Ο Στέργιος και η Αλεξάνδρα θέλουν να κάνουν κάτι που στους υπόλοιπους φαντάζει ασύμμετρα φιλόδοξο. Με τον «Κίτσο» (Vespa PX200 του 2003), όνομα του αγαπημένου τους δίτροχου, να γυρίσουν τον κόσμο. Γνωρίστηκαν πριν δύο και κάτι χρόνια στην Αφρική. Λίγο πριν, εκείνος είχε πάρει απόφαση πως η Θεσσαλονίκη τον «στένευε». Πως το ποτήρι του φραπέ που έπινε, όσο μεγάλο και αν ήταν, θα στέρευε, πως ήθελε να ταξιδέψει. Ξεκίνησε κατηφορίζοντας (από Ευρώπη) στην Αφρική. Εκείνη ήταν ήδη εκεί για σπουδές. Παλεύει το διδακτορικό με θέμα: “Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία” στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ.
Ο κόσμος είναι μικρός όταν τρακάρεις με τη μοίρα σου. Θα έλεγες το προηγούμενο Κοελική μπούρδα, αλλά σ’ εκείνους κάπως έτσι έγινε. Βάλε την σειρά που θέλεις. Η Αλεξάνδρα και ο Στέργιος. Ο Στέργιος (που ξεκίνησε πρωτος να ταξιδεύει) και η Αλεξάνδρα βρίσκονται στην Αθήνα. Το προηγούμενο διάστημα έστελναν στο fragile εικόνες από τα ταξίδια τους στην Νότιο Αμερική. Στην Ελλάδα δεν θα μείνουν πολύ. Ο «Κίτσος» είναι παρκαρισμένος κάπου στη Βραζιλία και περιμένει.

Μαζί του σύντομα, όσο πιο σύντομα μπορούν, θα τραβήξουν βόρεια. Η.Π.Α., Καναδάς και ίσως ακόμα ψιλότερα. Τα πάντα γύρω από το ταξίδι της Αλεξάνδρας και του Στέργιου υπάρχουν εδώ: https://worldvespa.net/. Τους ζητήσαμε να επιστρέψουν στην Αμερική που γνώρισαν με εικόνες. Μας έδωσαν δέκα φωτογραφίες που τράβηξαν.

Οι λεζάντες που τις συνοδεύουν περιέχουν και την λέξη που ένιωσαν τραβόντας τις. Καθεμιά έχει κάτι από τη δροσιά του ασύμβατου ταξιδιώτη.

1. Ruta 5 – Panamericana, Agua Verde, έρημος Ατακάμα, Χιλή – Εγκατάλειψη.

1) Ruta 5 – Panamericana, Agua Verde, έρημος Ατακάμα, Χιλή (εγκατάλειψη)

2. Puerto Guadal, λίμνη General Carrera, XI Region, Χιλή – Αναγέννηση.

 

3. Αv. Cordoba, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή – Περιπλάνηση.

 

4. Hotel Bolivar, San Telmo, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή – Οικειότητα.

 

5. Καταρράκτες Ιγουαζού, Αργεντινή – Ελπίδα.

 

6. Rio Grande, Γη του Πυρός, Αργεντινή – Αντίθεση.

6) Rio Grande, Γη του Πυρός, Αργεντινή (αντίθεση)

7. Carretera Panamericana, Ειρηνικός Ωκεανός, Νότιο Περού – Μοναξιά.

7) Carretera Panamericana, Ειρηνικός Ωκεανός , Νότιο Περού (μοναξιά)

8. Copacabana, λίμνη Titicaca, Βολιβία – Ευτυχία.

8) Copacabana, λίμνη Titicaca, Βολιβία (ευτυχία)

9. Ποτοσί, Βολιβία – Περηφάνια.

9) Ποτοσί, Βολιβία (περηφάνια)

10. Uyuni Salar, Βολιβία – Νοσταλγία.

 

Του Γιάννη Παναγόπουλου

http://fragilemag.gr/vespa-travel-world/