Print this page

Βάστου Σάστρα η Τέχνη της Δόμησης από την Ελένη Γουμαρά

ΒΑΣΤΟΥ ΣΑΣΤΡΑ

Η μεγάλη επιστήμη του Βάστου, της τέχνης δόμησης της κατοικίας σας σε αρμονία με τους νόμους της Φύσης, προέρχεται από την Ινδία και εμπεριέχεται σε μια από τις τέσσερις Βέδδες.

Το Βάστου στα Σανσκριτικά σημαίνει ‘’Φύση και περιβάλλων χώρος’’. Η εφαρμογή του Βάστου σε χώρους διαβίωσης και εργασίας δεν δίνει απλά προστασία από τις λεπτοφυείς αρνητικές επιδράσεις, αλλά ελκύει και τις ευνοϊκές ενέργειες οι οποίες βοηθούν στην διατήρηση και επαύξηση της ανθρώπινης υγείας, ευημερίας και σοφίας.

 

Οι Βέδδες διδάσκουν ότι είμαστε αιώνιες παντοτινές υπάρξεις και ότι έχουμε λάβει προσωρινά σώματα. Τόσο το σώμα όσο και η κατοικία είναι οι προσωρινοί ναοί μας, και επομένως θα πρέπει να αξιοποιούμε τον χρόνο που μας δίδεται στην σφαίρα αυτή προκειμένου να φθάσουμε την αιώνια εκείνη σφαίρα όπου τα πάντα είναι απολύτως ευνοϊκά.

Οι αρχαίοι Ινδικοί ναοί αντικατοπτρίζουν το πολυδιάστατο σύμπαν μας σύμφωνα με κοσμικούς νόμους. Μας συνδέουν με ανώτερα όντα της Φύσης και με συμπαντικές δυνάμεις αρμονίας.

Η αρχαιότερη ιστορία της Ινδίας περιγράφεται ως εποχή εξαιρετικής ευημερίας. Ειδικότερα, οι αρχιτέκτονες των σημαντικότερων κατασκευών, σχεδίαζαν τα έργα τους βασιζόμενοι αποκλειστικά στους νόμους του Βάστου.

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι δραστηριότητές μας κυριαρχούνται απερίσκεπτα από αποφάσεις οικονομικής και υλιστικής φύσης. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε αδιαφορώντας πλήρως για λεπτοφυείς αλλά και τους αναπότρεπτους νόμους της φύσης, οι οποίοι αδιαλείπτως και μας επιβραβεύουν και μας τιμωρούν την κάθε στιγμή. Ακόμα και πριν από χίλια περίπου χρόνια ήταν σύνηθες να κτίζονται σπίτια σύμφωνα με φυσικές αρχές αρμονίας, τις ίδιες αυτές αρχές που τώρα οι δυτικές χώρες υιοθετούν από την Κίνα και Ινδία.

Η ανθρωπότητα κατά την διάρκεια του τελευταίου αιώνα επιχείρησε  να παραβεί τους νόμους της φύσης όπως ποτέ άλλοτε, δοξάζοντας τους εαυτούς μας ως κέντρο του σύμπαντος, σαν να ήμασταν ισχυρότεροι του Θεού.

Τώρα, οι φυσικοί νόμοι αρχίζουν να μας επιπλήττουν με δριμύτητα για τα παρελθόντα λάθη μας μέσω της αύξησης της θερμοκρασίας της γης καθώς και των πρωτοφανών αφύσικων ασθενειών και διαταραχών.

Υπάρχει ωστόσο ακόμα ελπίδα, καθώς πλέον ενισχύεται διαρκώς και σε παγκόσμια κλίμακα το κύμα ανησυχίας και μέριμνας για το περιβάλλον. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Βάστου και το Φενγκ Σούι αποδεικνύει ότι τα πιο ευαίσθητα μέρη της ανθρώπινης κοινωνίας επιθυμούν να αποκαταστήσουν αρμονικούς συνδέσμους με τη φύση. Σύμφωνα με Βεδικά κείμενα, ο κόσμος πριν από πέντε χιλιάδες δεν είχε ούτε καν ένα κλάσμα των ασθενειών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Χωρίς μηχανές και συνεχής μόλυνση, έκτιζαν όμορφες κατοικίες και πόλεις που αποτελούσαν ευοίωνα σύνολα για ζωή, σε συμφωνία με την επιστήμη του Βάστου, την αρχαία Βεδική τέχνη της ζωής σε τέλεια αρμονία με τη φύση,

(απόσπασμα από το βιβλίο του Marcus Schmieke)

 Γουμαρά Ελένη

Ενεργειακή Σύμβουλος Χωροθεσίας

τηλ. 6942547891

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ευπορία

 

300
aura spray η αγάπη είναι η αρχή των πάντων
aura spray αρσενικής αρχής
aura spray θηλυκής αρχής στοχευμένη υλοποίηση

Read 1058 times
Rate this item
(1 Vote)

Latest from EleniGoum

Related items