Print this page

Αυστριακή οργάνωση -Βοήθεια για την Ελλάδα

Published in YperNoisis News

H οργάνωση «Βοήθεια για την Ελλάδα»

Γιατί βοηθάμε

Το σύστημα υγείας έχει πέσει θύμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Το κράτος έχει μειώσει δραστικά τις δημόσιες δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη υπό πίεση της τρόικας. Αυτά τα μέτρα οικονομίας αφήνουν ευδιάκριτα ίχνη: άνεργοι, ανασφάλιστοι και άποροι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν για ιατρική περίθαλψη.

Μερικά νοσοκομεία αδιαφορούν για ανεπαρκείς προϋπολογισμούς και νοσηλεύουν εκείνους τους ανθρώπους, που δεν έχουν τα λεφτά για ιατρική περίθαλψη. Πάνω απ’ όλα, το νοσοκομείο Ελπίς, το παλιότερο νοσοκομείο στην Αθήνα. Αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο κρίσιμη με κάθε μέρα που περνά, η προμήθεια με φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό είναι εντελώς ανεπαρκής. Επείγουσες εγχειρήσεις πρέπει να αναβληθούν λόγω έλλειψης αναισθητικών και παυσίπονων. Συχνά οι γιατροί, οι νοσοκόμες και ο διευθυντής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Γιάνναρος, χειρουργούν δωρεάν, οι συγγενείς προσωπικά προμηθεύουν τα αναγκαία φάρμακα. Έτσι το νοσοκομείο Ελπίς ανταποκρίνεται στον όνομά του - ελπίδα. Αλλά αυτό και τα άλλα νοσοκομεία σε ώρα ανάγκης χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Η «Βοήθεια για την Ελλάδα» χρειάζεται την υποστήριξή σας!


Έρβιν Σρυμπφ – ιδρυτής της «Βοήθειας για την Ελλάδα»

«Στο νοσοκομείο κανένας δεν πεθαίνει μόνο επειδή το κράτος είναι ταπί…»

Αυτήν την άποψη έχει ο Θεόδωρος Γιάνναρος, ο διευθυντής του νοσοκομείου Ελπίς στην Αθήνα. Η δραστήρια ομάδα του κάθε μέρα μεγαλουργεί. Όμως μόνο με δωρεές και άλλες ιδιωτικές πρωτοβουλίες μπορεί να διατηρηθεί η υγειονομική περίθαλψη για τα πολυάριθμα ανασφάλιστα θύματα της κρίσης.

www.griechenlandhilfe.at

Read 2205 times

Latest from