Το μέλλον των Cryptocurrency: Τι να περιμένετε;
Lidia Staron. Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018
Στον σημερινό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, όλα μοιάζουν να έχουν ένα ψηφιακό αντίγραφο - ακόμη και τα χρήματα.
Δεν έχει πολύ καιρό που η κρυπτογράφηση (bitcoin) εισήχθη στην αγορά, αλλά έχει ήδη επιφέρει πολλά οφέλη στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πραγματοποιούν χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
Ήταν όντως ένας δύσκολος δρόμος.
Από τότε που κυκλοφόρησε το 2008, το πρώτο κρυπτονόμισμα - Bitcoin - αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις, με τα προβλήματα σε συναλλαγές, συχνές καθυστερήσεις και άλλα τεχνικά προβλήματα.
Παρ 'όλα αυτά, τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν, γίνονται πιο γνωστά και πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον.
Ποιο είναι το μέλλον για τα κρυπτονομίσματα;
Κυβερνήσεις να ρυθμίζουν τα ψηφιακά νομίσματα.
Με τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια των ψηφιακών νομισμάτων, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν ένα τεράστιο μέρος του επιχειρηματικού τομέα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότερες κυβερνήσεις αξιολογούν πώς μπορούν να ρυθμίζουν το ψηφιακό νόμισμα. Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ (HKEX), για παράδειγμα, πρότεινε ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται σε blockchain και cryptocurrency, θα πρέπει να ρυθμίζονται σύμφωνα με τους ισχύοντες δημοσιονομικούς κανονισμούς.
Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση διεξάγει έρευνα σχετικά με το εάν θα ρυθμίσει τα ψηφιακά νομίσματα λόγω των ευκαιριών και των κινδύνων για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση.
Οι κυβερνήσεις μπορούν επίσης να υιοθετήσουν ψηφιακό νόμισμα
Ενώ ορισμένες χώρες σκέφτονται να το ρυθμίσουν, άλλοι διερευνούν τη δυνατότητα να έχουν τις δικές τους εκδοχές του bitcoin. Το Ομοσπονδιακό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (US Federal Reserve System), για παράδειγμα, σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό νόμισμα. Σύμφωνα με τον εκδότη του Futurist, τα κρυπτονομίσματα θα εκτοπίσουν τουλάχιστον το 25% των εθνικών νομισμάτων μέχρι το 2030. Πρόκειται για μια δραματική κίνηση και θα μπορούσε να περιλαμβάνει, μακρές συνομιλίες, συζητήσεις και έρευνα.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα κρυπτονομίσματα έχουν ένα μοναδικό χαρακτήρα από τα εθνικά νομίσματα.
Το πιο βασικό, είναι αποκεντρωμένα.
Αυτό σημαίνει ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν μπορούν να ελέγχονται από οποιοδήποτε πρόσωπο, κυβέρνηση ή εταιρεία. Θα είναι επίσης μια μακρά διαδικασία, καθώς θα μπορούσε να έχει πολλές συνέπειες για τους φόρους και το διεθνές εμπόριο και τη βιομηχανία. Έχοντας ένα εθνικό ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε παρακμή του τραπεζικού κλάδου, καθώς θα έκοβε τους μεσάζοντες και τις τράπεζες με τις περισσότερες οικονομικές συναλλαγές που γίνονται online.
Όλο και περισσότεροι επενδυτές συμμετέχουν σε αυτό.
Με πολλές κυβερνήσεις που διερευνούν την ιδέα της ρύθμισης και ακόμη και της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων και με τον αυξανόμενο αριθμό ψηφιακών εφαρμογών, όλο και περισσότεροι επενδυτές αισθάνονται πιο σίγουροι για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε αυτόν τον κλάδο. Η κρυπτογράφηση έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και συναλλάσσονται. Αυτή τη στιγμή, εκτός από τη διαπραγμάτευση, μερικοί επενδυτές κερδίζουν δανείζοντας τα bitcoins σε άλλους, όπως και τα τυπικά προσωπικά δάνεια στο διαδίκτυο.
Το 2017, η τιμή ενός bitcoin έφθασε σε ένα ρεκόρ ύψους σχεδόν $ 20.000.
Επιπλέον, η βιομηχανία κρυπτογράφησης μόλις ξεκινάει, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο ελκυστικό για τους επενδυτές. Σύμφωνα με τον Russell Korus, Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας παγκόσμιας πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται EZ Exchange, η κρυπτοεγχειρητικότητα θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία κατά τα επόμενα 20 χρόνια από ό,τι το Διαδίκτυο τα τελευταία 20 χρόνια.
Αυξανόμενος έλεγχος του ψηφιακού χρήματος.
Παρά τις μεγάλες δυνατότητες κρυπτογράφησης και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της (όπως η ανωνυμία των συναλλαγών και ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας της), μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μέχρι τώρα τα ψηφιακά χρήματα είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιείται επίσης σε παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του ξεπλύματος χρημάτων, την εμπορία και την προμήθεια όπλων.
Οι κρυπτοεπιχειρήσεις αντιμετωπίζουν επίσης ορισμένους περιορισμούς. Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να διαγραφεί η ψηφιακή περιουσία από τη καταστροφή ενός υπολογιστή ή τη διάλυση του εικονικού τοπίου.
Ενώ ο αριθμός των εμπόρων που δέχονται κρυπτοσυχνότητες αυξάνεται σταθερά, θα εξακολουθούν να αποθαρρύνουν τους περισσότερους ανθρώπους.
Τρελά κέρδη παρά τις ασταθείς αγορές
Επί του παρόντος, η τιμή bitcoin είναι $ 6.400. Μέχρι το 2022 ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Tim Draper πιστεύει ότι θα μπορούσε να φτάσει τα $ 250.000. Βεβαίως υπάρχει ένα πρόβλημα με τη σταθερότητα του ψηφιακού χρήματος για πολλούς λόγους - έλλειψη κανονισμών, αποκέντρωση, έλλειψη θεσμικού κεφαλαίου κ.ο.κ.
Ωστόσο, παρά την αστάθεια, όλο και περισσότερες προβλέψεις εμπειρογνωμόνων γίνονται αισιόδοξες για το μέλλον του bitcoin. Επιπλέον, η πιθανότητα κρατικής παρέμβασης είναι πιθανόν να συμβάλλει στην αύξηση της αστάθειας της αγοράς κρυπτονομίσματος.
Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες.
Υπάρχει ένα λαμπρό μέλλον που βρίσκεται μπροστά για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης παρά τα εμπόδια που έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για τους επικριτές να δηλώσουν τη νίκη. Και πάλι, πρόκειται για έναν μακρόστενο δρόμο ... αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Ενημερωθείτε για το νέο καινοτόμο ψηφιακό νόμισμα UCA Crypto Alliance Πληροφορίες 6909150398