Print this page

Σοφία Καμαγιάννη και Άννη Ονουφρίου - Μια μουσική μαγεία στα μονοπάτια του έρωτα!

Published in YperNoisis News

“Αστέρι μου, φεγγάρι μου, της άνοιξης κλωνάρι μου
κοντά σου θά `ρθω πάλι, κοντά σου θά `ρθω μιαν αυγή
για να σου πάρω ένα φιλί και να με πάρεις πάλι.

Αγάπη μου, αγάπη μου, η νύχτα θα μας πάρει,
τ’ άστρα κι ο ουρανός, το κρύο το φεγγάρι.

Θα σ’ αγαπώ, θα ζω μες στο τραγούδι
θα μ’ αγαπάς, θα ζεις με τα πουλιά
θα σ’ αγαπώ, θα γίνουμε τραγούδι
θα μ’ αγαπάς, θα γίνουμε πουλιά”.

 Φαίδρα (Θεοδωράκης)

 

Είναι πραγματικά δύσκολο να μεταφέρει κανείς με λόγια, τα συναισθήματα που βιώνει κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας.
Το γέμισμα και η πληρότητα που βιώνει η ψυχή, καθώς όλες οι αισθήσεις πλημμυρίζουν, η καρδιά ανοίγει, μοιράζεται και αγαπά.

Το βίωμα μοναδικό και πώς να χωρέσει μέσα σε μια γραφή; Νύχτα Πανσέληνος όχι μία, αλλά όλα τα φεγγάρια μαζί ενωμένα και ερωτευμένα. Μια μαγική βραδιά γεμάτη ουράνιους ήχους και ερωτικές μελωδίες!

 

Ένα ποιοτικό και βαθιά ενωμένο μουσικό σχήμα με την εξαιρετική συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη η οποία μας ταξίδεψε μέσα από τις μελωδίες της φωνής και του πιάνου της, που καθώς άγγιζε τα πλήκτρα συγχρόνως άγγιζε και τις ψυχές μας.

Μαζί με την γλυκιά αισθαντική φωνή της Άννη Ονουφρίου, μια δυναμική φωνή με ευαίσθητη χροιά που με βαθιά συγκίνηση χάραζε νέους δρόμους μέσα στην καρδιά μας.

Με τον μοναδικό σολίστ φυσαρμόνικας και φλογέρων Μάνο Αβαράκη, ο οποίος με τον ιδιαίτερο τρόπο εκτέλεσης των φλογέρων του, γνωρίζει πολύ καλά πως να καθηλώνει το κοινό. Ήταν συγκλονιστικός και ακροβατικός θα έλεγα, ο γρήγορος τρόπος που άλλαζε φυσαρμόνικες και φλογέρες, καθώς ο κόσμος γύρω παρακολουθούσε χωρίς ανάσα την αρμονία του ρυθμού που έπαιζε, με την αρμονία της κίνησης του σώματος του. Ένα θέαμα ποιότητας και εγρήγορσης. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις έναν άνθρωπο καθιστό να παίζει μουσική και συγχρόνως όλο του το σώμα να δονείται εκστατικά και να χορεύει ασταμάτητα.

Και βέβαια μέσα σε όλα αυτά έρχεται και χρωματίζει το μουσικό σχήμα, δίνοντας αρμονία και ζωντάνια, η τρυφερή μελωδία της βιόλας και του μαντολίνου του Φώτη Παπαντωνίου μαζί με την όμορφη ζεστή συνοδευτική φωνή του.

Υπέροχα ποιήματα ένωσαν τα τραγούδια και τις μουσικές, μέσα από την εξαιρετική φωνή της ηθοποιού Ράνιας Κελαϊδίτη η οποία γινόταν μια αγκαλιά ένωσης όλων των στοιχείων.

 

 

Ακούσαμε τραγούδια που έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας και έχουν μείνει ανεξίτηλα μέσα στις καρδιές μας, ερμηνείες όπως : Η νύχτα (Ξαρχάκος-Γκάτσος), Τρελή του φεγγαριού (Χατζιδάκις- Γκάτσος), La canzone del mal di luna (Piovani), Mια θάλασσα μικρή (Σαββόπουλος), Scarborough Fair (Simon and Garfunkel), Φαίδρα (Θεοδωράκης) κ.α. Στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ»

 

Ιδιαίτερο σημείο της βραδιάς ήταν και οι μουσικές επιλογές της Σοφίας Καμαγιάννη από την δισκογραφική της δουλειά Στων Άστρων την Άλω “ αλλά και άλλα κλασσικά κομμάτια, δικών της συνθέσεων από την 1η της δισκογραφική δουλειά ''Αποβάθρα'' κ.α.
Παρότι κλασσικά έδεναν εξαίσια με το πρόγραμμα, δίνοντας νότες από το προσωπικό μοναδικό στίγμα της πολυτάλαντης συνθέτριας που την κάνει να ξεχωρίζει !!!.

 

Μια μουσική βραδιά που αγκάλιασε με τις μουσικές μελωδίες, τους ήχους του ουρανού! Μελωδίες που ξεσήκωσαν τα αστέρια σε έναν χορό της νυχτιάς, γύρω από την ολόγιομη σελήνη.

 

Προτιμώ να κλείσω το άρθρο τραγουδιστά όπως άλλωστε το άρχισα, με ένα αγαπημένο τραγούδι που ένωσε εκείνο το βράδυ τις καρδιές και τις φωνές όλων μας… που χωρίς μικρόφωνα καλλιτέχνες και κοινό όλοι μαζί τραγουδήσαμε και ο ήχος της φωνής μας αγκάλιασε το φεγγάρι!

 

“Ο ουρανός, ο μεγάλος ουρανός
είν’ ακόμα σκοτεινός
και η νύχτα κυλά.

Μα εκεί ψηλά
κοίτα έν’ άστρο που δειλά
μοναχό φεγγοβολά και μας χαμογελά.

Νύχτα ασημένια
κι η κάθε μου η έννοια
σ’ απόχη μεταξένια
από ξανθά μαλλιά.”

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για το υπέροχο μουσικό ταξίδι!

Πολλά συγχαρητήρια στη Σοφία Καμαγιάννη για την ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Συγχαρητήρια και ευγνωμοσύνη και στους πέντε καλλιτέχνες για την προσφορά τους στον πολιτισμό μας!

Αναμένουμε με χαρά την επόμενη συναυλία τους…


Για την ΥπερΝόησις

Παναγιώτα Τζιτζίκου

Read 3144 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items