Print this page

Έλενα Έρα: Η πρίζα του Θεού

Έχασες τη δουλειά σου; Συγχαρητήρια, μόλις έλαβες ένα απευθείας μήνυμα από τον Θεό, ήταν η φράση που ανέλυε ο Dr. Wayne  D. Dyer σε μία ομιλία του.

Ο Θεός σού δείχνει εδώ πως ήρθε η ώρα να υλοποιήσεις κάτι καινούριο, κάτι που ονειρευόσουν να κάνεις εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν τολμούσες να αφήσεις τον ασφαλή σου κύκλο. Ήρθε η ώρα να κάνεις την εξής ερώτηση στον εαυτό σου: Αν δεν είχες πρόβλημα χρημάτων, τί θα σου άρεσε να κάνεις;

Ναι, είναι ένα πολύ δυνατό σοκ να χάνεις τη δουλειά σου… και ειδικά όταν έχεις οικογένεια, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Νιώθεις αβοήθητος, η Γη εξαφανίζεται κάτω από τα πόδια σου… ξαφνικά δεν έχεις χρήματα ούτε για τους λογαριασμούς σου και ενώ κοιτάς γύρω σου, δεν βρίσκεις από πού να πιαστείς. Σκέτο αδιέξοδο.

Χμμμμ…. κοίταξε λίγο το ενεργειακό σου καλώδιο, εκείνο που ξεκινάει από την καρδιά. Ναι, έχεις ένα ενεργειακό καλώδιο που καταλήγει σε ένα φις και αυτό το φις πάντα κουμπώνει σε μία πρίζα. Η πρίζα στέλνει ενέργεια στο σώμα σου (φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό). Πάντα το φις βρίσκεται κουμπωμένο σε μία πρίζα. Όμως… σε ποια πρίζα βρίσκεται το δικό σου φις; Στη πρίζα της ανθρώπινης εμπειρίας που δείχνει περιορισμούς, αδιέξοδα, απελπισία, θυμό, θλίψη και αγανάκτηση ή στην πρίζα του Θεού;

Υπάρχει τέτοια πρίζα; Μα φυσικά και υπάρχει.

Όταν χανόμαστε σε απελπισμένα συναισθήματα, το δύσκολο είναι να καταφέρουμε να τραβήξουμε το φις από την πρίζα της ανθρώπινης εμπειρίας. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση όλων. Όταν όλα γύρω σου χάνονται, μπορείς να πιστέψεις πως εκείνη η ανώτερη δύναμη που κρατάει τα πάντα σε ισορροπία στο Σύμπαν, κάνει τους πλανήτες να περιστρέφονται στις τροχιές τους, δημιουργεί άστρα μέσα σε εντυπωσιακά νεφελώματα, δίνει τη δύναμη εκείνη στο σπόρο να γίνει ένας μίσχος φυτού και να βγει από το σκοτεινό χώμα… μπορείς να πιστέψεις πως εκείνη η ανώτερη δύναμη μπορεί να δώσει μια καταπληκτική λύση στο θέμα που σε απασχολεί;

Όταν το φις μας είναι πάντοτε κουμπωμένο στη πρίζα της θεϊκής ενέργειας, δεν υπάρχει κανένα άλυτο θέμα. Νιώθοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στον Θεό, ό,τι κι αν έρχεται στη ζωή, ξέρουμε πως είναι εδώ μόνο για το καλό μας. Ο Θεός, το Σύμπαν, το Όλα Όσα Είναι έχει πλάσει τα πάντα με σοφία και αγάπη. Ακόμη και οι απρόβλεπτες, δύσκολες καταστάσεις, έχουν δώρα.

Ψυχραιμία λοιπόν… Έχασες την δουλειά σου; Τη σχέση σου; Ένα αγαπημένο σου άτομο; Βάλε το φις στη πρίζα του Θεού και είναι σα να τον καλείς να έρθει και να αλλάξει τη ζωή σου.

Κάθε δυνατό σοκ της ανθρώπινης εμπειρίας εμπεριέχει ένα μήνυμα αλλαγής: «Ήρθε η ώρα να απελευθερώσεις αυτό που υπάρχει τώρα στη ζωή σου και να προχωρήσεις. Σε ένα χρόνο αυτό που θα ζεις θα είναι χίλιες φορές καλύτερο από αυτό που έχασες. Εμπιστεύσου!»

Είναι το μήνυμα του Θεού. Εμπιστεύσου τον και επέτρεψέ τον να φέρει απροσδόκητες εξελίξεις στην ύλη με ένα θαυμαστό τρόπο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δουλεύεις για να έχεις πάντοτε το φις στη πρίζα του Θεού. Τί μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις πάντοτε το φις στη πρίζα του Θεού; Ένα καλό βιβλίο; Διαλογισμός; Να προσφέρεις με ανιδιοτέλεια; Να κάνεις γιόγκα; Να ζωγραφίζεις; Να μαγειρεύεις με αγάπη και επίγνωση; Να φροντίζεις την οικογένειά σου; Να τροφοδοτείς τον εαυτό σου με πληροφόρηση που σε εξελίσσει κάθε μέρα;

Να δουλεύεις κάθε μέρα για να κρατάς τη πρίζα του Θεού σταθερή και το φις στη θέση του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη λυθεί το πρόβλημά σου, όσο μεγάλο κι αν είναι. Ο Θεός, το Σύμπαν, το Όλα Όσα Είναι έχει απεριόριστη δύναμη. Μπορείς να το φανταστείς αυτό, να συνειδητοποιήσεις τί πραγματικά σημαίνει η λέξη απεριόριστη; Τα πάντα είναι δυνατό να συμβούν, ακόμη και το πιο δύσκολο ή απίθανο σενάριο. Και το όμορφο είναι πως δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημά σου… αυτό το αφήνεις στον Θεό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να έχεις το φις στη σωστή πρίζα και να φροντίσεις να παραμένει εκεί. Και όταν το κάνεις, νιώθεις γαλήνη, ηρεμία και μόνιμα συνδεδεμένος με αυτή τη θεϊκή δύναμη που κινεί κόσμους, γαλαξίες, μας κάνει να ανασαίνουμε και φροντίζει όλον εκείνο τον θαυμαστό μηχανισμό του σώματός μας να λειτουργεί χωρίς να κάνουμε καμία προσπάθεια.

Αυτή η απεριόριστη δύναμη είναι υπεράνω προβλημάτων, κυβερνητικών νόμων και ελέγχου. Έχε το φις στη πρίζα του Θεού… και όσοι περισσότεροι το κάνουν, τόσο τα προβλήματα, οι κυβερνητικοί νόμοι και ο έλεγχος υποχωρούν.

Είσαι ένα καλώδιο σε μια πολύπλοκη μηχανή που ονομάζεται «ανθρώπινη εμπειρία». Αν κουμπώσεις το φις στη πρίζα του Θεού, θα φωτίσεις όλη τη μηχανή με το και θα εμπνεύσεις κι άλλους να κάνουν το ίδιο.

Να θυμάσαι πως έχεις δίπλα σου μια απεριόριστη δύναμη που μπορεί να δώσει λύση σε κάθε σου πρόβλημα. Θέλει υπομονή και εμπιστοσύνη η διαδικασία. Εσύ παρέδωσε το πρόβλημα που σε απασχολεί και απλά νιώσε τη γαλήνη του Θεού. Απλά φρόντισε το φις να παραμένει πάντοτε στη σωστή πρίζα.

Τίποτε άλλο.

Με αγάπη,
Έλενα Έρα

Πηγή:www.healinghome.gr

photo credit: fotolia.com

Read 3865 times

Latest from VaiosPanagiota