Print this page

Εισαγωγικό σεμινάριο Kung Fu στο Shantom

Published in YperNoisis News
Εισαγωγικό σεμινάριο Kung Fu με το Χρήστο Τερζίδη
Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, ώρα 13.00-15.00
στον Πολυχώρο Shantom
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Γενικά για το Kung Fu
Το Kung Fu είναι μία «πολεμική» τέχνη βασισμένη πάνω στις κινήσεις των ζώων και των φυτών που σαν βασικό και κύριο σκοπό έχει τη σωματική ενδυνάμωση του ανθρώπου κατά τρόπο φυσικό, σε συνδυασμό με τη συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη και εμβάθυνση.
Η σωματική ενδυνάμωση πραγματοποιείται μέσω ασκήσεων ευλυγισίας και δυναμικών ασκήσεων. Ενώ, αντίστοιχα η συναισθηματική και διανοητική φύση του ασκούμενου εργάζεται μέσω αναπνευστικών ασκήσεων για την εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος, της συνεχούς παρατήρησης, μελέτης και εμβάθυνσης της κίνησης και πως αυτή ανταποκρίνεται με την εσωτερική του αίσθηση και αντίληψη.
Η παραπάνω, εσωτερική και εξωτερική, εργασία έχει ως στόχο να καταστήσει τον άνθρωπο που ασκείται πάνω σε αυτό το μονοπάτι ικανό να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει μέσα στην καθημερινότητα του. Οι ¨εχθροί¨ που πρέπει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος άνθρωπος δεν είναι άλλοι από τη συναισθηματική κόπωση, τη σωματική αδυναμία, το άγχος και το στρες του σύγχρονου τρόπου ζωής που μας οδηγεί σε ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα περισσότερη, απ’ όσο ποτέ, ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση με τον εαυτό μας σε όλα τα επίπεδα και να του επιτρέψουμε να εκδηλώσει και να αξιοποιήσει όλες τις ικανότητες και χαρίσματά του.
Στο Shantom γίνονται τακτικά μαθήματα Kung Fu Τρίτη 21.30-23.00 και Σάββατο 12.00-14.00 με εκπαιδευτή το Χρήστο Τερζίδη. Η ύλη που διδάσκεται στα μαθήματα προέρχεται κυρίως από το Tai Nui Kung Fu καθώς και από άλλα συστήματα.
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.  Δεν απαιτείται καμία γνώση πολεμικής τέχνης ούτε ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.
Ύλη του σεμιναρίου
1ο μέρος
•    Ασκήσεις ευλυγισίας και ενδυνάμωσης από το KAEMEN (Ταοϊστική Γιόγκα)
•    Αναπνευστικές ασκήσεις
•    Δυναμικές και κινησιολογικές ασκήσεις
Διάλειμμα (10’)
2ο μέρος
•    Μελέτη και ανάλυση σε στάσεις ζώων
•    Μελέτη και ανάλυση τεχνικών
Χρήστος Τερζίδης
Ο Χρήστος Τερζίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη. Ασχολείται με το kung fu από το 1993, μαθητεύοντας στη σχολή του Ανδρέα Τουλιάτου, απ' όπου πήρε τη μαύρη ζώνη το 1997. Έκτοτε, συνεργάζεται ως εκπαιδευτής στη σχολή του δασκάλου του, και στο Shantom από την περίοδο 2009-2010.
Δηλώσεις συμμετοχής
Στη γραμματεία του Shantom, έως την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.  Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας (μετρό Χολαργός), Κ. Χαλάνδριτηλ. 210-6717529, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες για το Kung Fu: http://www.shantala.gr/kungfu.html
 
Read 2876 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items