Print this page

Μια ζεστή αγκαλιά γεμάτη αγάπη και όμορφη ροή ενέργειας στο 2ο Φεστιβάλ του Θερινού Ηλιοστασίου

Published in YperNoisis News

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα 26/6/2016 το 2ο Φεστιβάλ του Θερινού Ηλιοστασίου στο Χυτήριο, από τους Φίλους Αστρολογίας Ελλάδος.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με εξαιρετικούς ομιλητές και συντονιστές εργαστηρίων, ερευνητές και επαγγελματίες της αστρολογίας, της αναζήτησης, της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας. Ο επισκέπτης είχε τη χαρά να βιώσει ένα μοίρασμα γνώσης με ανοιχτή καρδιά.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα των φίλων της αστρολογίας για την σημερινή διοργάνωση, που την χαρακτήριζε το ομαδικό πνεύμα, η ποιότητα, η συνεργασία, η ευχάριστη διάθεση και η πρόθεση όλων για ένα δημιουργικό αποτέλεσμα διεύρυνσης της γνώσης της αστρολογίας και της ένωσης της με άλλες επιστήμες. Μια δράση που ανοίγει δρόμους εξέλιξης σε ατομικό και προσωπικό επίπεδο!

Όλες οι ομιλίες και τα εργαστήρια ήταν ξεχωριστά-μοναδικά που το καθένα είχε να προσφέρει στους συμμετέχοντες, ενδιαφέρουσες γνώσεις εξέλιξης και αυτοβελτίωσης.

Μια ιδιαίτερη ανάγκη μας ωθεί να σας μεταφέρουμε την δική μας αίσθηση από το διαδραστικό θεατρικό εργαστήρι που παρακολουθήσαμε με τίτλο:

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ; Πλανήτες εν Δράσει

Που παρουσίασε η εκπαιδευτική ομάδα της Συνδυαστικής Αστρολογίας* στην 1η επίσημη σε κοινό δράση της.

Εμπνευστής της ιδέας, η σύμβουλος ολιστικής και συνδυαστικής Αστρολογίας Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου η οποία επιμελήθηκε και συντόνισε την παράσταση.

Με στόχο τη βιωματική εκπαιδευτική διαδρομή και με άξονα το μεράκι το ταλέντο και τη γνώση, το βιωματικό διαδραστικό εργαστήρι (μαθησιακή και Θεατρική Αστρολογική ένωση), βασίζεται στην κεντρική ιδέα του πρότυπου μαθήματος ΄΄Συνδυαστική Αστρολογία΄΄.

Αφορά την εκπαίδευση με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο, αλλά και την βιωματική διαδρομή - κατανόηση (της) αστρολογικής γνώσης.

Μια εκπληκτική ένωση της αστρολογικής γνώσης μέσα από θεατρικούς ρόλους, που δίνει την δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει με έναν πρωτοπόρο τρόπο τους πλανήτες και την επίδρασή τους στη ζωή μας.

Είτε κάποιος έχει θεωρητικά γνώσεις για τους πλανήτες και την επιρροή τους στις ανθρώπινες συμπεριφορές είτε όχι, πραγματικά αυτή η ιδέα μας έδωσε την ευκαιρία να αφομοιώσουμε τα χαρακτηριστικά των τριών πλανητών που η ομάδα μας παρουσίασε.

Πρώτος ο Δίας με ευχάριστη διάθεση, τάσεις διεύρυνσης, επέκτασης και υπερβολής. Αισιόδοξος, θετικός αλλά και φλύαρος, με μια ροπή θα λέγαμε στις γήινες απολαύσεις…

Επόμενος πλανήτης που εμφανίστηκε στην σκηνή ο Κρόνος, αξιόπιστος, σταθερός και πρακτικός, με υπευθυνότητα τοποθετεί όρια, δομή και χρονικά πλαίσια. Είναι απόλυτος, δογματικός και αυταρχικός συγχρόνως…

Και τέλος ο Ουρανός με πρωτοπόρες ιδέες και ανθρωπιστικές τάσεις, με εφευρετικότητα και ανεμελιά, με άνοιγμα σε κάθε τι νέο και τεχνολογικά εξελιγμένο χωρίς περιορισμούς στον χώρο και στον χρόνο…

Και όσα σας αναφέρουμε ως ιδιότητες των πλανητών δεν είναι κάτι που γνωρίζαμε ή θυμόμασταν από γενικές γνώσεις, αλλά όσα σήμερα μάθαμε και αποτυπώθηκαν μέσα μου, από τους ρόλους των παιδιών που ερμήνευσαν σήμερα τους πλανήτες.

Μια βιωματική γνώση που με απλότητα σε οδηγεί να μάθεις τις βασικές ποιότητες των πλανητών, να παρατηρήσεις συγχρόνως τα στοιχεία του εαυτού σου, να εξερευνήσεις τα δικά σου χαρακτηριστικά αλλά και συμπεριφορές μέσα από την προσωπικότητα σου σε σχέση με τις επιρροές του κάθε πλανήτη. Εξαιρετικό!

Πραγματικά μια Ουράνια ιδέα, με Κρόνια δομή και πρακτικότητα, με την εύνοια του Δία για επέκταση γνώσης και ευχάριστης δημιουργικής έκφρασης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην εμπνεύστρια και συντονίστρια αυτής της ιδέας Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου και στην ομάδα της Συνδυαστικής Αστρολογίας

με τους συντελεστές:

Σταυρούλα Παπαδάτου: Δίας

Δημήτρης Μακρίδης: Κρόνος

Αναστασία Νικολίτσα: Ουρανός

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου: Επιμέλεια συντονισμός

 

Μπράβο σε όλους σας!

Είμαστε σε μια γλυκιά αναμονή γιατί γνωρίζουμε πως σε όλο αυτό το εγχείρημα έπεται συνέχεια…

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα απλόχερα μας προσφέρατε!

Φωτογραφία: Λίνα Λαμπροπούλου

Για την ΥπερΝόησις

Παναγιώτα Τζιτζίκου Βάϊος Κουγιούτας

Read 3777 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items