Print this page

Πνευματικός Κινηματογράφος 2016 - 2017

Published in YperNoisis News

Κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες αφυπνίζουν.

Υπάρχουν πολλές πνευματικού περιεχομένου ταινίες, ταινίες που ενδυναμώνουν, εμψυχώνουν, κινητοποιούν, πληροφορούν, αλλά προπάντων αφυπνίζουν συνειδήσεις. Αυτές οι ταινίες δεν προβάλλονται συχνά στις μεγάλες αίθουσες, ίσως επειδή δεν είναι αρκετά εμπορικές.

Όπως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, έτσι και μια καλή ταινία αποτελεί ολόκληρο βιβλίο. Μέσα από αυτήν, η μάθηση μετατρέπεται σε απόλαυση, απλά και μόνο παρακολουθώντας την υπόθεση του έργου να ξετυλίγεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας.

Κύκλοι Πνευματικού Κινηματογράφου υπάρχουν σε πάνω από 80 χώρες. Σκεφθείτε τον Κύκλο σαν τον κύκλο γύρω από τη φωτιά, όπου όλη η φυλή μαζεύεται και ακούει το σαμάνο να αφηγείται ιστορίες γύρω από τα μυστήρια της ζωής. Στον δικό μας Κύκλο Πνευματικού Κινηματογράφου, τον ρόλο του σαμάνου θα ενσαρκώσει ο Παναγιώτης Μερέκος, ο οποίος θα μας καθοδηγήσει στα κρυφά μονοπάτια της κάθε ταινίας.

Στον νέο αυτόν Κύκλο του Πνευματικού Κινηματογράφου, θα προβάλλονται δύο έργα κάθε μήνα, κατά κανόνα το 2ο και το 4ο Σάββατο εκάστου μηνός, με λίγες εξαιρέσεις που αφορούν Αργίες και Εορτές. Οι προβολές θα γίνονται στο «Εργαστήριον Ψυχοφυσιολογικής Εκπαιδεύσεως» του Νικόλαου Μαγαλιού, Λεωφ. Βουλιαγμένης 123, στάση μετρό «Αγ. Ιωάννης», 1ος όροφος.

Εκεί, θα παρακολουθήσουμε ιδιαίτερες ταινίες που θα μας εμπνεύσουν και θα μας ψυχαγωγήσουν (ψυχαγωγία = αγωγή ψυχής). Θα έχουμε την ευκαιρία να συναναστραφούμε με ανθρώπους όμοιας ή παραπλήσιας νοοτροπίας και να ανταλλάξουμε απόψεις κατά την διάρκεια της συντονισμένης συζήτησης που θα έπεται κάθε προβολής. Θα συζητάμε, θα αναλύουμε και θα εμβαθύνουμε το κάθε έργο, ώστε να αποκομίζουμε ακόμη περισσότερα.

Η ουσιαστικά συμβολική συμμετοχή των 5€ ανά ενήλικα (δωρεάν για παιδιά και μαθητές), λιγότερο απ’ ό,τι στις κινηματογραφικές αίθουσες, θα επιτρέψει την διατήρηση του Κύκλου μας και τον Ελληνικό υποτιτλισμό λίαν ενδιαφερουσών ταινιών.

Ας γίνουμε όλοι κομμάτι ενός Κινηματογραφικού Κύκλου, ο οποίος θα συνεχίζεται ακόμη και μετά το άναμμα των φώτων!

Παρακαλούμε να προσέλθετε 18:05 - 18:25, προκειμένου η προβολή να ξεκινήσει στις 18:30 ακριβώς. Στην αίθουσα προβολής εισερχόμαστε όλοι χωρίς υποδήματα.

Συντονιστής συζητήσεως: Παναγιώτης Μερέκος
Υπεύθυνος εκδηλώσεως: Γεώργιος Δουδούμης (6975 622 940)

Οι προβολές του νέου Κύκλου Πνευματικού Κινηματογράφου έχουν οριστεί για τις εξής ημερομηνίες του έτους 2016: 12 & 26 Νοε, 10 & 17 Δεκ.

Το 2017 θα συναντηθούμε στις 21 & 28 Ιαν, 11 & 18 Φεβ, 11 & 18 Μαρ, 2 & 22 Μαρ, 13 & 27 Μαϊ, 17 & 24 Ιούν κι, ενδεχομένως, στις 8 & 22 Ιουλ.

Με αγάπη και φως,

Παναγιώτης Μερέκος

Read 2705 times

Latest from VaiosPanagiota