικών οργάνων και κυτταρική αναδόμηση, Γρηγόριος Παπαδόπουλος
Η διατροφή με φυσικές, ζωντανές και ανεπεξέργαστες τροφές και τα οφέλη της για τον άνθρωπο. Ο ρόλος του ήλιου των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων. Αιτίες τοξίνωσης και πρόωρης γήρανσης των οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού και τρόποι βαθειάς αποτοξίνωσης και αναδόμησης των κυττάρων.

18:00 – 19:00: Κλινική Αρωματοθεραπεία, Μαίρη Ζώρζου, Διευθύντρια Ακαδημίας Κλινικής Αρωματοθεραπείας
Οφέλη της κλινικής αρωματοθεραπείας, οι βασικές αρχές της, καθώς και τρόποι χρήσης των αιθέριων ελαίων.

19:00 – 20:00: Θεραπεία και άνοιγμα στην αγάπη και τη συντροφικότητα, Διονυσία Γιαννοπούλου και Danesh Lehtinen
Οι “δύσκολες σχέσεις” του παρελθόντος με τους γονείς μας και τους προηγούμενους συντρόφους μας έχουν δημιουργήσει πληγές στην καρδιά μας με αποτέλεσμα η καρδιά μας να έχει παγώσει και “κλείσει”. Και ενώ λαχταράμε στο βάθος την αγάπη συχνά μένουμε μόνοι, απόμακροι, θλιμμένοι… γιατί φοβόμαστε μην ξανακάνουμε τις ίδιες λάθος επιλογές. Υπάρχει όμως τρόπος να θεραπεύσουμε την καρδιά μας και να αλλάξουμε την επιλογή του συντρόφου μας ώστε να ξανανοίξουμε στην αγάπη που μας αξίζει.

Κήπος (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)
14:30 – 15:30: Φυτικές πρωτεϊνούχες Υπερτροφές, στο πιάτο μας, One Project
Συνταγές και υλικά για ισχυρό μυϊκό σύστημα και καλή ενέργεια. Μαγειρεύοντας με τέμπε, φιλέτο σταριού και νάττο.

Read 3943 times Last modified on Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 12:45
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota

Related items