Print this page

Facebook, ένα τρελό, τρελό Θέατρο από τον Ζάχο Σκαφίδα

Facebook, ένα τρελό, τρελό Θέατρο από τον Ζάχο Σκαφίδα

Καλώς ήλθατε η παράσταση αρχίζει, ηθοποιοί, εμείς τρελοί και μη, εθισμένοι, αποκομμένοι από την πραγματικότητα, σε ένα εικονικό ηλεκτρονικό κόσμο, χωρίς πόδια, μύτη αφή, ένα μουγκό και άλαλο πλάσμα. Εμείς, ένα αλλόκοτο εξώκοσμο ον,  ακίνητο, μόνο μάτια, δάκτυλα, αυτιά που και που, σκέψεις και συναισθήματα, ντοπαρισμένο, πεσμένο με τα μούτρα άλλοτε στο πληκτρολόγιο άλλοτε στην οθόνη. Μη ξέροντας που είναι δεξιά αριστερά και πίσω, έτοιμο να μουγκρίσει σαν το ζώο που του παίρνουν την τροφή όταν κάποιος του αποσπάσει την προσοχή.  

Και να ξεπροβάλει ο πρώτος το γρήγορο πιστόλι, κυλάει το Timeline γρήγορα πυροβολεί ένα γεμιστήρα Likes χωρίς να ανοίξει καμία ανάρτηση, ξαναγεμίζει και ετοιμάζετε για τον δεύτερο γύρο.

Τώρα βγαίνει ο σοφός, αυτός είναι αυθεντία, ο βασιλιάς του Facebook, μόνο γράφει, δεν καταδέχεται να δει κάτι άλλο, είναι υποτιμητικό, γιατί έτσι θα δείξει ότι δεν τα ξέρει όλα, το διαδίκτυο έγινε γι αυτόν.

Ο έμπορας, τι πουλάει; οτιδήποτε, μικροαντικείμενα ή όχι, σεμινάρια παντός είδους, βιβλία, μεθόδους θεραπείας δια πάσαν νόσο, ολιστικά, φιλοσοφικά, μαγικά.

Ο νορμάλ, έτσι νομίζει, γράφει λίγο, διαβάζει, ρίχνει τα Likes με μέτρο γιατί θα πουν ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό, λέει και καμιά καλημέρα για προσωπικές σχέσεις και Friends. Εδώ δεν υπάρχουν φίλοι μόνο Friends. Πόσους Friendsέχεις, 200, 500, 1000, 2000,… όσους ποιο πολλούς τόσο ποιό κοσμικός είσαι η έχεις μεγαλύτερη πελατεία γι αυτό που πουλάς, μπορεί να είναι και ιδέες. Έχουμε και το Like, η ποιο εύκολη λύση, έχει αντικαταστήσει όλες τις γλώσσες, πατάς Like και τέλειωσες, άμα τα βρεις σκούρα πατάς Like, για να τάχεις καλά με όλους πατάς  Like, και στην τουαλέτα να πας πατάς Like.

Ο διαφωτιστής, κάνει share σε οτιδήποτε θα επιμορφώσει τον κόσμο χωρίς καν να το έχει διαβάσει, άσε τους άλλους που τους ενδιαφέρει να κάνουν τον κόπο. Οι άλλοι πάντως θα νομίζουν ότι εγώ είμαι άκρως ενημερωμένος.

Το θύμα, βγαίνει να χαζέψει, βλέπει τα περισσότερα, βάζει πολλά Likes για να ενισχύσει τους αγωνιζόμενους για την ύπαρξη τους στο διαδίκτυο, κάνει share μερικά που του αρέσουν, έτσι και αυτός δηλώνει την ύπαρξή του και ικανοποιημένος βγαίνει από την σκηνή.

Ο εγωιστής, γράφει σπουδαία πράγματα, φιλοσοφεί βαθειά, επικοινωνεί για να στηρίξει τις σοφίες του, προσέχει να μη βάλει Like σε ότι είναι αυθεντική σκέψη του Friendδιότι έτσι δέχεται ότι ο άλλος μπορεί γίνει σαν αυτόν, βάζει Like μόνο στα share, έτσι και τον Friend διατηρεί και αυτός μόνο έχει άποψη.

Ο ακριβοδίκαιος, διαβάζει και βάζει Like μόνο σε όσους έχουν βάλει στα δικά του, γιατί η ζωή είναι πάρε  δώσε, αν δεν βάλεις Likes δεν θα πάρεις και έτσι δεν θα ζήσεις.

Ο χαμένος, ότι και να γράψει δικό του η share παίρνει ελάχιστα Likes, μένει στην αφάνεια, είναι διαδικτυακά  δυστυχισμένος με κίνδυνο να αυτοκτονήσει και να τον χάσει το τρελό Θέατρο του Facebook.
Φυσικά και υπάρχουν πολλοί ακόμη χαρακτήρες στην σκηνή, εδώ δεν είναι παίξε γέλασε, είναι το Facebook.

Έχουμε έρωτες χωρίς σεξ, αγάπες χωρίς αγκαλιές, βασιλιάδες χωρίς θρόνους, μαχητές και αγωνιστές  για το Like τους, σοφούς και φιλοσόφους χωρίς διπλώματα, αυτά είναι γι αυτούς που δεν ξέρουν.

Ποδοσφαιρόφιλοι που αν ήταν στο ματς θα έβαζαν 10 γκολ. Πολιτικοί που έχουν λύσει όλα τα προβλήματα της Ελλάδας και του κόσμου, και αν δεν τους βγαίνουν οι προβλέψεις, την δικαιολογία την έχουν στο τσεπάκι τους, είναι δυνατόν να κάνουν λάθος;

Αναλυτές συμπονετικοί στο προσφυγικό, αλλά αν τους πεις να διαθέσουν τα περισσευούμενα σπίτια που έχουν η τα επί πλέον δωμάτια του μεγάλου σπιτιού τους σφυρίζουν αδιάφορα.

Γνώστες επί παντός επιστητού, πανεπιστήμονες, μέντιουμ που έχουν ταξιδεύσει στους εφτά ουρανούς, προφήτες, επαφικούς, δασκάλους, φιλάνθρωπους που βοηθάνε μόνο με μηνύματα, άσε να βάλουν το χέρι στην τσέπη άλλοι. Εκκλήσεις για τα βάσανα όλου κόσμου, εδώ μέσα στο θέατρο θα υποδείξουμε την λύση που πρέπει να ενεργοποιήσουν άλλοι, αρκεί να μην είμαστε εμείς.

Φιλόζωους που τους αρέσει η μπριτζόλα, Friends που είναι ανώτεροι από τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, …, που μας γεμίζουν αποφθέγματα και δεν υπάρχει τέλος στο τρελό, τρελό θέατρο του Facebook.

Πηγή: skafidaszaxos.blogspot.gr

Read 2365 times

Latest from VaiosPanagiota