Print this page

Ειρήνη στον άνθρωπο – Ειρήνη στον κόσμο Πρεμ Ράβατ, Θέατρο Badminton Πέμπτη 30 Ιουνίου

Published in YperNoisis News

Ο Πρεμ Ράβατ, μια φωνή διεθνούς κύρους για την ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που δέχεται εκατοντάδες προσκλήσεις κάθε χρόνο από πολυάριθμες χώρες κι από τις 5 ηπείρους, έρχεται και στην Αθήνα.

Θα μιλήσει στο θέατρο Badminton, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 8 μ.μ.

Το κεντρικό θέμα της ομιλίας είναι η ανεκτίμητη αξία, που μπορεί και θα έπρεπε να έχει η ειρήνη στην προσωπική μας ζωή αλλά και στην κοινωνία.

ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ

Την εκδήλωση αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 2.000 καλεσμένοι από 30+ χώρες.

Ο Πρεμ Ράβατ απευθύνεται σε ανθρώπους απ’ όλα τα μονοπάτια της ζωής, ανεξαρτήτως κουλτούρας, θρησκείας, οικονομικής κατάστασης, πολιτικών πεποιθήσεων, μορφωτικού επιπέδου και κοινωνικής θέσης. Περιγράφει την ειρήνη ως θεμελιώδη ανάγκη στη ζωή του καθενός, υποστηρίζοντας ότι αυτή θα έπρεπε να είναι η καθημερινή πραγματικότητα για τον κάθε άνθρωπο αλλά και το βασικό συστατικό όλων των κοινωνικών σχέσεων.

Η προσέγγιση αυτή βάζει τον άνθρωπο πίσω στη θέση του πρωταγωνιστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΜ ΡΑΒΑΤ
Ο Πρεμ Ράβατ είναι ένας πολίτης του κόσμου με την πιο βαθειά έννοια της λέξης. Άρχισε να μιλά σε ακροατήρια από πολύ μικρή ηλικία, φέρνοντας μια σπάνια καθαρότητα και οξυδέρκεια στο θέμα της αναζήτησης της ειρήνης στη ζωή μας. Χωρίς να πρεσβεύει έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, κάποια θρησκεία ή πολιτική πορεία δράσης, έχει μεταφέρει αυτό το βαθύτατα απλό μήνυμα απευθυνόμενος σε μικρά και μεγάλα ακροατήρια σε περισσότερες από 50 χώρες.
Το έργο του Πρεμ έχει αναγνωριστεί από κυβερνήσεις και ομάδες πολιτών σ’ όλο τον κόσμο. Έχει προσκληθεί από πολυάριθμους οργανισμούς και φορείς, έχει μιλήσει στο παλάτι Κένσινγκτον στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα Ηνωμένα Έθνη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και τα Κοινοβούλια της Ιταλίας, της Αργεντινής και της Νέας Ζηλανδίας, σε φυλακές, σε διεθνή συνέδρια και σε φημισμένα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Τον Νοέμβριο του 2011, ο Πρώτος Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τζιάννι Πιττέλλα, διοργάνωσε μια ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο «Ειρήνη και Ευημερία στην Ευρωπαϊκή Ένωση», με κεντρικό ομιλητή τον Πρεμ Ράβατ. Την εκδήλωση παρακολούθησε μια μεγάλη διεθνής αντιπροσωπεία πολιτικών και άλλων επισήμων, που ανήκουν σε οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άμεσο αποτέλεσμα της έμπνευσης που αποκόμισαν από το μήνυμα του Πρεμ Ράβατ, ήταν η υπογραφή της πρώτης Προκήρυξης για την Ειρήνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Το 2013 ο Πρεμ Ράβατ παρευρέθη σε μια εκδήλωση, που συνδυάστηκε με την τελετή Αφής της Φλόγας της Ειρήνης, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ειρήνης. Εκεί ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ήρθε η ώρα οι πολίτες του κόσμου να ανοίξουν τα μάτια τους και να συμμετάσχουν ενεργά στην αναζήτηση της ειρήνης – για τους ίδιους. Και ύστερα να σέβονται, να έχουν σεβασμό – σεβασμό! Πρέπει να έχεις σεβασμό. Αν είναι να ζήσεις σ’ αυτόν τον πλανήτη Γη, πρέπει να έχεις σεβασμό.Δεν μιλάω για τρόπους καλής συμπεριφοράς. Μιλάω για τον θεμελιώδη σεβασμό που οφείλεις να έχεις προς τον εαυτό σου, πρώτα. Μετά προς τους άλλους γύρω σου. Αυτή είναι η φύση και το χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπου. Το να θέλεις να έχεις ειρήνη είναι θεμελιώδες δικαίωμά σου. Και η ειρήνη στη Γη θα είναι το πιο εκπληκτικό, το πιο απίστευτο, το πιο υψηλό επίτευγμα».

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΕΜ ΡΑΒΑΤ

Το 2001 ο Πρεμ Ράβατ ίδρυσε το Ίδρυμα Πρεμ Ράβατ (tprf.org), αναγνωρίζοντας ότι η ειρήνη είναι άρρηκτα δεμένη με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Το Ίδρυμα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, όπως τροφή νερό, ιατρική υποστήριξη και ανακούφιση σε περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι να δοθεί στους ανθρώπους μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους, τη θρησκεία τους και την τοπική τους κουλτούρα.

Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει κλινικές όπου παρέχεται δωρεάν ιατρική περίθαλψη και ιατροφαρμακευτικό υλικό σε χιλιάδες κόσμο.

Επίσης έχει εφαρμόσει το πρωτοποριακό επισιτιστικό πρόγραμμα «Τροφή για τους ανθρώπους», σε πολύ φτωχές περιοχές, όπου καθημερινά προσφέρονται ζεστά γεύματα αλλά και γεωργική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν αρχίσει πλέον να πηγαίνουν στο σχολείο και οι ενήλικες να βοηθούν στη λειτουργία των εγκαταστάσεων με τροφή που έχει παραχθεί και αγοραστεί από ντόπιους.

 

Read 2070 times

Latest from VaiosPanagiota