Print this page

Το λέει η καρδιά σου; της Ιφιγένειας Τσαντίλη

Published in YperNoisis News

Το λέει η καρδιά σου;  της Ιφιγένειας Τσαντίλη

Όλα ξεκινούν από το μυαλό και τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα γύρω και μέσα σου. Εσύ είσαι ο οδηγός, πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου! Ναι το ξέρω όλα γύρω σε πιέζουν και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις. Ξεκίνησε απλά, ηρέμησε.

Διάλεξε ποια θα είναι η ταινία της ζωής σου και γίνε ο πρωταγωνιστής της. Δημιούργησε τις δικές σου αποχρώσεις από την παλέτα των χρωμάτων και πάρε μια βαθιά ανάσα για να ευθυγραμιστείς με τον ανώτερο εαυτό σου!

IMG_6818

Photo by Ifigenia T.

Ο υγιής νους κατοικεί σε ένα σώμα υγιές. Το ζητούμενο είναι η ισορροπία πνεύματος και σώματος. Ζούμε σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται και το στρες μας κατακλύζει, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε οτι εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση της υγείας μας. Χαμογελάμε στον εαυτό μας και στους άλλους για να παράγουμε ενδορφίνες. Με τις σκέψεις μας διαμορφώνουμε την πραγματικότητά μας. Υγιείς σκέψεις φέρνουν χημικές αντιδράσεις στο σώμα και τότε θεραπευόμαστε, είμαστε υγιείς!

FullSizeRender (94)

Photo by Ifigenia T.

Υπάρχουν μέθοδοι που μας εισάγουν στα μυστικά της τέχνης της ευζωίας μέσα από άσκηση με τον εαυτό μας, η σωστή διατροφή και τη σωματική άσκηση. Παίρνουμε μερικά λεπτά στη διάρκεια της ημέρας για να ασκηθούμε. Η γιόγκα γέλιου έχει τη δύναμη να γυμνάσει και σώμα και ψυχή. » Το γέλιο αποτελεί ασπίδα απέναντι στις δυσκολίες, ρέει κατευθείαν από την καρδιά», μας εξηγεί η Εύα Ντελιδάκη, γνωστή δημοσιογράφος υγείας και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στη γιόγκα γέλιου. Συναντηθήκαμε στο Ηράκλειο στη Κρήτη, αρχές Φεβρουαρίου στα πλαίσια του 2ου Therapy planet Festival η Εύα μας έκανε να γελάσουμε με την ψυχή μας!

FullSizeRender (90)

Photo by Ifigenia T.

Η συνειδητότητά μας, υποστηρίζουν οι ειδικοί, αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο με τις σκέψεις και τις λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Γι” αυτό προσοχή στα δεν και στα όχι, στα δεν γίνεται και στα συνήθως που λέμε διαρκώς γιατί επηρεάζουμε το σενάριο της ζωής μας. Η Εύα ζωγράφισε τον τοίχο εξω από το σπίτι της στο Ρέθυμνο με θετικά μηνύματα για να μην ξεχνιόμαστε και την ευχαριστούμε που γέμισε το δρόμο υπέροχες σκέψεις!!!!

FullSizeRender (97)

Photo by Ifigenia T.

Στη φύση υπάρχει η εντροπία, όπου δραστηριοποιούνται μηχανισμοί αποσυντονισμού μιας κατάστασης για να επέλθει νέα ισορροπία στο σύστημα. Κάπως έτσι λειτουργεί το Σύμπαν και αυτό υφίσταται και ο ανθρώπινος οργανισμός για να εναρμονίζεται με το περιβάλλον του μακρόκοσμου του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος. Υπάρχει δυνατότητα να δυναμώσουμε τον εαυτό μας και να τον θεραπεύσουμε αν καταλάβουμε οτι όλα αρχίζουν από τη συνειδητοποίηση οτι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Ακόμα και στο δρόμο μπορείς να γυμναστείς όπως έκανε ο πανύψηλος νέος κάτω από το γραφείο μου περιμένοντας κάποιον να κατέβει, άρχισε να κάνει διατάσεις…

FullSizeRender (92)

Photo by Ifigenia T.

΄Ενας διαλογισμός είναι άσκηση αυτοπειθαρχίας. Εκεί που κατευθύνεις την ενέργειά σου, εκεί πάει η δύναμή σου. Με το βαθύτερο είναι σου διευρύνεις τη συνειδητότητά σου. Αποκτάς αίσθηση εγρήγορσης ενώ αυτό που φαντάζεσαι μπορεί να υλοποιηθεί σε φυσική πργαματικότητα γιατί έχεις εναρμονιστεί με τη ροή των πραγμάτων και δεν δρας ούτε με τη λογική ούτε με το συναίσθημα αλλά με τον ανώτερο εαυτό. Αυτό κα΄ναμε πρόσφατα σε σεμινάρια με τη Σπείρα Θετικής Ενέργειας που έγινε το αδιαχώρητο στη Κρήτη. Μπες κι εσύ στο κύκλο και εναρμονίσου!

FullSizeRender (91)

Photo by Ifigenia T.

Θεραπεία της ψυχής που επηρεάζει τη θεραπεία του σώματος, αφού όλες οι παθήσεις είναι καταγραφές του υποσυνείδητου πάνω στο σώμα. Ολα μπορούν να θεραπευτούν αρκεί να το πιστεύεις. Η πίστη στη δύναμη του εαυτού μας κάνει θαύματα!

Ιφιγένεια Τσαντίλη

Ιφιγένειας Τσαντίλη

Δημοσιογράφος - Επικοινωνιολόγος M.Sc.

Πηγή: www.politisonline.com

Read 2179 times

Latest from VaiosPanagiota