Print this page
Οι Έλληνες καθηγητές Πάρις Κατσίβελος και Ξενοφών Μουσάς, μόλις έλαβαν τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα Οι Έλληνες καθηγητές Πάρις Κατσίβελος και Ξενοφών Μουσάς, μόλις έλαβαν τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα

Η Ακαδημία Εκπαίδευσης και Επιστημών της Ουκρανίας αναγόρευσε Επίτιμο Διδάκτορα τον Καθηγητή Δραματικής Τέχνης Πάρι Κατσίβελο

Published in YperNoisis News

<<Επίτιμος Διδάκτωρ της Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Επιστημών της Ουκρανίας>>
αναγορεύθηκε ο Ηθοποιός - Καθηγητής Δραματικής Τέχνης και Καθηγητής Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Πάρις Κατσίβελος για το σύνολο του Ακαδημαϊκού του έργου πέραν των τεσσάρων δεκαετιών, για το πλήρες <<σύστημα>> διδασκαλίας που οικοδόμησε στην Δραματική Τέχνη, με θεωρία, πρακτική και εξειδικευμένα εργαστήρια και ιδιαίτερα για τις προσωπικές του διδακτικές ενότητες που αφορούν σε <<Εξειδικευμένα Εργαστήρια Δραματικής Τέχνης>>, <<Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα και Εξειδικευμένα Εργαστήρια Δραματικής Τέχνης για Επαγγελματίες Ηθοποιούς>>, όπως και την προσωπική του δημιουργία, την <<Αγωγή Ποιοτικής Επικοινωνίας>>, που διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα <<Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες>> του Αυστριακού Πανεπιστημίου D.U.K

 

Οι τιμηθέντες Έλληνες Πάρις Κατσίβελος και Ξενοφών Μουσάς, ανάμεσα στους Ουκρανούς Ακαδημαϊκούς Γιούριι Μοσένκις και Ναζάρ Ναζάροβ

.
Ο Πάρις Κατσίβελος έλαβε το Δίπλωμα του Επίτιμου Διδάκτορα της Ουκρανικής Ακαδημίας προ διμήνου από τους καθηγητές κ.κ. Γιούριι Μοσένκις και Ναζάρ Ναζάροβ σε τελετή που έγινε στο κτίριο Κωστής Παλαμάς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόσφατα έλαβε και τον σχετικό πάπυρο.
Η πρώτη συνάντηση του Πάρι Κατσίβελου με τους συγκεκριμένους Ουκρανούς καθηγητές έγινε την 1η Ιουνίου του 2014, όταν βραβεύθηκε ο Έλληνας Ηθοποιός, για την συνολική προσφορά του στα Γράμματα, στις Τέχνες και στον Πολιτισμό από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών» με το <<Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου>>, στην 30η του, ετήσια τελετή βραβεύσεων. Στην ίδια τελετή βραβεύθηκαν και οι δύο Ουκρανοί καθηγητές για το έργο που προσέφεραν στην Ελλάδα με τα βιβλία τους, ανάμεσα σε σπουδαίες προσωπικότητες του Πνεύματος, των Τεχνών, της Επιστήμης, της Πολιτικής, του Αθλητισμού και της Κοινωνικής προσφοράς, από Ελλάδα, Γαλλία, Ουκρανία, Αλβανία, Σερβία (Κόσσοβο), Χερσόνησο Κριμαίας, Ισπανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη, στην ίδια τελετή είχαν βραβευτεί και τα Παιδικά Χωριά S.O.S., για το τεράστιο κοινωνικό τους έργο......
Η δεύτερή τους συνάντηση έγινε, τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Πάρις Κατσίβελος, πρόσφερε την Ποιητική του Καβαφική παράσταση με συνοδεία ζωντανής μουσικής στον Σύνδεσμο Ελλήνων Αιγυπτιωτών, σε εκδήλωση τιμής που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών» για τους Ουκρανούς καθηγητές κ.κ. Γιούριι Μοσένκις και Ναζάρ Ναζάροβ, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας δύο βιβλίων τους, που τιμούν και πάλι την χώρα μας. Συγκεκριμένα κυκλοφόρησε στα Ουκρανικά και στα Αγγλικά το βιβλίο "Η Ελληνική Γέννεσις της Ευρώπης" του καθηγητή Μοσένκις και τα "Άπαντα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη", σε Ουκρανική μετάφραση από τον Καθηγητή Ναζάροβ.

Οι Ουκρανοί καθηγητές εντυπωσιασμένοι, όπως είπαν, από τον ιδιαίτερο τρόπο που <<ζωντάνεψε>> ερμηνευτικά και θεατροποίησε σε μια ενιαία παράσταση ο Πάρις Κατσίβελος, την ποίηση του Καβάφη, ιδιαίτερα από τον τελετουργικό χαρακτήρα της παράστασής του, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και για το Ακαδημαϊκό του έργο ιδιαίτερα για τις διδακτικές ενότητες που είναι προσωπικές του δημιουργίες, όπως για το πλήρες <<σύστημα>> διδασκαλίας που οικοδόμησε στην Δραματική Τέχνη, για τα Εξειδικευμένα Εργαστήρια και τα Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα Δραματικής Τέχνης, αλλά και για την προσωπική του δημιουργία, την <<Αγωγή Ποιοτικής Επικοινωνίας>>, που διδάσκει σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Αυστριακού Πανεπιστημίου D.U.K., τον ερώτησαν για λογαριασμό της Ακαδημίας, αν συμφωνεί να παρουσιάσει στην Ουκρανική Ακαδημία τις διδακτικές του δημιουργίες και εκείνος πρόθυμα δέχτηκε.
Στο σύντομο διάστημα που παρέμειναν οι Ουκρανοί ακαδημαϊκοί στην Αθήνα ακολούθησαν συνεχείς συναντήσεις τους και ανταλλαγή υλικού σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή ανάμεσά τους.

 Στο γραφείο του Κωστή Παλαμά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Πάρις Κατσίβελος απαγγέλει Κωστή Παλαμά στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης

Οι καθηγητές παρέδωσαν το υλικό του Πάρι Κατσίβελου στην Ακαδημία τους και άρχισε και πάλι η αποστολή κάποιων εργασιών και εκπαιδευτικών σχεδιασμών από τον Έλληνα καθηγητή προς την Ουκρανική Ακαδημία.
Στην αλληλογραφία που ακολούθησε ο Ουκρανός καθηγητής Γιούριι Μοσένκις όταν είδε σε πρόσκληση παρουσίασης της Νέας Έκδοσης του 18άκις βραβευθέντος βιβλίου <<Με Πυξίδα το ΦΩΣ>> του Πάρι Κατσίβελου, το όνομα του έλληνα Αστροφυσικού και καθηγητού της Φυσικής του Διαστήματος κυρίου Ξενοφώντα Μουσά έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και για εκείνον, αφού παρακολουθεί με θαυμασμό τις εργασίες του, ιδιαίτερα στον χώρο της Αρχαιοαστρονομίας και της Ιστορίας της Αστρονομίας που τον ενδιαφέρει και όταν έμαθε την φιλική πολυετή σχέση του Πάρι Κατσίβελου μαζί του, οργανώθηκε η συνάντησή τους.
Προ διμήνου ήρθαν και πάλι οι ξένοι καθηγητές στην Αθήνα και έγιναν τέσσερις συναντήσεις τους με τον Πάρι Κατσίβελο, στις δύο από αυτές και με τον αστροφυσικό Κύριο Ξενοφώντα Μουσά. Στην δεύτερή τους συνάντηση, έγινε και η προγραμματισμένη τιμητική βράβευση και αναγόρευση, του Πάρι Κατσίβελου και του κυρίου Ξενοφώντα Μουσά, σε Επίτιμους Διδάκτορες της Ουκρανικής Ακαδημίας, δια χειρών των δύο Ουκρανών καθηγητών σε τελετή, στο κτίριο Κωστής Παλαμάς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο δεύτερο μέρος της οποίας ο Πάρις Κατσίβελος απήγγειλε ποίηση του Κωστή Παλαμά στο γραφείο του Κωστή Παλαμά, που ανοίχτηκε ειδικά για την περίσταση.
Επίσης παραδόθηκε γραπτή πρόσκληση στους δύο έλληνες τιμώμενους, από την Ουκρανική Ακαδημία για την συμμετοχή τους, τον ερχόμενο Οκτώβριο σε λαμπρή τελετή των γενεθλίων της Ακαδημίας, στην διάρκεια των οποίων θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα τιμηθούν και πάλι οι Έλληνες προσκεκλημένοι.
Για το άμεσο μέλλον έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του Πάρι Κατσίβελου και του Ξενοφώντα Μουσά στο Κίεβο στην Ακαδημία Εκπαίδευσης και Επιστημών της Ουκρανίας, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, αμέσως μετά το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ το οποίο θα γίνει και πάλι στην πατρίδα μας για όγδοη συνεχή χρονιά στις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και από το οποίο δεν μπορεί να απουσιάσει ο Πάρις Κατσίβελος, αφού είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής του Επιτροπής και Αντιπρόεδρός του, υπεύθυνος για την Ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Διαπολιτισμικού Διαλόγου. Είναι σημαντική η συγχρονικότης της επίσκεψης των δύο Ελλήνων καθηγητών με την παρουσίαση των εργασιών τους και την ειδική τελετή τιμής τους στην ιδιαίτερη ημέρα των γενεθλίων της Ουκρανικής Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Επιστημών.
Αυτή είναι μία ακόμη σημαντική διεθνής Ακαδημαϊκή Διάκριση Τιμής του Πάρι Κατσίβελου μετά από την πολυσυζητημένη του κορυφαία <<Ενεργή Ακαδημαϊκή Ιδιότητα και Τίτλο Τιμής>> του <<Παγκόσμιου Καθηγητή Κοινωνικοπολιτικής Παιδείας>>, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (U.N.O.), από το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ (W.P.F.) και το Παγκόσμιο Κράτος της Γης (U.S.E.), πέρυσι την ίδια περίοδο.

<<Επίτιμος Διδάκτωρ της Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Επιστημών της Ουκρανίας>> αναγορεύθηκε ο Ηθοποιός - Καθηγητής Δραματικής Τέχνης και Καθηγητής Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Πάρις Κατσίβελος για το σύνολο του Ακαδημαϊκού του έργου  πέραν των τεσσάρων δεκαετιών, για το πλήρες <<σύστημα>> διδασκαλίας που οικοδόμησε στην Δραματική Τέχνη, με θεωρία, πρακτική και εξειδικευμένα εργαστήρια και ιδιαίτερα για τις προσωπικές του διδακτικές ενότητες που αφορούν σε <<Εξειδικευμένα Εργαστήρια Δραματικής Τέχνης>>, <<Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα και Εξειδικευμένα Εργαστήρια Δραματικής Τέχνης για Επαγγελματίες Ηθοποιούς>>, όπως και την προσωπική του δημιουργία, την <<Αγωγή Ποιοτικής Επικοινωνίας>>, που διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα <<Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες>> του Αυστριακού Πανεπιστημίου D.U.K.

     Ο Πάρις Κατσίβελος έλαβε το Δίπλωμα του Επίτιμου Διδάκτορα της Ουκρανικής Ακαδημίας προ διμήνου από τους καθηγητές κ.κ. Γιούριι Μοσένκις και Ναζάρ Ναζάροβ σε τελετή που έγινε στο κτίριο Κωστής Παλαμάς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόσφατα έλαβε και τον σχετικό  πάπυρο.

     Η πρώτη συνάντηση του  Πάρι Κατσίβελου με τους συγκεκριμένους Ουκρανούς καθηγητές έγινε την 1η Ιουνίου του 2014, όταν βραβεύθηκε ο Έλληνας Ηθοποιός,  για την συνολική προσφορά του στα Γράμματα, στις Τέχνες και στον Πολιτισμό από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών» με το <<Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου>>,  στην  30η  του, ετήσια τελετή βραβεύσεων. Στην ίδια τελετή βραβεύθηκαν και οι δύο Ουκρανοί καθηγητές για το έργο που προσέφεραν στην Ελλάδα με τα βιβλία τους, ανάμεσα σε σπουδαίες προσωπικότητες  του Πνεύματος, των Τεχνών, της Επιστήμης, της Πολιτικής, του Αθλητισμού και της Κοινωνικής προσφοράς,  από Ελλάδα, Γαλλία, Ουκρανία, Αλβανία, Σερβία  (Κόσσοβο), Χερσόνησο Κριμαίας, Ισπανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη, στην ίδια τελετή  είχαν βραβευτεί  και  τα Παιδικά Χωριά S.O.S., για το τεράστιο κοινωνικό τους έργο......

    Η δεύτερή τους συνάντηση έγινε, τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Πάρις Κατσίβελος, πρόσφερε την Ποιητική του Καβαφική παράσταση με συνοδεία ζωντανής μουσικής στον Σύνδεσμο Ελλήνων Αιγυπτιωτών, σε εκδήλωση τιμής που διοργανώθηκε από  τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών»  για τους  Ουκρανούς  καθηγητές  κ.κ. Γιούριι Μοσένκις και Ναζάρ Ναζάροβ, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας δύο βιβλίων τους, που τιμούν και πάλι την χώρα μας. Συγκεκριμένα  κυκλοφόρησε στα Ουκρανικά και στα Αγγλικά το βιβλίο "Η Ελληνική Γέννεσις της Ευρώπης" του καθηγητή Μοσένκις και τα "Άπαντα του  Κωνσταντίνου Π. Καβάφη", σε Ουκρανική μετάφραση από τον Καθηγητή Ναζάροβ.

     Οι Ουκρανοί καθηγητές εντυπωσιασμένοι, όπως είπαν, από τον ιδιαίτερο τρόπο που <<ζωντάνεψε>> ερμηνευτικά και θεατροποίησε σε μια ενιαία παράσταση ο Πάρις Κατσίβελος,  την ποίηση του Καβάφη, ιδιαίτερα από τον τελετουργικό χαρακτήρα της παράστασής του,  έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και για το Ακαδημαϊκό του έργο ιδιαίτερα για τις διδακτικές  ενότητες που είναι  προσωπικές του δημιουργίες, όπως για το πλήρες <<σύστημα>> διδασκαλίας που οικοδόμησε στην Δραματική Τέχνη, για τα Εξειδικευμένα Εργαστήρια και τα Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα Δραματικής Τέχνης, αλλά και για την  προσωπική του δημιουργία, την <<Αγωγή Ποιοτικής Επικοινωνίας>>,  που διδάσκει σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Αυστριακού Πανεπιστημίου D.U.K., τον  ερώτησαν για λογαριασμό της Ακαδημίας, αν συμφωνεί  να παρουσιάσει στην Ουκρανική Ακαδημία τις διδακτικές του δημιουργίες και εκείνος πρόθυμα δέχτηκε. Στο σύντομο διάστημα που παρέμειναν οι Ουκρανοί ακαδημαϊκοί στην Αθήνα ακολούθησαν συνεχείς συναντήσεις τους και ανταλλαγή υλικού σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή ανάμεσά τους.

     Οι καθηγητές παρέδωσαν το υλικό του Πάρι Κατσίβελου στην Ακαδημία τους και άρχισε και πάλι η αποστολή κάποιων εργασιών και εκπαιδευτικών σχεδιασμών από τον Έλληνα καθηγητή προς την Ουκρανική Ακαδημία.

     Στην αλληλογραφία που ακολούθησε ο Ουκρανός καθηγητής Γιούριι Μοσένκις όταν είδε σε πρόσκληση παρουσίασης της Νέας Έκδοσης του 18άκις βραβευθέντος βιβλίου <<Με Πυξίδα το ΦΩΣ>> του Πάρι Κατσίβελου, το όνομα του έλληνα Αστροφυσικού και καθηγητού της Φυσικής του Διαστήματος κυρίου Ξενοφώντα Μουσά έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και για εκείνον, αφού παρακολουθεί με θαυμασμό τις  εργασίες του, ιδιαίτερα στον χώρο της Αρχαιοαστρονομίας και της Ιστορίας της Αστρονομίας  που τον ενδιαφέρει και όταν έμαθε την φιλική πολυετή σχέση του Πάρι Κατσίβελου μαζί του, οργανώθηκε η συνάντησή τους.

       Προ διμήνου ήρθαν και πάλι οι ξένοι καθηγητές στην Αθήνα και έγιναν τέσσερις  συναντήσεις τους με τον Πάρι Κατσίβελο, στις δύο από αυτές  και με τον αστροφυσικό Κύριο Ξενοφώντα Μουσά.  Στην δεύτερή τους συνάντηση, έγινε και η προγραμματισμένη τιμητική βράβευση και αναγόρευση, του Πάρι Κατσίβελου και του κυρίου Ξενοφώντα Μουσά, σε Επίτιμους Διδάκτορες της Ουκρανικής Ακαδημίας, δια χειρών των δύο Ουκρανών καθηγητών σε τελετή,  στο κτίριο Κωστής Παλαμάς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο δεύτερο μέρος της οποίας ο Πάρις Κατσίβελος απήγγειλε ποίηση του Κωστή Παλαμά στο γραφείο του Κωστή Παλαμά, που ανοίχτηκε ειδικά για την περίσταση.

     Επίσης παραδόθηκε γραπτή πρόσκληση στους δύο έλληνες τιμώμενους, από την Ουκρανική Ακαδημία για την συμμετοχή τους, τον ερχόμενο Οκτώβριο σε λαμπρή τελετή των γενεθλίων της Ακαδημίας, στην διάρκεια των οποίων θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα τιμηθούν και πάλι οι Έλληνες προσκεκλημένοι.  Για το άμεσο μέλλον έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του Πάρι Κατσίβελου και του Ξενοφώντα Μουσά στο Κίεβο στην Ακαδημία Εκπαίδευσης και Επιστημών της Ουκρανίας, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, αμέσως μετά το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ το οποίο θα γίνει και πάλι στην πατρίδα μας για όγδοη συνεχή χρονιά στις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και από το οποίο δεν μπορεί να απουσιάσει ο Πάρις Κατσίβελος, αφού είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής του Επιτροπής και Αντιπρόεδρός του, υπεύθυνος για την Ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Διαπολιτισμικού Διαλόγου. Είναι σημαντική η συγχρονικότης της επίσκεψης των δύο Ελλήνων καθηγητών με την παρουσίαση των εργασιών τους και την ειδική τελετή τιμής τους στην ιδιαίτερη ημέρα των γενεθλίων της Ουκρανικής Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Επιστημών.

     Αυτή είναι μία ακόμη σημαντική διεθνής Ακαδημαϊκή Διάκριση Τιμής του Πάρι Κατσίβελου μετά από την πολυσυζητημένη του κορυφαία  <<Ενεργή Ακαδημαϊκή Ιδιότητα και Τίτλο Τιμής>> του <<Παγκόσμιου Καθηγητή Κοινωνικοπολιτικής Παιδείας>>, από τον  Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (U.N.O.),  από το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ (W.P.F.) και το Παγκόσμιο Κράτος της Γης (U.S.E.), πέρυσι την ίδια περίοδο. 

 

με την υποστήριξη

 

Read 2859 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items